Vivian sparade 162 000
Vivian sparade 162 000 kronor på två år – och hennes spartips väcker starka reaktioner... - Foto: TikTok, Fredrik Sandberg/TT Bild

Så sparade Vivian Tu ihop 162 000 på två år – avslöjar sjuka spartipset

Vivian Tu har blivit en stjärna på TikTok där hon delar med sig av ekononomtips och finansknep. Men ett av hennes spartips – där hon blev 162 000 kronor rikare på två år – väckte väldigt starka reaktioner. Vi förstår nog varför...


Vivian Tu var först trader på Wall Street, och jobbade sedan med sälj på sajten Buzzfeed. Men efter att ha börjat lägga ut finanstips på TikTok så sa hon upp sig från sina välavlönade toppjobb. 

Allt för att satsa helhjärtat på sin kanal @YourRichBFF på TikTok, där hon idag har 2,5 miljoner följare. En annan bedrift som hon lyckats med är att hamna på det ansedda magasinet Forbes lista över "30 under 30".

I samma veva blev hon år 2021 viral genom ett klipp där hon på ett humoristiskt sätt delade med sig av ett sparknep som blev en riktig vattendelare.

"Mellan år 2016 fram till 2018 så köpte jag inte mat en enda gång. Jag sparade nog 1 500 kronor i veckan genom att gå på sex stycken dejter i veckan", berättade hon.

Det kontroversiella klippet väckte stor uppståndelse – och nu, flera år senare, så lägger Vivian korten på bordet och berättar sanningen bakom den uppmärksammade videon.

Vivian "YourRichBFF" Tu sparade 162 000 kronor – avslöjar sanningen bakom klippet på TikTok

I en intervju med Elite Daily så berättar hon mer detaljerat om hur hon gick till väga.

– Jag gick inte på dejter bara för mat. Min åsikt är att det inte är så smart att gå på dejter bara för att få gratis mat. Jag tycker man ska dejta för att hitta kärleken. Men om det står mellan "Åh, jag kan gå på en rolig tapasrestaurang gratis eller så kan jag spendera mina egna pengar på mat från matbutiken, som jag ändå måste ställa mig och laga. Och förmodligen kommer det inte smaka lika gott"...

Vivian Tu berättar att efter ha dejtat aktivt ett tag så visste hon helt säkert att hon inte skulle behöva betala på en stor del av dejterna. Hon kallar det för "finansiell prognos".

"Men ibland så delade vi på notan. Så jag måste varna dig – det kan hända. Men för det mesta så lät dom mig inte betala. Och jag fick ta hem resterna", skriver hon.

Totalt sparade Vivian över 162 000 kronor på att under två års tid låta hennes dejter betala middagarna ute. Pengarna gick till både sparande, investeringar och en ny handväska från modehuset Prada.

Långt ifrån alla dejter blev succéer. 

– Varje dejt var ju inte en dröm. Jag gick på en 90 minuter lång dejt med någon som inte frågade mig EN ENDA fråga. Istället pratade han bara om hur otrolig han var och hur mycket pengar han tjänade. Och sen ville han dela notan, förklarar hon för Elite Daily.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!