Jan Johansen
Jan Johansen började att dricka alkohol efter ett uppehåll på 15 år. - Foto: Stig-Åke Jönsson/MalmöBild/TT

Därför börjar Jan Johansen att dricka alkohol – efter 15 år som nykter

Jan Johanssen valde för 15 år sedan att sluta dricka alkohol. Nyligen beslöt han sig för att börja igen och berättar nu vad han valde att dricka som första enhet samt varför.


Det var för cirka 30 år sedan som Jan Johansen, 58, slog ned som en bomb i Mello-världen då han ställde upp med låten "Se på mig" som sedan blev en superhit. Johansen vann tävlingen och kom sedan trea med låten i Eurovision song contest 1995.

Jan Johansens känga till Thorsten Flinck: "Man kan leva nykter"

Pernilla Wahlgren och Jan Johansen. Bildkälla: JAN COLLSIÖÖ/TT

Efter megasuccén satte karriären fart för Johansen. Det blev skivkontrakt, turné med allt vad det innebär. Han landade även återigen på Mello-scenen 2003 då han tillsammans med Pernilla Wahlgren ställde upp med låten "Let your spirit fly" som slutade på en tredje placering. 

Men med det nya artistlivet följde även en baksida. 

Svenska kändisen som Erika Persson festade med under Mello

Jan Johansen: "Jag slutade dricka"

I en intervju med Expressen berättar Jan att stressen gjorde att han använde alkohol som tillflyktsort. Då han kände att det började att bli för mycket så slutade han helt att dricka alkohol. Och uppehållet skulle komma att hålla i hela 15 år. 

Men en dag kände Jan att han helt enkelt blev sugen på en öl. Och valde då att ta en. 

Norska stjärnan i chock över Marcus och Martinus Mello-medverkan

Jan Johansen. Bildkälla: Maja Suslin/TT

– Jag kände att jag kanske var sugen på en öl. Jag tar en öl ibland och det händer att jag tar ett glas vin på helgen. Jag är vuxen och gör vad jag vill och det är ingenting som har blivit något problem. Jag mår bra i dag, tar mycket ansvar, jobbar, skriver låtar och har ett ganska bra liv, berättar han för Expressen. 

Jan berättar även att han idag kombinerar lite spelningar med ett "vanligt jobb" som musiklärare. 

– Nu kan jag tacka ja till spelningar som jag verkligen tycker är kul och så kan jag skriva musik och fundera på vad jag vill göra, utan stress. Man måste gå sin egen väg, ta hand om sig själv och må bra i själen, avslutar han. 

Medinas pik till Marcus & Martinus: “Smågrabbar…”

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!