Märta och Petter Stordalen
Petter Stordalens sambo Märta Elander Wistén har en otrolig samling smycken. - Foto: Stella Pictures, Kanal 5

Experten om Märta Elander Wisténs OTROLIGA smycken: "Inte billigt..."

Nyheter24 har tagit en närmare titt på Petter Stordalens sambo Märta Elander Wisténs smycken. De är utöver det vanliga –  och med en prislapp därtill.
– Det är inte gratis att se fabulös ut, säger smyckeexperten Hanna Hellberg till Nyheter24.


Den norska hotellmagnaten och entreprenören Petter Stordalen, 60, var tidigare gift med den norska läkaren och filantropen Gunhild Stordalen, 44. Men i november 2019 meddelade paret att de efter 14 år tillsammans valt att gå skilda vägar.

Det gör Petter Stordalens ex-fru Gunhild idag – hamnat i storbråk i Norge: "Aggressiv"

Gunhild och Petter Stordalen var ett par i 14 år. Bildkälla: Stella Pictures.

Hur träffades Petter Stordalen och Märta Elander Wistén?

Den 30 juni till den 7 juli år 2019 – några månader innan Petter och Gunhild separerade – pågick Almedalsveckan på Gotland. Där träffade Petter på svenskan Märta Elander Wistén, 33, och de blev bekanta. Då var Märta nygift med sin make – de blev nämligen man och hustru den 15 juni 2019.

Men sju månader efter att Märta gift sig, den 28 januari 2020, så ansökte hon och maken om skilsmässa, något som Expressen rapporterat om. 

Märta Elander Wistén och Petter Stordalen. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

I mars samma år blev Petter och Märta ett par, och nio månader senare blev hon och Petter sambos både i en villa i Oslo samt i en enorm 40-miljoners våning på Strandvägen i Stockholm.

Paret bor i en enorm våning på en av Sveriges dyraste adresser – Strandvägen i Stockholm. Här är kvadratmeterpriserna i klassen 200 000 - 300 000, enligt Hemnet. Bildkälla: Stella Pictures.

Petter Stordalens enorma förmögenhet – bor i lyxvåning för 40 miljoner

Märta om det bästa med Petter Stordalen: "Generös"

I en intervju med Aftonbladet så berättade Märta år 2021 om det allra bästa med Petter Stordalen.

– Han är världens mest generösa och snälla person. Det är det absolut bästa med honom, sa hon då.

Märta Elander Wistén och Petter Stordalen. Bildkälla: Stella Pictures.

Petter och Märta lever onekligen ett liv i sus och dus med resor jorden runt, fantastiska middagar, lyxhotell och en hel del shopping. På Instagram delar Märta ofta selfies och outfitbilder, och bland favoritmärkena finns modehus som Celine, Chanel och Prada.

Märta Elander Wistén och hennes vackra smycken

Men det är inte bara snygga kläder som gäller för Märta. Hon har även ett minst sagt imponerande smyckeskrin. På både Instagram och olika event så är vi vana att se henne "dripping in diamonds".

Petter Stordalen och Märta Elander Wistén. Märta i smycken från svenska Engelbert, till ett värde av nästan en halv miljon kronor. Bildkälla: Stella Pictures.

Favoritmärket tycks vara svenska Engelbert. Det anrika svenska juvelmärket grundades 1920 av Heribert Engelbert, och idag är det förmodligen ett av Sveriges mest kända juvelmärken med kunder så som den svenska kungafamiljen och Bella Hadid. Och så klart Märta!

Märta har en Absolutely Fat Knot Diamond Ring Full Pavé. Den finns i vita diamanter, men Märta har valt den med trendiga svarta diamanter. Hennes ring pryds av totalt 5,60 carat svarta briljantslipade diamanter.

– Är man ens en it-girl om man inte har en Absolutely Fat Knot? Självklart har Märta varianten med svarta diamanter i pavéfattning, säger smyckeexperten Hanna Hellberg till Nyheter24.

Ringen bar hon bland annat under invigningen av Clarion Hotel i Göteborg i oktober 2023. Den svarta varianten kostar cirka 115 000 kronor.

När Märta gästade Bianca Ingrossos talkshow BIANCA på Kanal 5 så gnistrade det om Märtas fingrar – där satt nämligen två av Engelberts "värstingringar". 

Märta Elander Wistén i talkshowen BIANCA. Bildkälla: Kanal 5/DPlay

Hanna Hellberg tror sig se en Infinity Loop Ring Diamond Full Pavé i vitguld från Engelbert. Pris för den ringen är 153 000 kronor. Märta tycks även ha en Cross Loop Ring Diamond Full Pavé från Engelbert, också i vitguld med en prislapp på 168 500.

– Givetvis matchat med svarta naglar, otroligt snyggt, säger Hanna Hellberg till Nyheter24.

Hanna hyllar Märtas stil som hon kallar en mix mellan "chic Parisdam och lekfullt lejon".

– Satan vad snygg den kvinnan är. Hennes stil är otrolig, säger Hanna. 

Att just Engelbert är en favorit hos Märta tycker Hanna känns självskrivet.

Utöver ringarna från Engelbert så la Märta nämligen nyligen ut ett klipp på Instagram som visar hur hon har på sig ett par örhängen från samma märke. 

Märta Elander Wistén uppskattar vackra diamanter. Här matchar hon örhängen och ring från Engelbert, bägge i svarta diamanter. Bildkälla: Stella Pictures.

Modellen heter New York 66, och skapades för att hedra Engelberts introduktion på New York-marknaden 1966. Örhängena består av roséguld, bergskristall och en hel drös ovanliga vita, briljantslipade diamanter.

Örhängena är inte i billigaste laget. Ett par av örhängena kostar 211 000 kronor, men den modellen som Märta bär med svarta diamanter är något billigare. För de får du betala 128 200 kronor för ett par örhängen.

– Billigt som Edvin Törrnblom hade sagt... det är inte gratis att se fabulös ut, säger Hanna till Nyheter24.

Utöver de smyckena så syns Märta ofta på Instagram med gnistrande tennisarmband och diamanthalsband.

Prinsessan Madeleine visar kärlekssmyckena från Chris O' Neill: "Kaxigt och dyrt"

Smyckeexperten Hanna Hellberg hörs i Smyckespodden och i klockpodden Klocksnack med Denke och Berns.

Märta har en ovanlig klocka från Patek Philippe: "Inte bara dyr utan..."

Förutom att vara en del av Smyckespodden så hörs Hanna även i klockpodden Klocksnack med Denke & Berns, så klockor är ett annat stort intresse. Hanna har lagt märke till att det är något guldigt som då och då glimrar till på Märtas handled.

– Hon bär inte så ofta klocka, men på en bild tycker jag mig skymta en Patek Philippe Nautilus i rödguld, en inte bara dyr klocka, men också en klocka som inte är helt lätt att få tag på, säger Hanna och avslöjar att Maja Nilsson Lindelöf har en likadan i ett mindre utförande. Men, avslöjar Hanna, just den modellen som Maja har pryds av en diamantkant...

I det utförandet som Märta ser ut att ha kostar klockan mellan 500 000 till upp över miljonen.

Med så obegränsad budget som det finns i det Stordalenska hushållet – vad hade du velat se mer för smycken på henne?

– Att ha en nästan obegränsad smyckesbudget är en dröm för många, så om jag fick välja hur Märta skulle "ta en för laget" för alla oss hemma i stugorna hade jag kanske önskat mig se henne i en Amerikansk designer som heter Brent Neale. Brent har en estetik jag tror hade tilltalat Märta och jobbar lite mer med färg än vad vi vanligen ser Märta i, men jag tycker hon kan utmana sig själv här, säger Hanna. 

Hanna är även inne på att Märta borde investera i ett par klassiska Bone Cuffs från Tiffany & Co. 

– Hon hade varit dösnygg i dubbla Bone Cuffs, en ikonisk design av Elsa Peretti för Tiffany & Co, säger Hanna.

Det är en röda mattan-favorit som burits av legender som Liza Minelli och Sophia Loren. Men armbandet – som såg dagens ljus första gången på 1970-talet – är än idag oerhört populärt och både Angelina Jolie, BeyoncéHailey Bieber och Margot Robbie syns ofta med de tunga guldarmbanden.

Margot Robbie med Bone Cuffs från Tiffany & Co. Bone Cuffs finns i olika prisklasser beroende på storlek och utförande, men räkna med att hosta upp cirka 300 000 kronor för ett armband i mediumstorlek. Bildkälla: Stella Pictures.

– Personligen älskar jag vintage och det hade varit kul att se Märta i något från Boucheron eller Bulgari. Tänkts stort, svulstigt och 1950-1960-tal, säger Hanna.

Hanna har även ett tips som kanske är mer riktat till Petter Stordalen. Utifall han någon dag bestämmer sig för falla ner på knä och fria så tycker inte Hanna att han ska göra det med en speciell ring.

– Om Petter skulle vilja fria tycker jag han ska tänka utanför boxen och höra av sig till New York-baserade Arielle Ratner. Satsa på The Pave Perch Ring. Märta är ingen basic girl du kan fria till med en vanlig solitär, säger Hanna till Nyheter24.

Märtas smycken i siffror

  • Absolutely Fat Knot Ring Black Diamond Full Pavé, ring från Engelbert i 18k vitguld och 5.60 carat av svarta briljantslipade diamanter. Pris: 115 000 kronor.
  • Infinity Loop Ring Diamond Full Pavé, ring i 18k vitguld från Engelbert och 3.24 carat av briljantslipade diamanter i kvalitet G/VS. Pris: 153 000 kronor.
  • Cross Loop Ring Diamond Full Pavé, ring från Engelbert i 18k vitguld och 3.81 carat av vita briljantslipade diamanter i kvalitet G/VS. Pris: 168 500 kronor.
  • New York 66 Diamond Drops Black Earrings, örhängen från Engelbert i 18k vitguld med 0.69 och 3.09 carat svarta, briljantslipade diamanter. Pris: 128 200 kronor.
  • Klocka från Patek Philippe i modellen Nautilus. På andrahandsmarknaden kostar klockan mellan 500 000 upp till en miljon kronor, men cirka 800 000 kronor är det vanligaste priset.
  • TOTALT VÄRDE: 1 364700 kronor.


/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!