Robin Werner är upphovsmakaren bakom dragshowstjärnan Elecktra som medverkar i Melodifestivalen 2024.
Robin Werner är upphovsmakaren bakom dragshowstjärnan Elecktra som medverkar i Melodifestivalen 2024. - Foto: Henrik Montgomery/TT och Skärmavbild/Instagram/elecktraofficial

Allt om Elecktra och Robin Werner: Make, uppväxt och Mello

Elecktra tävlar i Melodifestivalen 2024. Bakom dragshowpersonan ligger Robin Werner. Nyheter24 reder ut några vanliga frågor som svenskarna googlar om både karaktären Elecktra och privatpersonen Robin Werner.


Vem är Elecktra?

Elecktra är en svensk dragshowartist och karaktär som fick sitt stora genombrott i den första säsongen av  ”Drag Race Sverige” som sändes i SVT under våren 2023. 

Hur gick det för Elecktra i "Drag Race Sverige"?

I "Drag Race Sverige", vars format är baserat på det amerikanska "RuPaul's Drag Race", gick Elecktra hela vägen till det sjunde och näst sista avsnittet.

Dragshowstjärnan landade därmed på en fjärdeplats. Vinnare av säsongen blev Admira Thunderpussy.

Elecktra vinnare på QX-galan

Vad heter Elecktra egentligen?

Elecktra är, som tidigare nämnt en karaktär, och upphovsmakaren bakom dragshowpersonan är ingen mindre än make up-artisten Robin Werner. 

När skapade Robin Werner karaktären Elecktra?

Enligt Elecktras officiella hemsida började Robin Werner med drag i ung ålder och faktum är att karaktären Elecktra föddes redan när Werner var 17 år gammal.

Elecktra vann pris på QX-galan. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Robin Werner ålder – hur gammal är han?

Robin Werner föddes 17 augusti 1987, vilket innebär att han fyller 37 år under 2024.

Kommer Robin Werner från Höllviken?

Ja, Robin Werner växte upp i skånska Höllviken. I en intervju med Sydsvenskan har han berättat om hur barndomen var: 

– Höllviken är litet, men jag hade en trygg uppväxt. Jag hade förstående vänner och familj. Jag är själv social och har alltid haft lätt att få vänner. Men jag hade absolut ett kall till stan. Jag var en av de första som flyttade hemifrån.

Hur ser Robin Werner ut utan Elecktra-sminket? 

På Instagram blandar Robin Werner bilder på sig själv som Elecktra, i full drag-make up, såväl som bilder på sig själv. Här är några bilder på Werner: 

Har Robin Werner partner?

Ja, Robin Werner har en partner vid namn Jonny. Paret är sambos sedan flera år tillbaka. Så här har Werner sagt om kärleken i en intervju med Aftonbladet:

– Alltså han är ju ”pain in the ass” ibland men han är ju också min bästa vän och vi älskar varandra på en nivå... Det finns ingen som vet så mycket om mig som han och tvärt om och det tycker jag är väldigt häftigt. Han kan ju varenda liten skinnbit på min kropp.

Hur träffade Robin Werner pojkvännen Jonny?

Robin Werner och pojkvännen Jonny träffades redan 2004.

– Jag var 17 och han var 30, så det är ganska stor ålderskillnad. Vi träffades på en klubb, jag hade tagit min storebrors legitimation. Han trodde ju jag var 20 och jag trodde väl att han var 25, så när vi fick reda på varandras ålder så var det så: ”Oj är du så gammal?” Och han bara: ”Är du så ung? Du ska fan inte ens vara på den här klubben”. På den vägen var det, vi fortsatte träffas för att det var kul men sen så har det varit vi sedan dess, har han berättat för Aftonbladet tidigare.

Gjorde Elecktra "Unna daj" i Drag Race Sverige?

Få har kunnat undgå Elecktras virala hit "Unna daj", som dragshowstjärnan gjorde som en del av en talangtävling i just "Drag Race Sverige".

Elecktra om virala succén: "Helt surrealistiskt"

Är Elecktra med i Melodifestivalen 2024 med "Banne maj"?

Ja, Elecktra tävlar i Melodifestivalen 2024. Mer specifikt gör dragshowartisten debut i den femte  och sista deltävlingen i Karlstad den 2 mars.

Hon tävlar då med bidraget "Banne maj" och konkurrerar då mot bland andra Chelsea Muco, Jay Smith, Marcus & Martinus och Medina

Melodifestivalen 2024 final: Tid, startfält med artister och resultat

Har Elecktra Instagram?

På Instagram heter Elecktra @elecktraofficial.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!