Mikael Soldoktorn Sandström
Mikael "Soldoktorn" Sandström har synts i Nyhetsmorgon i många år – men nu kommer vi ser desto mindre av honom... - Foto: TV4, Adam Ihse/TT Bild

Därför försvinner Mikael "Soldoktorn" Sandström från Nyhetsmorgon

Mikael "Soldoktorn" Sandström har synts i Nyhetsmorgon i TV4 i över 10 år – men nu kommer det se lite annorlunda ut. Nu berättar Soldoktorn om beslutet.


Mikael Sandström blev "Soldoktorn" med hela svenska folket när han år 2013 dök upp i Nyhetsmorgon i TV4 – med en rejäl solbränna. Tittarna blev genast tagna av hans starka bränna, och Soldoktorns idéer kring solskydd skapade en het debatt i vårat avlånga land.

Själv så använder han inte solskydd nämligen – men det är inget han rekommenderar till någon annan. Sin något udda metod berättade han om när han gästade Morgonpasset i P3.

Utöver det så menar han att solskydd invaggar oss människor i en falsk trygghet då folk har en tendens att smörja in sig slarvigt och missa partier, och att det bästa solskyddet är kläder.

Mikael "Soldoktor" Sandström. Bildkälla: Adam Ihse/TT Bild

Soldoktorn och hans härliga liv med Lotta Engberg

I januari 2020 blev artisten och programledaren Lotta Engberg intervjuad i Aftonbladet, och då berättade hon om sitt singelliv. Lotta hade då varit ensam i fem år. I intervjun nämnde Lotta att om "Soldoktorn" skulle ringa henne så kunde hon tänka sig en dejt – och resten är historia. 

Idag bor de ihop i Mölnlycke, och relationen tycks starkare än någonsin.

Trots att Lotta har lämnat Lotta på Liseberg bakom sig så har hon en riktig saftig summa pengar att luta sig mot – mer om hennes blomstrande ekonomi och miljonlön kan du läsa om här.

Mikael Sandström har hunnit fylla 65 år, och efter 35 år som läkare så har han nu tackat för sig. 

Mikael Sandström och Lotta Engberg. Bildkälla: Stina Stjernkvist/TT Bild

Ska Mikael Soldoktorn Sandström fortsätta i Nyhetsmorgon?

I över 13 år har han varit husläkare i Nyhetsmorgon i TV4, där han svarat på tittarnas frågor om smått och stort. Även i framtiden kommer Mikael "Soldoktorn" Sandström att medverka i Nymo – men det blir inte alls i samma utsträckning som tidigare.

I en ny intervju med Aftonbladet så öppnar både Lotta och Mikael upp om sin relation och om framtiden. Men de kommer även in på det här med jobb. Mikael är bestämd när det kommer till att han inte kommer ta upp läkaryrket igen.

Doktor Mikael har vi sett i Nyhetsmorgon varje vecka – men framöver blir det ändring på det. Bildkälla: TV4

– Jag får frågor från vårdcentraler hela tiden, men det vill jag inte. Däremot ska jag fortsätta med TV4 och "Nyhetsmorgon" i vår, även om det blir färre gånger, berättar han för Aftonbladet.

TV4 har genomfört flera kraftiga nedskärningar. De har slopat flera av sina större program, och flera stora profiler har fått lämna.

Till och med frukosten på Nyhetsmorgon och taxiresorna för gästerna är strypta eller nerbantade. I intervjun får Sandström frågan om även han har drabbats av nedskärningarna. Detta då han inte längre kommer att vara med varje tisdag.

– De hävdar att jag inte har det, men det har jag nog. Men det passar mig alldeles perfekt. Jag ska vara med varannan tisdag nu medan det tidigare var varje tisdag. När jag frågar om de har en långsiktig plan så hävdar de det, men jag märker inte det, säger han till Aftonbladet.

En annan förändring i Nyhetsmorgon är att Oliver Ingrosso har fått mer tid i köket – något som inte alla är förtjusta i.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!