Joachim Lennholm och Pernilla Wahlgren
Joachim Lennholm och Pernilla Wahlgren gick skilda vägar för 15 år sedan. Tillsammans fick de sonen Theo. - Foto: Mats Andersson/TT Bild, Stella Pictures.

15 år efter uppbrottet från Joachim Lennholm så berättar Pernilla Wahlgren vad som hände: "Bröt ihop helt"

15 år har gått sedan Pernilla Wahlgren och Joachim Lennholm valde att separera. Uppbrottet tog hårt på Pernilla, och nu berättar hon vad det var som hände egentligen.


Våren 2002 arrangerade tidningen Café en kändistät fest på nattklubben Stacys i Stockholm. Kvällens huvudperson var Pernilla Wahlgren som det året utnämnts till Sveriges sexigaste kvinna. 

Pernilla Wahlgren var kvällens huvudperson när tidningen Café i april 2002 arrangerade en fest i hennes ära – detta då hon det året utsågs till Sveriges sexigaste kvinna. Samma kväll träffar hon Joachim Lennholm. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

På festen träffade Pernilla dataexperten Joachim Lennholm – och det slog genast gnistor om Pernilla och Joachim. De blev ett par, och år 2007 föddes parets son Theodor.  

Joachim Lennholm och Pernilla Wahlgren på biopremiär år 2006. Bildkälla: Stella Pictures.
Pernilla och Joachim på cirkus tillsammans med Bianca och Benjamin Ingrosso. Bildkälla: Krister Larsson/TT Bild

Men ett år senare valde Pernilla och Joachim att gå skilda vägar. Pernilla mådde fruktansvärt efter separationen. I en intervju med tidningen Mama år 2013 så berättade Pernilla om hur livet blev efter att Joachim dumpade henne. 

 – Efter att Jocke lämnade mig så… jag har varit så otroligt olycklig. Jag har nästan haft sådan här dödssorg, berättade Pernilla då.

Joachim Lennholm dumpade Pernilla Wahlgren. Hon hamnade då i en oerhörd svacka. Bildkälla: Fredrik Sandberg/TT Bild

Pernilla Wahlgren om uppbrottet från Joachim Lennholm

I sin podd Wahglren & Wistam, som Pernilla har med bästa vännen Sofia Wistam, så berättar Pernilla nu om det som var allra svårast under separationen. 

– Det som jag tyckte var ABSOLUT jobbigast när jag separerade från Theos pappa var att han var väldigt tydlig med att han ville ha halva vårdnaden, att vi skulle dela, berättar Pernilla. 

Innan Pernilla och Joachim träffades hade Pernilla varit gift med Emilio Ingrosso, och de fick barnen Oliver, Bianca och Benjamin Ingrosso

Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso gifte sig den 26 maj 1993. Bildkälla: Mark Earthy/TT Bild

Pernilla och Emilio skilde sig år 2002, och i podden berättar Pernilla hur hon och Emilio gjorde med barnen. 

– Jag hade halva vårdnaden med mina stora barns pappa också (Emilio Ingrosso reds. anm) men han var aldrig intresserad egentligen av att ha någon delad vårdnad, så att på gott och ont så fick jag ha dom hela tiden, vilket jag var väldigt glad för, för jag har alltid känt att jag är halv utan mina barn, berättar Pernilla i sin podd.

Pernilla Wahlgren: "Jag bröt ihop helt"

Hon berättar sedan om den största anledningen till att hon helt enkelt bröt ihop totalt efter separationen från Joachim.

– När jag då bara insåg att jahapp, nu är Theo då mitt fjärde barn, och vi separerar och vi har delad vårdnad. Och den där insikten att jag förlorar halva tiden av hans liv. Den var så jobbig. Det var jättemycket det som gjorde att jag bröt ihop helt. Jag ville inte förlora halva tiden av hans liv, men jag var tvungen. Så där han man inte så mycket att säga till om, berättar en märkbart rörd Pernilla i sin podd.

Pernilla Wahlgren. Bildkälla: Stella Pictures.

Pernilla är idag förlovad med sin fästman Christian Bauer och de bor tillsammans på Lidingö. Sonen Theo har Pernilla hemma hos sig varannan vecka.

Senaste nytt

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

1 timme sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

1 timme sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

1 timme sedan
Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.

Kim Kardashian stjärna i ny thriller

2 timmar sedan
Kim Kardashian fortsätter att satsa på skådespeleri. Realitystjärnan ska både producera och spela huvudrollen i en kommande thriller för Amazon, skriver The Wrap.

Han har flest Grammisnomineringar i år

2 timmar sedan
Thomas Stenström är nominerad i fem kategorier på årets Grammisgala och kan vinna priset för bland annat årets album.