Sven-Erik väckte stor uppmärksamhet under det första avsnittet av Hotell romantik.
Sven-Erik väckte stor uppmärksamhet under det första avsnittet av Hotell romantik. - Foto: skärmavbild/SVT Janne Danielsson/SVT

Kritiken mot Sven-Erik i Hotell romantik 2024: "För mycket"

Under söndagen hade den nya säsongen av Hotell romantik premiär, och i gänget finns det en del karaktärer. En som väcker starka reaktioner är Sven-Erik, som tog med sig både "kåtpiller" och en mankini.


Nyheter24 har tidigare skrivit om att den nya säsongen av Hotell romantik ryktas bjuda på lite mer drama. Efter söndagens avsnitt har det redan börjat hetta till mellan deltagarna, men det är inte alla gubbar som är populära hos damerna. När Sven-Erik, 72, väljer att ta med sig kåtpiller och ha på sig mankini under första minglet är det få som är imponerade.

Hotell Romantik: Det här måste deltagarna göra om de vill ha sex

Sven-Erik i Hotell romantik 2024

Sven-Erik är 72 år gammal och kommer från Göteborg. Under sitt intro beskriver han sig själv som en fräck man som är bra i sängen. Han har också en del krav på hur en kvinna ska vara för att få honom på fall under programmet.

– Det är klart om jag är 1,85 cm lång, och jag är slank och jävligt fräck och välklädd, då är det väl klart att jag vill ha en slank, tämligen lång kvinna vid min sida som också är välklädd. Så är det bara, det vill jag ha. Jag har inte ens kulmage ju, säger Sven-Erik under sitt intro till SVT.

Hotell romantik-Annika om relationen med Alf idag: “Lite tomt”

Kvinnorna är inte imponerade av Sven-Erik

Programmet börjar med att kvinnorna får välja en man att dejta genom att titta på männens packning. Sven-Eriks väska blir ensam kvar åt Carmen, 65, som inte är imponerad av innehållet. I väskan ligger det bland annat ett kuvert där det står "kåtpiller". 

– Jag var väl lite fräck där, men jag är lite teaterapa också så det får de tåla när de öppnar min väska. Sen får de inte öppna alla facken, för det finns en jädra massa surprise i den som de kommer att upptäcka senare, säger Sven-Erik till SVT. 

När Carmen och Sven-Erik träffas tycker Carmen att intrycket av honom stämmer överens med innehållet i hans väska. Hon tycker visserligen att han är snygg, men han är inte en bra match för henne. 

– Sven-Erik, han var som sin väska. Det var så mycket, mycket, mycket. För mycket, säger Carmen efter mötet. 

Lotta Ramel om "Hotell Romantik": Tillspetsat

Mankini på första minglet i Hotell romantik 2024

När Sven-Erik dessutom dyker upp på den första kvällens fest med en svart mankini med tillhörande fluga blir kvinnorna ännu mindre intresserade. 

–Ville han chocka oss? Ska han se ut så här?, eller är det en plojgrej? Jag förstod inte vad han var ute efter. Det var genant, säger Diana, 65, till SVT efter minglet. 

Sven-Erik menar att plagget är ett uppskattat partytrick. Det är inte första gånge han har på sig den, utan han har haft mankini på både studentskivor andra sammanträffanden. 

– För att det ska bli lite roligt och lite fart tar jag på mig en Borat-mankini. Jag tycker det är jättefräckt. 

Tårar på Hotell Romantik: "Somnade in i mina armar..."

Hotell Romantik 2024: Deltagare, premiär och ändringar

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!