Annika Jankell har programlett flera stora produktioner i radio och tv genom åren.
Annika Jankell har programlett flera stora produktioner i radio och tv genom åren. - Foto: Anders Wiklund/TT & Janerik Henriksson/TT

Allt om Annika Jankell: Barnen, Melodikrysset och relationen med Thorsten Flinck

Annika Jankell inledde sin programledarbana under 1980-talet och har sedan dess lett stora satsningar i både radio och tv. Nyheter24 har tittat närmare på vad svenska folket googlar mest på om profilen.


Annika Jankell ålder – hur gammal är hon?

Annika Jankell föddes den 28 december 1961 vilket betyder att hon blir 63 under vintern 2024.

Annika Jankell längd – hur lång är hon?

Annika Jankells längd är inte känd, men av bilder att döma är hon något kortare än skådespelaren Lia Boysen, som mäter 167 centimeter.

Lia Boysen och Annika Jankell under en invigning 2017. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Annika Jankell föräldrar – fick hennes mamma Alzheimers?

När Annika Jankells mamma Kerstin drabbades av Alzheimers beslutade sig Annika för att flytta hem till sin mamma och ta hand om henne, något hon berättat om för Femina.

– Jag flyttade in hos henne en period när sjukdomen började bli påtaglig. Sen fick man slåss med stadsdelsförvaltningen för att hon skulle få plats på ett omsorgsboende, berättade hon.

Efter en tid fick Kerstin flytta till ett boende med personal, och Annika hälsar på henne regelbundet.

– Jag går till mammas hem hela tiden, jag kan inte låta bli. Det är lite som att ha en treåring som man vet är själv, då skulle du vilja gå dit hela tiden.

Var Annika Jankell programledare i Nyhetsmorgon?

Annika Jankell jobbade som programledare på TV4:s Nyhetsmorgon i sex år, mellan 2006-2012. 

I en intervju med Expressen har hon berättat om uppbrottet med kanalen.

– Varför jag slutade på Nyhetsmorgon var för att jag fick ett roligt program på SR och sen var jag lite sur för att jag hade blivit lovad lite grejer. I chefsbyten kan det bli så, man kan komma överens med en chef om att det här ska man göra, något som man kanske drömt om. Sen kommer en ny chef som vänder uppochned på allt och ska göra på sitt sätt och ta in sina favvisar.

Eva Röse om kärleksrelationen med Thorsten Flinck: "Det var wild"

Har Annika Jankell lett Melodifestivalen?

Melodifestivalen 2005 hade olika programledare för varje deltävling och när man sökte en till Andra chansen föll valet på Annika Jankell. 

Några andra programledare under tävlingen det året var Alexandra Pascalidou, Erik Haag, Henrik Schyffert och Micke Leijnegard.

Leder Annika Jankell Melodikrysset?

I juni 2022 blev det klart att programledare Annika Jankell tog över radioprogrammet Melodikrysset i Sveriges Radio. Tillsammans med Anna Charlotta Gunnarsson leder duon det klassiska programmet. 

– Jag älskar radioklassikern Melodikrysset, ett äkta folknöje för alla generationer. Det var mina morföräldrar som introducerade högtidsstunden när jag var liten. Den breda spännvidden i krysset är kittlande kul, eftersom det dyker upp frågor från så många decennier och genres. Alla kan vara med, utmana varandra eller hjälpas åt. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och föra traditionen vidare. Ett hedersuppdrag, sa Jankell till SR efter att ha blivit tillsatt som programledare.

Var Annika Jankell gift med Thorsten Flinck?

Annika Jankell och skådespelaren Thorsten Flinck var tillsammans i fem år, mellan 1991-1996 och tillsammans fick de två barn. 

Relationen kantatades bland annat av Flincks missbruksproblematik, något Jankell öppnade upp om när hon gästade Renées brygga i TV4.

– Jag var medberoende. Man gör våld på sig själv. Man prioriterar inte sig själv. All ens tid går åt att rädda livet på den här människan.

I Magnus Hedman och Nemo Hédens podcast "Hedman och Héden – en beroendepodd" berättade hon 2021 om känslorna till expartnern.

– Jag har jättemycket kärlek till Thorsten, jättemycket. Men jag sörjer honom som någon som gått bort. Ingen önskar mer än jag att han ska må bra i sitt liv.

Hon avslöjade även hur kontakten mellan dem ser ut.

– Vi pratade häromveckan. Grejen med Thorsten, det passar ju att säga nu om någon har massa åsikter om honom, jag känner ingen som är så rolig. Samtalen med honom när han är i sitt bästa skick då är de helt fantastiska. Han är intelligent, han har en svart humor som är helt underbar. Han har ett jättehjärta.

Thorsten Flinck förlovad med 30 år yngre flickvännen Daniella Karlsson

Flinck och Jankell var ett par under 1990-talet. Foto: Leif R Jansson/TT & Claus Gertsen/TT

Har Annika Jankell varit tillsammans med Robert Wells?

Under 1980-talet var Annika Jankell tillsammans med pianisten och kompositören Robert Wells. I en intervju med Hemtrevligt från 2010 berättade Wells om hur han såg på relationen i efterhand.

– Jag gjorde ett stort misstag när jag var ihop med Annika Jankell. Vi var ju så enormt kära och stod och pussades och kramades på alla bilder. Det var det dummaste vi kunde göra. När jag ser vissa par prata ut om hur lyckliga de är, tänker jag: Var tysta! Ni tappar bara i respekt.

Har Annika Jankell barn?

Ja, Annika Jankell har två barn tillsammans med Thorsten. Döttrarna Félice och Happy Jankell.

Felicé Jankell om relationen till Thorsten Flinck: "Inte pratat med pappa på..."

Vad gör Annika Jankells döttrar Happy Jankell och Felice Jankell? 

Happy och Félice Jankell har båda gått i pappas fotspår och satsat på en karriär som skådespelare.

Den äldre av de två syskonen, Félice, har medverkat i filmer som Unga Sophie Bell och Svart cirkel samt tv-serier som Morden i Sandhamn, Snabba Cash, The Playlist och Top Dog.

Happy Jankell har medverkat i Två systrar, Ted - för kärlekens skull och Beck samt serier som Leif & Billy, Jordskott och Fjällbackamorden.

Félice Jankells lyxiga liv med H&M-miljardären Nils Tham

Har Annika Jankell pojkvän?

Annika Jankell är tillsammans med musikern och låtskrivaren Ronnie Åström.

Har Annika Jankell Instagram?

Ja, Jankell har Instagram och hittas under namnet @annikajankell.

TV
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!