Liam "Liamoo" Cacatian Thomassen

Per Liam Pablito Cacatian Thomassen, känd som Liamoo, föddes 1997 och är en svensk artist som vann Idol 2016. Han växte upp i Guldheden och Backa utanför Göteborg.


Vinnar-låten som släpptes som singel direkt efter Idol-finalen, "Playing With Fire" som har drygt 7 miljoner lyssningar på Spotify. 


Efter vinsten i Idol fick Liamoo ett skivkontrakt med Universal Music Sweden där han hittills släppt ett album "Journey Part I" och flera singlar. Liamoo har släppt musik inom flera genrer, bland annat pop, r&b och hiphop. Han är både rappare, sångare och modell. 


Han ska tävlade i Melodifestivalen 2018 med bidraget "Last Breath". Han tog sig från deltävlingen i Göteborg till finalen i Stockholm. Där hamnade hans låt på en sjätte plats. 


I 2019 års upplaga av Melodifestivalen tävlar Liamoo tillsammans med den före detta Idol-deltagaren Hanna Ferm. Bidraget heter "Hold You" och framförs som en duett. Duon tog sig direkt till final från den andra deltävlingen. 


Liamoo
Liamoo gick vidare direkt till finalen i Stockholm i 2018 års upplaga av Melodifestivalen. Bildkälla: Stella Pictures
9 Mar, 07:20
Spelbolagen tror på norsk seger – och det gör även genrepspubliken i Friends Arena. I kväll avgörs det vem som får representera Sverige i Eurovision i Malmö i maj. Blir det Marcus & Martinus?
8 Mar, 12:00
Varken Gunilla Persson eller Fröken Snusk gick till final i Melodifestivalen. Men "förlorarna" framstår just nu som de stora vinnarna. Topplistorna vittnar om att svenska folket inte har tröttnat på epadunken eller tonerna av “La la Gunilla”.
7 Mar, 15:58
Inför lördagens final i Melodifestivalen ställer sig alla frågan: kommer två norrmän att representera Sverige i Eurovision? Det verkar som att svenska folket skulle tycka att det var okej, säger Marcus & Martinus.
7 Mar, 14:59
Lisa Ajax tävlar i Melodifestivalen 2024 med låten “Awful Liar”. För Nyheter24 har hon tidigare avslöjat en viss detalj om Liamoo.
3 Mar, 07:56
Fröken Snusk var en hårsmån från att gå till final i Melodifestivalen. Men Jay Smith knep platsen trots samma poäng och nu kritiseras SVT för upplägget i kvalfinalen. Kanske ska de kika över det en vända och se om det behöver ändras till nästa år, säger hårdrocksduon Scarlet, som hamnade fyra.
2 Mar, 23:32
Annika Wickihalder och Jay Smith knep de två sista finalplatserna genom att kvala in. Något som nu väcker kritik, eftersom de tävlade i deltävlingen sekunderna innan.
2 Mar, 21:54
Det blir de två tidigare "Idol"-deltagarna Annika Wickihalder och Jay Smith som tar de två sista finalplatserna efter finalkvalet. De möter bland andra Danny Saucedo och Smash Into Pieces i Friends Arena nästa helg.
2 Mar, 20:08
Marcus & Martinus och Medina går direkt till final i Melodifestivalen. Trots att den norska tvillingduon var favorittippade tog de inte segern för given. Man vet aldrig med tv, vem som går vidare. Vi är bara tacksamma för alla som har röstat på oss, säger de.
17 Feb, 20:06
Det blir inget Hollywoodslut för Gunilla Persson – än i alla fall. Realitydrottningen går inte direkt till final i Melodifestivalen. Biljetterna till Friends arena fick i stället Jacqline och Cazzi Opeia.
10 Feb, 20:08
Favoriterna Maria Sur och Liamoo går direkt till final i Melodifestivalen. Men under firandet saknar Maria Sur sin pappa – som är kvar i krigets Ukraina. Jag ska ringa honom direkt efter presskonferensen, säger hon.
10 Feb, 08:28
Blir det en fjärde gång i Melodifestivalsfinal för Liamoo? Enligt spelbolagen tippas förhandsfavoriten gå direkt dit, som tre gånger förut. Mitt liv hade känts komplett om det blev så, säger han.
9 Feb, 14:36
Fröken Snusk tappade humöret på Melodifestivalens repetitioner. Svordomen fick många att reagera, även SVT som tycker att uppträdandet var "olämpligt". Jag sätter hög press på mig själv och blev väldigt besviken över min egen insats. Det var det som hände, säger artisten själv dagen efter.
8 Feb, 11:45
Liamoo tävlar i Melodifestivalen 2024 med låten “Dragon”. Ett annat stort namn som slåss om sångfågeln är Fröken Snusk.
8 Feb, 10:40
Liamoo är aktuell i Melodifestivaln 2024, där han tävlar med bidraget Dragon. Här är allt du vill veta om artisten: Hans längd, ålder, flickvän, relationen till Hanna Ferm och om hans barn.
6 Feb, 13:40
En hyllning till Norrland, "Lejonkungen"-vibbar från Gävle och en oväntat sprudlande Fröken Snusk. Det väntar i Melodifestivalens andra deltävling i Göteborg.
5 Feb, 08:11
Liamoo, som är högaktuell i Melodifestivalen 2024, ska bli pappa igen. Det blir Liaamos andra barn. Läs mer om den glada nyheten här.
4 Dec 2023, 11:34
Lucianoz, Dogge Doggelito, Anders Bagge och pinfärska "Idol"-vinnaren Cimberly Wanyonyi. I sommar firar "Diggiloo"-turnen 20-årsjubileum. Det ska bli kanon. Nu kan jag kalla mig Dogge Diggiloo, säger Dogge Doggelito till TT.
26 Maj 2023, 13:46
Festivalen Sweden Rock i juni, Coldplay på Ullevi i juli eller Swedish House Mafia i Malmö i augusti? Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna:
25 Maj 2023, 14:02
Det är dags att planera sommarens musikupplevelser. Här listas de största festivalerna och konserterna under sommaren 2023.
19 Maj 2023, 21:28
Kungen och Vikingen fick lämna TV4:s "Masked singer" på fredagskvällen. Bakom maskerna dolde sig en skidkung och – panelmedlemmen Måns Zelmerlöws fru.
1 2