Katrins mail till sonens lärare

Katrin Zytomierska har postat en bild på ett mail hon skickat till sonen Ringos lärare med instruktioner om att säga till honom på skarpen när han missköter sig i skolan. 

Varför klarar du inte av att säga till honom på skarpen eller vidta åtgärder som får honom att sköta sig som du önskar? Är inte det ditt jobb?

Du har härmed min fulla tillåtelse att ta till vilka metoder du vill för att få Ringo att bete sig som han förväntas i skolan. Ska naturligtvis prata med honom men blir förvånade över att ni lärare inte klarar av att ha pli på era elever och ber oss föräldrar om hjälp. Jag ber inte er om hjälp för att sköta mitt jobb. //Katrin i mailet

Med facit i hand så borde hon kanske bett någon om hjälp med tanke på hur bra det gått för henne att sköta sitt jobb. 😉

Vad tycker ni om Katrins mail till läraren?
Är det lärarens jobb att uppfostra hennes barn eller att utbilda dem?

165 kommentarer

Kommentarerna är omodererade så du står själv för vad du skriver så håll dig på mattan!

  Jag tror inte för en sekund på att hon skickade det där. Hon försöker bara provocera.

   Fy fan va tragiskt. Barnet bör inte outas så här?

   Min första tanke också. Bara provokation.

    Första tanken är väl att det är en förälders jobb att uppfostra ett barn.

   Ännu mer pinsamt att använda sitt barn på det sättet, usch!

   Så galet tragiskt att hon använder sitt barn och (hans lärare) på detta sätt. Sjukt respektlöst. Sköt det för fan bakom stängda dörrar.

   Eller hur, samma mamma som klädde upp sina barn som horor till festen, utan att som vuxen tänka 😵‍💫

    Det var Bingo och Julia som spökade ut barnen, inte Katrin.

  Fyfan. Stackars lärare. Det är sånt här som får mig att skämmas som förälder.

   Och barnet! Integritet nån? Vad är det för dårar som håller med

   En av dagens huvudnyheter i Skåne. Säger tyvärr väldigt mycket om hur situationen i skolan ser ut.

   https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/hogstadieelev-hotade-larare-skolan-avskedade-lararen–tg0xcf

    Fast att trycka upp en elev mot väggen… för hotfulla ord.. jag tycker själv det är suspekt. Och jag arbetar i skolan. Jag förstår och vet om av erfarenhet att vi måste agera, och jag gör det också. Men att tränga upp en elev mot en vägg för ord skrikandes tycker inte jag är okej riktigt heller.

     Det stod att eleven hotade läraren om våld samt en annan elev med funktionsvariation samt att mobilfilmer fanns som tingsrätten bedömde som att nödvärd var självklart, så hur menar du att han gjort fel? Det är en 16-åring vi pratar om… Sjukt snowflake-samhälle vi fått om inte en lärare får agera mot en elev som beter sig som ett as. Eleven hade dessutom blivit dömd för våld mot tjänsteman i ett annat ärende, så tror knappast att det är en liten gullig ängel vi pratar om i detta fallet…!

  Hon är tappad. Plus, var det inte R som var helt overkligt perfekt enligt henne?

   Föräldrar uppfostrar barn och skolan ger barn kunskap. Chockerande hur många föräldrar som fått detta om bakfoten. Om du inte kan uppfostra ditt eget barn, varför skulle någon annan kunna eller ens vilja det? Stackars lärare. Tänk att ha 10 par Katrin till som mailar samma sak gällande sina små stjärnor. Förstår att ingen vill jobba i skolans värld. 🤪🤪

   Och med den tonen, horribelt. Vilken relation vill hon ha med lärarna om hon tilltalar dem på det viset?

  Skolan är inte en institution för uppfostran.

   Exakt, det ska komma hemifrån.

   Såklart om någon stör på lektioner att läraren ska säga till. Vad menar ni ska elever få bråka hur som helst.

    Nej dom ska inte få bråka hur som helst men om ett visst beteende upprepas och barnet inte verkar förstå att det är fel så kan uppfostran från föräldrar behövas

     Och gärna i kommunikation med skolpersonal.

     Tror tyvärr att olämpligt beteende många gånger kommer hemifrån. Finns många föräldrar som tycker det när bra när deras barn ”tar för sig”, dvs. barn som är kaxiga/buffliga uppmuntras av sina föräldrar att bete sig så. Finns ju många vuxna som beter sig illa mot sina kollegor, tränger sig i köer eller drygar sig mot servicepersonal. Klart deras barn tar efter dem.

     Måste bara fråga, tror du att alla föräldrar har samma definition av uppfostran? Mina lärde mig att sno saker och att lagen inte är samma för alla etc…

    Nej, men föräldrar ska uppfostra sina barn så att lärare inte behöver göra föräldrarnas jobb.

    Sen är ju barn just barn och därför ingår det givetvis att lärare säger åt eleverna när det behövs. Men grundarbetet sker i hemmet.

   Jo tänk att jag tycker faktiskt det. I skolan ska du få lära dig att fungera i ett gruppsammanhang. Du ska få lära dig att visa respekt och kunna få tillrättavisning om du missköter dig.

    Självklart gör vi lärare det, men uppfostran är ett föräldraansvar. Vi gör allt vi kan för att hjälpa våra elever att bli vettiga vuxna, men föräldrarna måste också dra sitt strå till stacken.

   Fast det är det. Skolan har med hemmet ett fostransansvar. Faktiskt. ❤️ / lärare

   jo! skolan har ett kompensatoriskt och fostransuppdrag, står tydligt i skol-och kursplan. Speciellt i samhällskunskapsämnen.

   barnen är inte färdiguppfostrade när de kommer till skolan. barnet tillbringar största delen av sin vakna tid i skolan från 6 år. det går inte att dela upp fostringen på det sättet. barn behöver fostran dygnet runt. självklart läggs grunden hemma och föräldrarna är den viktigaste auktoriteten. men att tänka att skolmiljön ska vara fri från uppfostranskrav är omöjligt. vi kan inte dela upp en människas behov på det sättet.

  Lärare och föräldrar ska kommunicera tillsammans om vad som kan funka. Skrämmande att så många håller med henne.

   Kan ju verkligen vara miljön han kommer ifrån också, om han inte lyssnar eller vad det nu gäller. Oavsett, stackars unge med denna mamma : (

    Ja verkligen, stackars barn!

  Du får nog se till att uppfostra din son med ”vilka metoder du vill” hemma så att han vet hur han ska beta sig i skolan!!
  Mvh lärare.

   Metoden läraren vill använda är väl antagligen samarbeta med föräldrarna men den poletten trillar inte ner för Katrin..

  Vilken jävla värld vi lever i!

  Inte konstigt att så få vill bli lärare i dagens samhälle. All energi läggs ju på att hantera barnen och deras föräldrar i stället för att undervisa. Är det en generationsfråga? När mina barn gick i skolan, för inte allt för länge sedan, uppstod inte denna typ av diskussion. Tror att många av dagens föräldrar är dumsnälla, ängliga och vågar inte uppfostra sina egna barn.

   Många föräldrar tror att lärande uppstår i ett vacuum och att de inte behöver vara med och motivera till mer läsning, stanna på läxhjälp m.m. De fattar inte att hur de pratar om skolan hemma påverkar elevens syn.

    Tror de flesta upplyser sina barn om att vill de komma någonstans i livet behöver de en universitetsutbildning och för att komma in där behöver man bra betyg och göra bra ifrån sig i skolan.

     Det tror jag tyvärr inte. Många föräldrar har en mycket negativ syn på skola och utbildning.

   På 80- och 90-talet under min skolgång var vi totalt livrädda för lärare, rektorn och andra vuxna. Blev man tillrättavisad om något sp höll man ju på att skämmas ihjäl.

   Nu för tiden är det allt annat än så. Barnen har ingen respekt för någon alls längre. Inte för andra barn, föräldrar, vuxna, lärare eller auktoriteter av alla slag. Ingen.

   Jag har ingen aning om vad som har hänt längs vägen.

    Aga i både skola och hemmet? Fler krockar/kulturer i samhället?
    Man ska inte behöva va rädd för vuxna för att lyssna.
    Barn är inte dumma, går utmärkt att prata med dem hemma så de beter sig och lyssnar.

     Vem har nämnt aga. Att kommunicera fungerar. Aga är förbjudet sedan länge.

    Det har väl funnits en bråkstake i varje klass i alla tider. Barn som till varje pris ska spela tuffa. Skulle inte förvåna mig om Katrin var bråkstaken i sin klass.

     Fast idag finns det väldigt många ”en bråkstake” i varje klass!

      Men att alla var snälla och rädda för lärare på 90-talet är en sanning med så mycket modifikation att det tangerar lögn.

    Håller med. Blir chockad och frustrerad när dotterns 7-åriga kompisar dividerar men en när man sagt nej till något. Det ska förhandlas och försöka övertalas (och då gäller det liksom viktiga saker, tex att komma hem för kvällen). Hade aldrig vågat det på 90-talet med kompisarnas föräldrar.

     Fast att dividera och förhandla är ju ändå ett sundhetstecken? Att de sen ska kunna acceptera ett nej och inte balla ur för att de inte får som dom vill är en annan sak. Men jag skulle va väldigt nöjd om mina barn hade så starka och kompetenta kompisar att de förstår att man kan förhandla och köpslå för att få igenom om det de vill.

      De accepterar ju inte ett nej. Är man sju år och får ett nej från en vuxen, särskilt om det är en annan vuxen än deras föräldrar, så ska det inte finnas förhandlingsutrymme. Bara att acceptera. Det finns en anledning till att vi har en myndighetsålder. Barn som lär sig att man kan ”förhandla och köpslå” om allting blir en böld i röven för hela samhället.

    Fast alltså var det verkligen sådan ordning och disciplin på 80/90 talet? Gick också i skolan på 90 talet och t ex låste vi in en illa omtyckt lärare i ett skåp.

     Jag håller med, växte upp på 90-talet och det var många lärare som hade tufft med eleverna. Jag kommer från en liten by i norrland så kan ju vara det, extrem raggarkultur. Men minns några lärare som råkade ut för en hel del pranks

      Gillar inte när mobbingfasoner ska nedtonas som pranks.

       Ja du har nog rätt. Dock så är inte en prank något positivit i mina ögon. Men ja absolut, det var ju mobbing

    Allt började väl med när skollagen tog in kränkandet, minsta lilla och det är skolan och lärarna och rektorns fel, eleverna har rätt, så nu förtiden så behövs det inga lärare för barnen kan ju redan allt och behöver inte alls lyssna på vuxna.. skrämmande va? Efter 90 talisternas skolgång så föll allt utför.. Minsta lilla så är man kränkt nu och det är personalens fel

    Jag gick i skolan på 80- och 90-talen. Det fanns oerhört stökiga klasser och elever även på den tiden. Min klassföreståndare på mellanstadiet polisanmälde tex en sk misshandel och hela klassen fick bli förhörda av polisen en och en. (Misshandeln var i grunden ett prank som inte var helt genomtänkt men läraren gjorde illa sig och kände sig hotad).

    Samtidigt var ju vissa lärare sadister och det är man ju glad att det inte är lika ok längre, gått i skolan under framförallt 90 talet och har haft två lärare som örfilade, lärare som mobbade, tafsade och kom berusade till skolan. Ingen sa något inte ens föräldrar eftersom man skulle respektera lärarna.

   Pluggar till lärare nu och när jag hade VFU så gick oändligt med tid till att kontakta föräldrar om ungar som betett sig illa, men föräldrarna i svaren påstår att vi ljuger om deras barn. Varför, varför skulle lärare ha intresse av att ljuga om ungarna? Vad skulle vi ens tjäna på det? Min uppfattning är att en del föräldrar helt enkelt är rädda för sina egna barn. En del barn kan vara otroligt manipulativa om de vill. Det märker man direkt vilka ungar som försöker med de metoderna mot de vuxna i skolan också.

    Hoppa av lärarutbildningen.

     Men vem ska då utbilda våra barn?

      …om alla hoppar av utbildningen alltså.

     Synd att du, POSH, ser det som att vi ska hoppa av utbildningen pga det.

     Själv blir jag mer motiverad med dessa utmaningar vi har i skolan idag.

     / mvh lärare

    Precis så. Sedan kommer dessa personer ut i arbetslivet…tjafsar om precis allt och tror att de är universums medelpunkt.

  Haha, så farligt var väl inte det där just.. Känns ändå som det är skrivet lite med glimten i ögat, eller? Om det ens skickades. Är väl rätt bra om lärarna kan ryta ifrån då, inget fel med det. Betyder ju inte att föräldrarna inte ska uppfostra barnet.

   Är lågstadielärare och kan ryta ifrån hur mycket som helst men vissa elever/beteenden slutar inte för det. Jag hade blivit otroligt provocerad av hennes mail, ”glimten i ögat” eller inte..

  Tycker synd om lärare i dagens samhälle.

  Som lärare tycker jag det var ett fruktansvärt mail. Vi ska samarbeta med vårdnadshavare för barnets bästa, men föräldrar som Katrin gör det förbannat svårt. Vi gör vårt bästa varje dag för att det ska fungera för individen, gruppen och mig som lärare och en sådan attityd till sitt barns lärare försvårar det arbetet. Blir nästan ledsen. Hoppas innerligt att hon inte skickade det för då vet jag en lärare som kommer ha ont i magen framöver varje gång hon öppnar mailen.

  Dock kommer dåligt beteende i skolan från dålig uppfostran hemifrån. Så du kanske ska ta och smocka till Ringo så han beter sig som du önskar i skolan? ELLER HELT ENKELT VARA EN BRA JÄVLA FÖRÄLDER

   Men nej, det finns barn som är lugna och fina hemma och bråkiga i skolan. Eller lugna med pappa och stökiga med mamman. Så sånt händer.

    Alla mina klasskamrater när jag var barn som var stökiga hade skitiga familjeförhållanden. Så hänger ihop mer än du tror. Och med den morsan? Helt förståeligt.

    Fast hennes barn har alltid fått göra som dom vill

     Men nu gissar du ju ändå bara.

   Så behöver det ju visserligen inte vara. Kan ju vara riktigt dålig arbetsmiljö i skolan med som påverkar beteendet i skolan. Men oftast hänger ju saker ihop och kräver ett samarbete mellan skola och hem.

  Att uppfostra barn är föräldrarnas ansvar. Konstigt att tänka att en lärare ska kunna fixa alla problem som barnen har

  Inte det minsta förvånad över om Katrins barn inte uppför sig i skolan. Allt annat hade varit ett mirakel med tanke på hennes dåliga attityd.

  Jag hade nog också varit stökig och ett orosmoment om jag varit barn till henne.
  Vet inte om detta barn även har Bingo som förälder men om så är fallet har jag ännu mer förstående för barnets agerande.

   Och som blir kallade ho-or av pappas fru…

  Vilken mardröm till förälder, själv fick jag ett fuck u finger pekat mot mig och blev kallad för jävla horfitta för att jag sa till en elev i årskurs 4 att sätta sig på sin plats, eleven gick sedan runt och ropade kuk, hora och fitta i klassrummet tills en annan lärare fick hjälpa mig att föra ut honom. Under tiden sitter 20 andra elever och kollar varav vissa skrattar och hejar på. Tror inte folk vet hur situationen i skolan ser ut.

   Fy fan. Starkt jobbat. Kan inte föräldrar ändå förstå att det är DERAS barn man försöker hjälpa in i vuxenvärlden. Eller DERAS barn som förstör för alla andra. Ta ert ansvar trötta gnällföräldrar

  Vilken mardröm till förälder, själv fick jag ett fuck u finger pekat mot mig och blev kallad för jävla horfitta för att jag sa till en elev i årskurs 4 att sätta sig på sin plats, eleven gick sedan runt och ropade kuk, hora och fitta i klassrummet tills en annan lärare fick hjälpa mig att föra ut honom. Under tiden sitter 20 andra elever och kollar varav vissa skrattar och hejar på. Tror inte folk vet hur situationen i skolan ser ut.

  Det är fel på hela samhällssystemet! Det är ett djävla daltande med allt från bortskämda ungar till kriminella! Flumskolan är helt bortom räddning verkar det som. Problemet är väl att den vuxne som skulle våga sig på att tillrättavisa ett barn blir, blir anmäld…

  Vilken lärare vågar säga ifrån numera när så många föräldrar blivit vansinniga och anmält lärare p g a tillsägning?

   I det hänseendet kan jag ändå sympatisera med Katrins mejl. Att hon liksom verkar stötta läraren i att använda vilka metoder hon känner för, att det inte är något Katrin kommer lägga sig i (hävdar hon iaf).

   Sen hade det kanske varit bättre att skriva typ ”jag vet att det ibland kan finnas en rädsla för att hamna i diskussioner med föräldrar som ifrågasätter allt, och jag vill bara vara tydlig med att vi är helt på din sida och kommer stötta dig, jag vet att min son behöver skapa tillrättavisningar ibland”.

   Ja som lärare kan man aldrig göra rätt. Har själv idag dividerat med en förälder vars barn känner sig utpekad av mig för att jag sagt till hen så många gånger att hen måste sluta använda fula ord i klassrummet. Shut the fuck up, fuck you, arsle, kn- din mamma osv får barnet tydligen säga, men gud bevare om läraren säger ifrån till barnet ifråga i helklass! Curlade ungar, självcentrerade föräldrar. Gillar trots det mitt yrke.

   Majoriteten av alla lärare som tur är.

  Vilken mardröm till förälder, själv fick jag långfingret pekat mot mig och blev kallad för j*vla h*rfi**a för att jag sa till en elev i årskurs 4 att sätta sig på sin plats, eleven gick sedan runt och ropade k*k, ho*a och fi**a i klassrummet tills en annan lärare fick hjälpa mig att föra ut honom. Under tiden sitter 20 andra elever och kollar varav vissa skrattar och hejar på. Tror inte folk vet hur situationen i skolan ser ut.

   Obs detta var bara vad som hände idag, går inte många dagar i skolans värld utan att man som lärare blir kallad för nedsättande ord som könsord eller rena hot, oavsett ålder! Jag är lärare för mellanstadiet men det ser likadant ut i lågstadiet.

    Felet är att specialklasser avskaffats. Många utåtagerande barn med diagnoser går idag i vanliga klasser, trots att de antagligen behöver undervisning av specialpedagog och vistas i en mindre grupp. Har själv barn på mellanstadiet och är ganska less på att det ideligen är vissa klasskamrater (med diagnoser) som beter sig illa mot mitt barn och andra elever i klassen. Läraren har av förståeliga skäl svårt att hantera eleverna och styra upp situationen. Ett återinförande av specialklasser hade gjort underverk för skolan.

     Exakt detta! När en annan gick på skolan i början på 90-talet så fick dom där 2-3 eleverna som hade lite svårt för sig, och säkerligen en diagnos också, gå till ett grupprum tillsammans med en speciallärare titt som tätt. Det skapade arbetsro för oss andra elever och barnen med diagnos fick bättre hjälp. Win-win för bägge grupper!

      Ja men det var stigmatiserande. Shit vad less man blir alltså. Så nu har vi istället dagens situation. Alla har förlorat.

     Precis så är det, de andra eleverna drabbas oberört mycket med bland annat förlorad undervisningstid, sämre betyg och sämre arbetsmiljö överlag som följd, för att inte tala om hel den sociala biten. Hade jag vetat att skolan ser ut som den gör hade jag nog inte pluggat till lärare faktiskt.

      Ja, tyvärr går det ut över de andra eleverna avseende undervisningen, det mesta av lärarens tid går åt till att försöka få styr på de bråkiga eleverna och övriga elever får liksom klara sig bäst de kan. Jag lägger därför en hel del tid på att hålla koll på mitt barns kunskaper och tränar extra hemma på eget initiativ när det gäller t.ex. multiplikationstabellen och stavning/svensk grammatik.

     Detta ger mig så ont i magen inför att mitt barn ska börja skolan snart. Hon är väldigt social, intelligent och älskar att sitta och lära sig nya saker. Typexempel av ”tyst, duktig flicka”. Men hon kan må väldigt dåligt i för stimmiga miljöer såpass att hon gärna vill ta sig därifrån och sätta sig mer avskilt och blir mer sluten ett tag. Vet hur jobbigt det kommer vara för henne att behöva spendera sina dagar i en sådan miljö…

      Välj skola med omsorg. Var beredd att pendla.

       Håller med. Vi flyttade till annan kommun. Har haft fantastisk skolgång för båda barnen.

     Dessutom är det bättre för de barn som inte klarar ett vanligt klassrum.

    Men fy vad fruktansvärt. Ingen miljö jag vill att min son ska växa upp i. Helt sjukt hur det har blivit och att så många barn inte har någon som helst respekt för lärarna. När jag gick i skolan på 00-talet var det absolut ingen som hade en sån ton mot lärarna, på sin höjd att man störde genom att sitta och fnissa med sin bästis.

   Vilken fruktansvärd arbets- och lärmiljö! Beundrar er som orkar! Hur ser ert stöd ut, tänker på handledning osv för att hantera situationer som det du berättar, finns det eller förväntas man som enskild lärare ”bara lösa det”?

    Man förväntas lösa det, finns eht och rektor man kan bolla med givetvis men i slutändan står man där själv

    Finns inget stöd att få på skolan där jag jobbar iaf. Ber man om det så får man inget ändå. Så man kämpar på och bränner ut sig i båda ändar. Är ju inte bara undervisning som ingår i läraryrket…

    Om jag låter less så är det för att jag är precis det. Trött och less och uppgiven.

    Min mamma är lärare hade sagt till två elever, som vid flera tillfällen hade brutit mot en regel som skolan tagit ett gemensamt beslut om, och som eleverna är väl medvetna om. Hon hade väl sagt typ ”nej, nu lägger ni av med det där, ni vet att sådär gör vi inte på skolan”. Rektorn kallade in henne för ett möte då han ansåg att hon hade varit för hård. Skolors största utgift är anställda lärare (speciellt de som har behörighet) och deras inkomstkälla är eleverna, så då blir detta resultatet.

   Jag tror att många svenska föräldrar tror som dig och därför aldrig inser att deras egna barn också kan vara problematiska.

  Sådan förälder – sådant barn. Äpplet faller aldrig långt från trädet. Barn gör som föräldrarna gör.

  Förhoppningsvis har läraren även skickat in en orosanmälan till Soc. Det är de väl enligt lagen tvungna till att göra om de är oroliga över ett barns beteende, eller det är kanske bara när det är allvarligare saker, ingen aning.

  Om vi nu utgår från att detta är sant, så framgår det ju inte vad läraren sagt/skrivit till föräldrarna från början. Men rent generellt så är absolut samarbete med hemmet a och o, när det inte fungerar blir det mycket svårare, och att en förälder ger läraren ”fria händer” innebär inte att denne faktiskt får göra och säga vad den vill.

  Som pedagog är jag mållös över hennes obefintliga föräldra ansvar. Självklart ska pedagoger kontakta hemmet vi problem. Det är inte pedagogerna som ska uppfostra barnen utan föräldrarna . 😵‍💫🥴🤔😬

  Tycker mest synd om pojkarna som återigen lämnas ut så här inför hundratals främlingar på nätet. Fruktansvärt oansvarigt!
  Fick hon, Bingo och Julia ens några konsekvenser över den ökända festen? Eller kan de bara fortsätta som vanligt och tjäna pengar på att exponera sina barn? Hände det verkligen ingenting? Inga samarbetspartners som hoppade av, tappade följare etc? Hade varit intressant att se en uppföljning.

  Men gud, man blir lite förvånad över hur otrevlig hon är mot en lärare.

   Blir man verkligen det?

  Kaos-Katrin i farten igen. Är hon nykter?!
  Så genuint osympatisk. 🤮

  Sjukt jävla svar! Jag är lärare och vet att en bra relation och sammanarbete med vårdnadshavare är jätteviktigt. Förstår inte hur hon ser det som att vi inte har ”pli” på barnen för att vi ber om hjälp hemifrån? Barn idag beter sig som rövare i skolan och skiter fullständigt i skolans regler. Jag är där för att undervisa, INTE för att uppfostra söndercurlade barn som många vårdnadshavare verkar tro.

  Oavsett vad problemet är så är det här något man hanterar öga mot öga. Lärare,föräldrar,barn och ev rektor ifall det handlar om en allvarlig konflikt. Ibland handlar det inte om disciplin utan om personkemi men skolan är både elevens och lärarens arbetsplats och båda har rättigheter och skyldigheter att se till att det funkar även om man inte gillar varandra.

  Efter att ha hört en förälder på ett föräldramöte fråga i vilken årskurs barnen får lära sig bordsskick så är jag inte ett dugg förvånad…

   På riktigt?

  Skulle en lärare säga till en elev på skarpen så anmäler föräldrarna det och det blir en artikel i Aftonbladet.

  Avdelning: sådant som aldrig hänt.
  Det här är ju enbart påhittat content som är till för att skapa reaktioner och engagemang hos följare.
  Dvs enbart reklam.

  Varför går folk på det här?!

   Tror K är desperat! Hon är så ute likaså hennes äckliga produkter.

    Vi kunde inte ha en respektfull ton? Det gick inte att hålla en någorlunda civiliserad nivå?

     Hennes produkter är äckliga!

      *tycker jag, glömde du tillägga. Müslin är skitgod. Tycker jag.

  🤮🤮🤮

  Är själv lärare med många års erfarenhet. Många av dagens föräldrar är oerhört slapphänta och skiter rent ut sagt i hur barnen beter sig. Får dagligen höra ”jag lyssnar inte på dig, du bestämmer inte över mig, du är inte min mamma” och när man tar upp detta med föräldrarna så ska de prata om det hemma men dagen efter är det likadant ändå.

   Men här vill hon ju att läraren inte ska vara just slapphänt?

    Nu kommenterade jag bara hur det funkar i skolan idag rent generellt, annat var det när jag själv gick i skolan på 90-talet. Barn hade mer respekt. Idag har de ingen respekt knappt ens för rektorn.

   Mitt intryck är att många lärare är också mer rädda idag för att säga ifrån idag. Förr skällde lärare ut stökiga klasser.

   Vilket väl säkert delvis kan bero på att dagens lärare tillhör samma generation som dagens fördrar (till rätt stor del). Och sen också att det blivit så mycket synpunkter från föräldrar att hantera.

    Det är väl ingen som vågar också av rädsla för att bli anmälda av kränkta föräldrar? Jag gick i en klass som blev oerhört stökig på högstadiet. Det var en lärare som hade riktig ordning på lektionerna. En. Han röt ifrån, skällde ut, drämde näven i bordet, gav igen på ledartyperna (som jävlades med både lärarna och de ”svagare” eleverna) så att en av dem vid ett tillfälle började storgråta i klassrummet. Sen blev det lugnt. Den här läraren blev den mest omtyckta av alla. Även dem han satt på plats, de behövde ju det. Idag undrar om jag han hade fått jobba kvar.

     Det är också en stor skillnad för många elever om det är en man eller kvinna som är lärare.

  Orkar inte provoceras av henne.

  Damned if you do and damned if you don’t.
  /Lärare

  Fan vad jag hade älskat att få svara på det där.
  Nästan värt att plugga till lärare bara för att få svara på idioter till föräldrar 😂

   Du kan få bli min assistent och svara på dem åt mig, tack! Hatar att behöva svara på såna mail 😅

  På listan över de värsta avarterna i influenservärlden hamnar hon på jumboplats.

   Jumboplats = sista plats. Du menar alltså att alla andra avarter i influencervärlden är värre? Det var ett konstigt sätt att uttrycka det på.

    Vi andra förstod.

     Jag har inte koll på mammainfluencers så jag trodde faktiskt Anna menade att det finns många som är mycket värre.

  Uppfostran hemma och utbildning i skolan, konstigare är det inte.

  Tänker bara på såna där stora dassrullar när jag ser hennes namn.

   Jag med. Inte många som stavar namnet som hon gör.

    Katrin?

     De flesta jag vet stavar Catherine.
     Katrin är som sagt toapapper.

      Nä det stavas oftast katrin eller catrin

      Catherine är ju amerikansk stavning så vet inte varför vi skulle stava det så här i Sverige.
      Går ju inte ens att uttala fonetiskt korrekt med svenskt uttal.

  Tror aldrig det funnits en tid då lärare kunnat jobba helt utan att läxa upp barn (/ bestraffa barn). Det här idealet med att lärare enbart undervisar kan aldrig ha existerat fullt ut.

  Däremot tror jag lärare får uppfostra mer idag samt samtidigt fått sämre verktyg/ utrymme att göra det.

  Jag kan ändå tycka att kontentan av mailet är befriande. I ett klimat där elever filmar lärare som höjer rösten mot elever som inte sköter sig och där föräldrarna sedan lägger ut det på facebook och helt tar barnens parti och där barn aldrig kan göra något fel i föräldrarnas ögon så skulle jag känna mig stärkt som lärare att det är ok om jag ryter i när barnet inte sköter sig. Kan även tänka mig att lärarna till influenserbarn är extra försiktiga med barnen av rädsla att bli uthängda.

   Det är ju ett helt fruktansvärt klimat. All cred till dagens lärare. Fyfan det kan inte vara lätt att hantera dagens unga…

  Vårat arbete i skolan är att fostra goda samhällsmedborgare.
  Men vi har absolut inget ansvar att grunduppfostra någons barn! Absolut att vi lärare säger ifrån på skarpen om en elev stör eller är otrevlig. Men om den ungen totalt skiter i vad vi säger för de har inte fått med sig respekt för andra hemifrån. Ja då blir det svårt och då måste det finnas ett bra samarbete med hemmet, för det är där uppfostran ska ske.
  //Lärare

   *vårt…

  Framför allt är det inte föräldrars jobb att uppfostra lärare. Så där drygt uttrycker man sig inte.

  Det här är mamman som tycker att bilbälte och hjälmar på barn är för mesar. Och som tycker att det är fullt rimligt att barnen går utklädda som prostituerade på mammans horfest. Vad kan vi förvänta oss liksom?

  Det är ju skolans/lärarens ansvar att se till att få barnens respekt. Även väluppfostrade barn testar gränser.

   Och vem lär sitt barn att respektera läraren? Jo, föräldrarna.

  Fast hon skriver ju att hon ska prata med sin son och att läraren har hennes tillåtelse.. så det är väl att samarbeta, dock märkligt att skriva ”jag ber inte er att sköta mitt jobb” nej det vore väldigt konstigt. För övrigt undrar jag varför Bingo ska vara gäst hos Bergfeldt, och ingen Julia? Undra hur känns det för henne att inte hon fick vara med 😉 Och att han ska sälja lägenheten i Marbella, det vill inte Julia att han ska göra skrev Bingo men senare säger de att det är för att de ska köpa hus istället men nja tror nog att den säljs för att pengar behövs till annat. Julias föräldrar har varit där mer än vad Bingo själv har varit. Julia har lägenhet i Lerum nu, och så Bingos lilla lokal i sthlm. De är ifrån varandra mycket, träffas några dagar bara sen isär igen… Lite märkligt förhållande.

  Så sjukt. Hon som skryter om sina barn och att de är så väluppfostrade pga henne. Brevet antyder att Ringo är en mobbare och det kommer faktiskt från henne också då jag tänker på det.

  Jag var som barn lugn, tyst och skötsam utan några som helst problem hemma. I skolan var jag det motsatta, främst för att jag inte klarade av miljön och mängden personer.
  Detta skedde trots upprepade försök att få bukt med från både mina föräldrar och lärare.
  På den tiden fick jag helt enkelt gå ut ur klassrummet när jag betedde mig illa. Fick antingen vänta utanför klassrummet eller sitta i ett mindre rum och göra mina uppgifter där. Inga som helst konstigheter.
  Mina föräldrar tyckte givetvis att det var helt i sin ordning. Varför använder inte skolor den metoden?

   Det gör vi i viss mån men vi har tillsynsansvar, fine om eleven faktiskt sätter sig i ett rum och jobbar men eleven kan likaväl springa iväg och slå ner någon, kasta stolar eller sticka från skolan.

    plus att eleven ska övh gå med på att gå ut ur klassrummet, eleven kan likaväl vägra och börja kasta runt stolar i klassrummet.

    Jag var visserligen studiemotiverad och hade allt som oftast alla rätt på prov osv, men fixade inte miljön i sig (är autist, är ingen ursäkt men en förklaring).
    Men bland de som var värre och mer utåtagerande än mig, ringdes helt enkelt föräldrar så de fick hämta barnet eftersom de inte kunde bete sig och förstörde för alla andra.

  Ingen som funderat på att det troligen finns dubbla anlag för ADHD för det barnet… 🙁

   Exakt!

  OT: Att vardagsrasismen la upp ett klipp där hon textade att Statsministern ska ha sagt ”Israel har rätt till folkmord”, trots att detta aldrig yttrades och ordet som sades var ”- rätt till försvar enligt folkRÄTTEN”.

  Detta har nu översatts spridits internationellt och ses som fakta. ”Swedish PM says Israel has the right to genocide”.

  Hon ökar risken för terrordåd i Sverige, genom att sprida felaktig information. Hur är den här människan sedd som någon att följa?

  Det är förkastligt, eller väldigt, väldigt korkat. Jag är för första gången rädd för vad sociala medier har för konsekvenser.

  Kan detta snälla uppmärksammas och granskas?

  https://www.dn.se/sverige/sa-sprids-felaktig-oversattning-av-kristerssons-fragestund/

   Hjälp!

   Ja, det är obegripligt att folk inte fattar vilken fara de utsätter oss alla för genom att sprida sådan här skit. Jag gillar verkligen inte alls Ulf Kristersson, men skulle aldrig komma på tanken att föra vidare en sådan här lögn bara för att misskreditera honom.
   Hyfs och eftertanke, någon?

  Många verkar glömma grupptryck från kompisar. Dagens barn så unga som i första klass pratar och beter sig som ungdomar. Använder fula ord, knuffas och beter sig illa mot kompisar och lärare. Lätt att dras med.

  Öh va? På min tid (och jag är 29) så fick man ett samtal hem om man inte skötte sig i skolan. Inte att läraren började uppfostra en? Det är helt sinnessjukt att lägga det på lärarna. Dom är där för att utbilda elever, inte vara deras föräldrar.

  Detta är dåren som ställde ut sin lille son Falke då han var 2 år på balkongen som låg 3-4 våningar upp och stängde dörren och låt honom stå där och gråta och skrika förtvivlat i 10 min. Hon filmade dessutom honom och skrattade åt den förtvivlade sonen, detta lades även ut på hennes blogg. Hon tyckte han var skitjobbig en dag och ville skrämma honom lite på skoj enligt henne. Snacka om störd morsa.

  Man tar inte sådana här frågor i sociala medier, det är ju helt stört!
  Kan dock säga att jag har haft samma känsla som henne när det gäller att lärarna inte får ryta ifrån på riktigt. Lärarna får inte göra någonting oavsett vad barnen gör vilket jag tycker är skevt. Såklart ska det inte bli handgripligen på något sätt men de behöver kunna få säga ifrån på skarpen, inte bara ”men du måste förstå” ”vad tror du att andra tycker” ”hur skulle det kännas för dig” osv osv. Som jag har förstått det så får de inte ens höja rösten på riktigt….?

  Lärare får inte pli på elever eftersom föräldrar helt gett upp med att uppfostra sina barn och lära dem att respektera andra.

  Om inte föräldrarna klarar av att uppfostra sina barn och få dem att bete sig ordentligt, så är det svårt för personal i skolan att kunna förändra detta. Om beteenden tillåts hemma kommer de att tro att detta är ok även i skolan, trots upprepade tillsägelser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.