Katrin Zytomierska
Katrin Zytomierska möts av hård kritik för det mejlet hon har skrivit till sin sons lärare. - Foto: : Linus Sundahl-Djerf / SvD / TT

Hård kritik mot Katrin Zytomierska efter mejlet till sonens lärare: "Fruktansvärt"

Katrin Zytomierska är inte nöjd med hur läraren behandlar hennes son i skolan. På Instagram lägger nu Katrin ut det mejlet hon har skrivit till sin sons lärare – och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.


Entreprenören och medieprofilen Katrin Zytomierska, 46, och hennes ex-pojkvän Bingo Rimér, 48, fick under sina år tillsammans sönerna Ringo och Rambo. På sociala medier får Katrins följare inblickar i Katrins vardag med karriär och familjeliv, och något som står klart är att Katrin inte är rädd för att sticka ut hakan när det gäller hennes barns skola. 

Bingo Rimér och Katrin Zytomierska fick två söner tillsammans. Bildkälla: Janerik Henriksson/TT Bild

Det skrev Katrin Zytomierska i sitt mejl

På Instagram har hon tidigare lagt ut hur hon skrivit ett öppet brev till sin sons skola Engelbrektsskolan på Östermalm i Stockholm. Då handlade det om ett av hennes barns pedagoger som inte fick ta ledigt för att åka och hälsa på sin dotter som bor i Australien, något som Bloggbevakning då skrev om.

Nu har Katrin återigen lagt ut ett brev som hon skrivit till sin ena sons skola. Den här gången handlar det om att hon inte tycker att läraren har varit tillräckligt sträng mot en av hennes söner.

"Varför klarar du inte av att säga åt honom på skarpen eller hitta åtgärder som får honom att sköta sig som du önskar? Är det inte ditt jobb? Du har härmed min fulla tillåtelse att ta till vilka metoder du vill för att få Ringo att bete sig som han förväntas i skolan”, skriver hon och fortsätter:

"Ska naturligtvis prata med honom men blir förvånad över att ni lärare inte klarar av att ha pli på era elever och ber oss föräldrar om hjälp. Jag ber inte er om hjälp med att sköta mitt jobb".

Katrin Zytomierska visade det mejl hon skrev ihop till sin sons lärare. Bildkälla: Instagram/katrinzytomierska

Starka reaktioner av Katrin Zytomierskas mejl till läraren på skolan

Instagramkontot Kändisar Kommenterar var först med att uppmärksamma Katrins brev, och i kommentarsfältet är flera följare bestörta över Katrins mejl till läraren.

Raktioner på Katrin Zytomierskas mejl till läraren. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

Även Bloggbevakning har lagt ut Katrins mejl, och i kommentarsfältet är flera läsare upprörda.

"Som lärare tycker jag det var ett fruktansvärt mail. Vi ska samarbeta med vårdnadshavare för barnets bästa, men föräldrar som Katrin gör det förbannat svårt. Vi gör vårt bästa varje dag för att det ska fungera för individen, gruppen och mig som lärare och en sådan attityd till sitt barns lärare försvårar det arbetet. Blir nästan ledsen. Hoppas innerligt att hon inte skickade det för då vet jag en lärare som kommer ha ont i magen framöver varje gång hon öppnar mailen", skriver signaturen Fia.

"Att uppfostra barn är föräldrarnas ansvar. Konstigt att tänka att en lärare ska kunna fixa alla problem som barnen har", skriver signaturen Sara.

En annan läsare, som skriver att hon också jobbar som lärare, skriver i kommentarsfältet:

"Vilken mardröm till förälder, själv fick jag ett fuck u finger pekat mot mig och blev kallad för jävla horfitta för att jag sa till en elev i årskurs 4 att sätta sig på sin plats, eleven gick sedan runt och ropade kuk, hora och fitta i klassrummet tills en annan lärare fick hjälpa mig att föra ut honom. Under tiden sitter 20 andra elever och kollar varav vissa skrattar och hejar på. Tror inte folk vet hur situationen i skolan ser ut."

Katrin Zytomierska möts av hård kritik. Bildkälla: Linus Sundahl-Djerf/TT Bild

Lärare slår larm – föräldras krav försämrar undervisningen

Just tajmingen för Katrins mejl om sonens skola är något som Kändisar Kommenterar också uppmärksammar. 

I veckan kom fackförbundet Sveriges lärare nämligen ut med en undersökning som visade att både föräldrar och elever utsätter lärare för orimliga krav som inte har med skolans kärnuppdrag att göra. 

De flesta av lärarna som svarade i undersökningen berättade att deras jobb i mångt och mycket gick ut på att göra föräldrar och elever nöjda, skriver Dagens Nyheter som har tagit del av undersökningen.

– Någon lärare kanske får höra att "mitt barn ska inte leka med det barnet" eller att "mitt barn ska inte behöva gå ut om det är dåligt väder", och så ska läraren ansvara för det, säger Åsa Fahlén som ordförande för Sveriges lärare till Dagens Nyheter.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!