Lisa Ajax och Max Huss
Lisa Ajax och Max Huss bor tillsammans på Kungsholmen. - Foto: Magnus Andersson/TT Bild, Instagram/lisaajax

Så bor Lisa Ajax och Max Huss på Kungsholmen: "Vi gör bostadskarriär"

Lisa Ajax och sambon Max "Klockrent" Huss trivs riktigt bra i sin lägenhet i hjärtat av Kungsholmen. Där bor de med de två hundarna – men i sommar växer familjen ännu mer då Lisa Ajax är gravid med parets dotter.


200 kvadrat och sex stycken rum mitt i Stokholms city är det som gäller för David Hellenius och Renée Nyberg.

För Nyhetsmorgon-profilen Steffo Törnquist och hustrun Caroline är det 222 kvadratmeter på Östermalm som är melodin, medan författaren Jan Guillou och hans hustru bor lite "mindre" med sina 100 kvadratmeter på Östermalm.

Men alla kändisar har inte enorma våningar. Tidigare har Nyheter24 skrivit om skådespelaren Mikael Tornving som trivs finfint på 38 kvadratmeter utanför stan.

När han gästade Nemo Hedéns podd Nemo möter en vän så berättade han mer om beslutet att "downsiza".

Lisa Ajax och Max Huss bor i lägenhet på Kungsholmen

En annan känd person som valde att bo lite mindre är Melodifestivalen-aktuella Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss. Lisa och Max har fastnat för stadsdelen Kungsholmen, och tidigare bodde de i en minitvåa på 39 kvadratmeter och en slående utsikt över innerstaden.

Därefter flyttade de till en annan lägenhet på Kungsholmen med en prunkande innergård. Där bodde de fram till september 2023 då var det dags för nästa flytt – som faktiskt inte blev så långt alls.

– Vi gör en liten bostadskarriär och uppgraderar oss lite för varje lägenhet. Min kille, som också håller på med musik, tycker det är kul, har Lisa Ajax berättat för Leva & Bo.

Parets nuvarande lägenhet är belägen i ett vackert hus från mitten av 1920-talet, som enligt Bebyggelseregistret är ritat av arkitekterna Höög & Morssing som även låg bakom flera vackra hus runt om Stockholm på flotta adresser så som Strandvägen.

Rolig kuriosa är faktiskt att det är samma artikitekter som ritat just David Hellenius och Renée Nybergs våning! 

Lisa Ajax pojkvän Max Huss i full färd att renovera. Bildkälla: Instagram/lisaajax
Lisa Ajax och Max Huss i sin nya lägenhet på Kungsholmen, ett stenkast från Norr mälarstrand. Bildkälla: Instagram/lisaajax
Lisa Ajax i badrummet i nya lägenheten. Bildkälla: Instagram/lisaajax
Lisa Ajax och Max Huss bor på Kungsholmen med parets två hundar. Bildkälla: Instagram/lisaajax
Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss. BIldkälla: Instagram/klockrent.mp3

Lisa och Max bor nu bara ett stenkast från Norr Mälarstrand och den glittrande Riddarfjärden, men med Kungsholmens puls och folkliv bara några meter bort. 

På Instagram delar Lisa då och då med sig av bilder från den mysiga och nyrenoverade lägenheten där färgerna går i beige, grått och svart.

I sommar är Lisa Ajax beräknad att föda

Snart blir familjen större. I vintras berättade Lisa Ajax och pojkvännen Max Huss att de under sommaren 2024 ska bli föräldrar då Lisa är gravid och väntar en liten dotter. 

Lisa har "bf", det vill säga beräknad födsel i juni 2024, vilket Lisa själv har berättat om på sina sociala medier.

Allt om Lisa Ajax: Längd, barn och pojkvännen Max Huss

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!