Lovisa Worge och Gullek Nilsen
Influencern Lovisa Worge och pojkvännen Gullek Nilsen har varit ett par sedan första halvan av 2022. - Foto: Instagram/Lovisa Worge

Lovisa Worges pojkvän Gullek är son till en av Norges rikaste

Lovisa Worge och hennes pojkvän Gullek Nilsen är upp över öronen förälskade. Men visste du att Gulleks familj är välkänd i Norge?


Influencern och entreprenören Lovisa Worge, 26, och norska Gullek Nilsen, 28, träffades på en fest i Stockholm – och resten är så att säga historia. Nu har Lovisa och Gullek varit ett par sedan den första halvan av 2022.

På TikTok och Instagram följs Lovisa av hundratusentals, och hon bjuder ofta sina följare på inspirerande bilder på allt från mode till uppdateringar från sina resor. 

Men något Lovisa är mer sparsam med är faktiskt bilder på just Gullek. Då och då lägger hon ut lite mer hemlighetsfulla bilder på sig själv och Gullek – kanske där hans ansikte inte syns helt, eller bara en bild på deras händer.

Gullek Nilsen är son till en av Norges rikaste män

Den diskreta framtoningen till trots så är Gullek och framförallt hans pappa betydligt mer kända i Norge. Gullek är nämligen son till en av Norges rikaste män. Hans pappa heter Lars Nilsen, och mamman heter Janne Nilsen.

I somras flyttade Lars till Schweiz. Och inte bara för att han uppskattar den friska luften och goda chokladen. Nej, enligt den norska affärstidningen Finansavisen.no så lämnade Lars Norge för att slippa en skattesmäll. Något som flera norska affärsmän har gjort den senaste tiden, skrev tidningen.

År 2021 var Lars Nilsen god för över 1,3 miljarder kronor, och enligt norska Kapital har han även funnits med på listan över Norges 400 rikaste.

Lars och Janne Nilsen. Bildkälla: Lise Åserud/NTB/TT Bild

Lars Nilsen och hans pappa Walter jobbade med Block Watne

Lars Nilsen är från Drammen, och för över 20 år sedan så intervjuades Lars av ortens lokaltidningen. Under rubriken "Född rik" så berättade Lars, som då var 34 år gammal, om hur det var att leva och verka som arvinge i ett av Norges mest lönsamma företag Block Watne och det som kallades för Wani-gruppen.

Lars var bara 22 år när han började jobba i Block Watne tillsammans med sin pappa Walter Nilsen. Block Watne tillverkade nyckelfärdiga hus, och de första åren i företaget blev utmanande för Lars.

– Jag kastades in i Wani-systemet som 23-åring. En rad olyckliga situationer gjorde att det mesta var allt annat än roligt. Det som kunde gå fel, hade gått fel. Det var åtminstone inte ett bekymmersfritt liv. En benhård process under två eller tre år slutade lyckligtvis lyckligt. Ibland var det som att flyga med lite bensin utan fallskärm. Men vi kunde inte släppa något som var så viktigt för våra liv. En personlig del av oss alla. Det släpper du inte. Det fixar du bara, sa Lars i intervjun med Drammens tidning.

Den norska affärsmannen Lars Nilsen. Bildkälla: Lisa Åserud/NTB/TT Bild

I samma intervju fick han frågan om hur han såg på sina barns framtid. Förutom sonen Gullek så har Lars och Janne dottern Hanna Elise.

– Jag kommer aldrig leda in dom i något. Jag vill att de ska vara rättvisa och snälla mot varandra – och andra. Kombinerat med att ha en tro på sig själv. Det får man inte glömma. På ett sätt är inte drivkraften för mig vad andra tycker om mig. Så enkelt är Nilsens recept, sa han i intervjun då.

Dottern Hanna Elise tog nyligen examen från det privata universitet Lynn University i Boca Ranton, Florida. Gullek har även han bott i Florida och sedan studerat, men för honom blev det enligt affärsnätverket Linkedin istället studier på Handelshögskolan i Norge.

Äger flera hus och privatplan

I hemlandet har Lars blivit omskriven genom åren, och utöver hans affärer så har det ofta handlat om när han köpt fastigheter eller privatplan. År 2006 köpte han ett privatplan som användes för att flyga med till sitt hus i Florida, rapporterade Finansavisen.

År 2019 sålde Lars det enorma huset i Florida för över 100 miljoner kronor, något somamerikansk affärsmedia då uppmärksammade.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!