Felix Herngren har en imponerande karriär bakom sig.
Felix Herngren har en imponerande karriär bakom sig. - Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar stjärnan

Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.


Felix Herngren inledde sin karriär i tv-rutan år 1990 när han medverkade i humorserien "Smash" som regisserades av hans äldre bror Måns Herngren och Hannes Holm.

Därefter har han, både som skådespelare och som sig själv, synts i en rad olika produktioner, däribland "Solsidan", "Masked Singer" och "UFO-mysteriet med Felix Herngren". 

Han har dessutom regisserat storfilmer så som "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" och "Folk med ångest" samt hyllade tv-serier så som "Bonusfamiljen" och "Enkelstöten". 

Felix Herngrens fru och stora familj – så lever hans barn i dag

Felix Herngren är en del av "Masked Singer"-panelen. Foto: Anders Wiklund/TT

Tabben avslöjade Felix Herngrens otrohet: "Väldigt, väldigt svårt att förlåta"

Felix Herngrens lön – så mycket tjänar han

Felix Herngren har med andra ord en imponerande karriär i bagaget och med det tycks det också följa en minst sagt bekväm lön.

Under 2022 hade nämligen Herngren en fastställd förvärvsinkomst på hela 1 998 200 kronor, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av. Fördelat över årets tolv månader gav det regissören och skådespelaren en månatlig inkomst som landade på strax över 166 000 kronor.

Samma år hade dock Herngren ett underskott av kapital på 119 907.

Felix Herngren. Foto: Anders Wiklund/TT

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

Felix Herngren sålde FLX 

Tre år tidigare, under sommaren 2019, sålde köpte Bonnierägda SF Studios majoriteten av aktierna FLX, vilket är det produktionsbolag Felix Herngren startade år 2007. 

Under sommaren 2020 rapporterade Aftonbladet att det inte var känt exakt hur mycket pengar Herngren fick genom affären, men att han fått in drygt 53 miljoner kronor i sitt privata aktiebolag i samband med försäljningen. 

Fredrik Wikingssons miljonlön – här är hans förmögenhet

Foto: Fredrik Persson/TT

Det visade sig också att han gett sig en aktieutdelning på hela 73,3 miljoner kronor. 

– Jag är glad för att det har gått så bra, det är jag väldigt tacksam för, sa han då till tidningen och fick därefter en fråga om vad han använt pengarna till: 

– Hahaha jag har byggt en pool till exempel, svarade han då. 

Felix Herngrens skrämmande upptäckt om kriminella släkten

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-toppen: Flest ville se Anjas seger

Bachelorette 2024: Joar visar upp sin galna kroppsförvandling

Joar Lavold är en av deltagarna i Bachelorette 2024 och är en av de som fått mest tv-tid i huset. Men någonting inte alla vet om surfar-Joar är att han genomgått en stor förändring.

Hotell romantik-Lotta om männen hon inte vill ha: "Finns det något värre?"

Lotta Ramel, 66, sökte kärleken i "Hotell Romantik". Nu har SVT-programmet nått sitt slut, men Lotta har fortfarande hopp om kärlek och i en intervju med Hemtrevligt beskriver hon sin drömman.

Jon Bon Jovi kan ha gett sin sista konsert

Jon Bon Jovi kanske aldrig kan framträda live igen. I en intervju med The Sunday Times säger rocklegendaren att om han inte kan vara "fantastisk" under scenframträdandet så är tiden med konserter och turnéer över.

Följarnas ilska efter Kenzas bild med hunden Mani: "Elakt"

1 timme sedan
Kenza Zouiten Subosic la ut en bild på sig själv med hunden Mani. Kenzas älskade chihuahua fyller 17 i år och har på ålderns höst blivit både blind och döv. Det som en del följare kommenterade har fått Camilla Gervide som driver Bloggbevakning att se rött.

Lennon och McCartneys söner har en låt ihop

1 timme sedan
Lennon och McCartney är här med ny musik. Fast denna gång handlar det inte om John och Paul, utan om sönerna Sean och James.