Karolina VonTilander Tilander
På TikTok har Karolina Tilander blivit känd som VonTilander. Hösten 2023 har hon även varit en av Robinsons mest färgstarka deltagare. - Foto: Instagram/vontilander, TV4

Därför pratar Karolina "VonTilander" Tilander med brytning: "Jag har..."

Karolina "VonTilander" Tilander är ett stort namn både på TikTok och nu i Robinson 2023. Något många har reagerat på är hennes brytning – och nu berättar Karolina mer om det hela...


Karolina Tilander, 23, har länge varit ett känt namn på TikTok där hon under namnet VonTilader har över 190 000 följare och miljontals visningar. 

Karolina "VonTilander" Tilander i Robinson 2023

Men under hösten 2023 klev Karolina in som en av deltagarna i årets Robinson 2023, och där har hon minst sagt gjort både intryck och avtryck. Utöver Tove Dalsryd och Pelle Lilja så är Tilander kanske en av årets mest färgstarka deltagare, och det har hettat till ett par gånger för Karolina i rutan.

Det hittade tandläkaren i Toves mun efter Robinson 2023: "Det luktade lik"

Bland annat hamnade Karolina och Tove i ett storbråk, där Tove menade på att Karolina hade slagit henne – men produktionen tyckte annorlunda.

Karolina Tilander växte upp i Vällingby, men sedan två år tillbaka bor hon i Södertälje utanför Stockholm. I oktober intervjuades Karolina av Länstidningen, och då fick hon frågan om varför hon sticker ut på sociala medier.

– Jag är ärlig och rå. Jag är inte den här lilla fyrkantiga förpackningen som de flesta är, där ingen vågar säga något eller ha olika åsikter. En stor sak för mig är att tjejer ska våga stå på sig. De ska ta mer plats och våga vara naturliga. Inte känna pressen som samhället har satt med skönhetsideal, sa Karolina till tidningen.

Det betyder Robinson-Pelles tatueringar

Filip Dikmen riktade kritik mot VonTilander 

Sedan Karolina slog igenom stort är det många av hennes fans och följare som reagerat på att hon pratar med en kraftig brytning. 

Influencerprofilen Filip Dikmen har tidigare riktat kritik mot just Tilanders brytning. I en video på sin Youtube-kanal så listade han tillsammans med sina två vänner Sveriges värsta influencers – och Tilander var med på listan.

– Hon har en fejkbrytning. Den är färsk, skrattar Dikmen och fortsätter:

– Hon är en svensk tjej som tidigare har pratat svenska och haft en vanlig svensk brytning. I en video för två år sedan pratade hon "fin vanlig svenska". Nu pratar hon såhär, säger Filip i videon och imiterar hennes brytning.

Filip Dikmen listade Sveriges värsta influencers – och Karolina Tilander var då med på listan. Bildkälla: Youtube/Filip Dikmen

Karolina "VonTilander" Tilander om sin brytning: "Jag har fem svenska vänner"

När Karolina gästade Karl Levander som driver Youtubekanalen Reallokal så berättade Tilander mer om reaktionerna hon har fått på sin brytning.

– Jag har fem svenska vänner. Resten är blattar. Jag tror man hör vad man vill höra. Jag tror det är så här, varje ny svensk-svensk jag träffar reagerar. Men när jag är bland folk, dom vanliga jag umgås med så är det ingen som reagerar, sa hon då.

Vill du lyssna på mer om det hela? Då kan du göra det här: 


/
/
Senaste nytt

Lotta Engberg till attack mot Ulf Lundell – i direktsändning

Sven-Erik om kvinnorna i Hotell romantik: "Ingen snygg"

1 timme sedan
Sven-Erik deltar i säsong två av SVT:s Hotell romantik. Till Nyheter24 avslöjar han vad han tyckte om kvinnorna i dejtingprogrammet.

M.I.A och Refused till Rosendal Garden Party

1 timme sedan
Den lankesisk-brittiska rapparen M.I.A och svenska hardcorebandet Refused är klara för sommarens upplaga av Rosendal Garden Party.

Lindsay Lohan gör ny "Freaky friday"

1 timme sedan
Lindsay Lohan gör en uppföljare till familjefilmen "Freaky friday" från 2003. I en intervju med pratshowvärden Andy Cohen bekräftar Lohan även att skådespelaren Jamie Lee Curtis är med i uppföljaren, vars premiärdatum dock inte är känt.

Kim Kardashian stjärna i ny thriller

2 timmar sedan
Kim Kardashian fortsätter att satsa på skådespeleri. Realitystjärnan ska både producera och spela huvudrollen i en kommande thriller för Amazon, skriver The Wrap.

Han har flest Grammisnomineringar i år

2 timmar sedan
Thomas Stenström är nominerad i fem kategorier på årets Grammisgala och kan vinna priset för bland annat årets album.