Liamoo
Liamoo är aktuell i Melodifestivalen 2024. Här är allt du vill veta om honom! - Foto: Stella Pictures, Henrik Montgomery/TT Bild

Så träffade Liamoo sin nio år äldre flickvän Caroline

Liamoo är aktuell i Melodifestivaln 2024, där han tävlar med bidraget Dragon. Här är allt du vill veta om artisten: Hans längd, ålder, flickvän, relationen till Hanna Ferm och om hans barn.


Liamoos riktiga namn – vad heter han egentligen?

Liamoo heter egentligen Per Liam Pablito Cacatian Thomassen, men föddes med efternamnet Larsson.

Liamoo ålder – hur gammal är han?

Liamoo är född den 10 september 1997. Det betyder att han i skrivande stund är 26 år, men att han hösten 2024 fyller 27 år.

Liamoo längd – hur lång är han?

Under en frågestund på Instagram i februari 2022 fick Liamoo frågan om hur lång han är. Då svarade artisten att han var "1,86 ish", det vill säga 186 centimeter.

Liamoo föräldrar – vad har hans familj för ursprung?

– Jag har rötter i Sverige, Norge, Finland och Filippinerna, har Liamoo berättat för tidningen Hänt.

På Instagram har han lagt ut en bild på sin pappa, och där avslöjas det genom en kaxig tatuering på armen att pappan håller på fotbollslaget IFK Göteborg. 

Vann Liamoo Idol?

Ja, Liamoo vann Idol år 2016, och vinnarlåten "Playing with fire" blev en stor succé. Andra välkända namn den säsongen var Renaida Braun och Charlie Grönvall.

– Det kändes så overkligt att vinna. Jag har vuxit upp med att kolla på "Idol". Att det nu var jag som var med där, i tv, det var sjukt, sa Liam i en intervju med Svenska Dagbladet då.

Liamoo när han vann Idol år 2016. Bildkälla: Maja Suslin/TT Bild

Hur många gånger har Liamoo varit med i Melodifestivalen?

Snacka om att Liamoo är en veteran i Mello-sammanhang. Första gången han tävlade i Melodifestivalen var år 2018, då med bidraget "Last Breath". Liamoo gick direkt till final, men slutade på en sjätteplats. 

Året därpå så var det dags igen. Tillsammans med Hanna Ferm så tävlade Liamoo i Melodifestivalen 2019 med låten "Hold you". Liamoo och Hanna gick till final, men det räckte inte hela vägen till vinst. Duon hamnade då på en tredjeplats.  

Tredje gången som Liamoo tog sig an Melodifestivalen blev år 2022. Då tävlade han med bidraget "Bluffin" som gick direkt till final, men hamnade på en fjärdeplats.

Liamoo i Mello 2022. Bildkälla: Claudio Bresciani/TT Bild

Tävlar Liamoo i Melodifestivalen 2024?

Ja, Mello-räven Liamoo tävlar nu för fjärde gången i Melodifestivalen 2024. I år heter hans bidrag "Dragon" och låten har Liamoo skrivit tillsammans med Anderz Wrethov, Jimmy "Joker" Thörnfeldt och Julie "Kill J" Aagaard.

Melodifestivalen 2024: Artister, startordning och datum

Vad har Liamoo för relation till Hanna Ferm?

Efter att Liamoo och Hanna tävlade i Melodifestivalen tillsammans år 2019 så satte kärleksryktena genast igång. 

Liamoo och Hanna Ferm i Melodifestivalen 2019. Bildkälla: Stella Pictures.

Många var det som trodde att Liamoo och Hanna var ett par – något som de själva alltid har förnekat. I en intervju med Expressen berättade Liamoo sanningen om deras relation.

– Vi är vänner, och jag önskar henne allt gott. Det kommer jag alltid att göra. Och hon släpper sjukt bra musik, det är väldigt, väldigt kul att det går bra, sa han då.

Hanna Ferm och Liamoo. Bildkälla: Stella Pictures.

Har Liamoo flickvän?

Ja, Liamoo har flickvän. Hon heter Caroline och är 35 år gammal.

Vem är Liamoos flickvän Caroline?

Liamoo och Caroline träffades via sociala medier. Han skrev till henne – och hon svarade. Eftersom de bägge är från Göteborg så bestämde de sig för att ta en promenad, har han berättat för Expressen.

Och ja, det ena ledde till det andra.

Sedan 2018 är de ett par. Familjen bor tillsammans i Västra Frölunda i Göteborg. Liamoo har valt att hålla flickvännen Caroline utanför rampljuset, men han har berättat att hon jobbar inom vården.

Rykten, hemligheter och småbarn – här är allt om Liamoos kärleksliv

Har Liamoo barn?

Ja, Liamoo är pappa till dottern Alina som föddes 2021. På Instagram skrev han om kärleken till dottern.
"Hej pappas lilla pärla! Jag har aldrig varit den som postar mycket från mitt privata, men att jag blivit pappa till en liten flicka är då fan livets mening. Samma sekund du tittade mig i ögonen för första gången så glömde jag av resten av världen och allt mitt fokus hamnade på dig. Jag kommer skydda dig och din mamma för resten av mitt liv, Pappa älskar dig!", skrev han.

Ska Liamoo bli pappa igen?

Ja! Liamoo ska bli pappa igen. I februari 2024 meddelade Liamoo genom en video på Instagram att han ska bli pappa igen – och i kommentarsfältet mötte han gratulationer från bland andra Lisa Ajax och Benjamin Ingrosso.

Har Liamoo Instagram?

Ja, Liamoo finns på Instagram! Där heter han @liamoolapreach.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!