Gunde Svan
Oops – Gunde Svan glömde stänga gylfen... - Foto: Fredrik Sandberg/TT Bild, Instagram/gundeochferry

Gunde Svan glömde stänga gylfen i nya klippet: "Alltid redo"

Gunde Svan och sonen Ferry gör succé på Instagram – men i ett av duons senare klipp la följarna märke till en detalj som genast skapade fnissig stämning i kommentarsfältet...


Bara för att Gunde Svan, 62, lagt skidorna på hyllan så betyder det inte att han lämnat rampljuset. Tvärtom. Den energiska dalmasen syns nästan mer än någonsin just nu. Utöver att ha dansat sig hela vägen till semifinal i Let's Dance 2018 har han även synts som programledare för allt från Bingolotto till Gladiatorerna.

En av Gundes stora tv-succér är militärrealityn Kompani Svan. Där har han tillsammans med Mikael Tornving drillat kända svenskar att bli riktiga elitsoldater (nåja). Många tittare är det som undrat om Gunde Svan är major på riktigt – och den frågan benade Nyheter24 ut här.

Mikael Tornving om att jobba med Gunde Svan: "Djävulskt jobbigt"

När Mikael Tornving gästade Nemo Hedéns podcast så berättade han mer om hur det är att jobba med Gunde Svan. Inte helt lätt, skulle det visa sig.

– Gunde är ju som en terrier. Han håller ju i tills det är klart. Det är djävulskt jobbigt att jobba med en sådan människa. Men det är också otroligt utvecklande. För han har ägnat ett helt liv åt att slipa på småsaker för att vinna hundradelar. Det finns ju ett skäl till att han har ett antal OS-guld. Plus att han är fysiskt stark naturligtvis, berättade Mikael Tornving i Nemo möter en vän.

Gunde Svan och Mikael Tornving programleder Kompani Svan. Bildkälla: discovery+

Mikael Tornving broderade ut texten mer, och förklarade att han och Gunde är otroligt olika och att Gunde lärt honom saker han behöver bli bättre på.

– Förhoppningsvis ger jag honom lite perspektiv och distans. Och lite förmåga att kunna stänga av när man inte kan påverka situationen, för han blir ju jätteirriterad då, sa Mikael Tornving i Nemo möter en vän.

Gunde Svan i Fångarna på fortet 2024

I vår får tittarna se ännu mer av Gunde Svan, när han gör comeback i rutan den 16 mars i TV4 med Fångarna på Fortet tillsammans med Agneta Sjödin och Peter Stormare. Utöver det så har Gunde en stark närvaro på sociala medier. På Instagram gör han tillsammans med sonen Ferry Svan succé med klipp där följarna får ta del av deras vardag.

Gunde och Ferry Svan. Bildkälla: Jessica Gow/TT Bild

Förutom skidor och bilmeck så bjuder duon givetvis även på timbersport eller timmersport, som är det som Ferry brinner för. 

Men i ett av Gunde och Ferrys senare klipp så la följarna genast märke till en lite pinsam detalj...

Gunde hade nämligen glömt att dra upp gylfen – något som skapade fnissig stämning i kommentarsfältet.

Några reaktioner i kommentarsfältet lyder:

"Har du gylfen öppen Gunde?"

"Dra upp gylfen!"

"Stäng kiosken"

Reaktionerna var många på Gunde Svans miss i klippet på Instagram. Bildkälla: Instagrams kommentarsfält

En annan följare drar en pigg liknelse till Ingemar Stenmarks odödliga citat "De ä bar å åk" och andra skämtade friskt om att Gunde kanske har "jour".

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!