Felix Herngren och kung Carl XVI Gustaf
Felix Herngren och kung Carl XVI Gustaf träffades ute på en krogkväll. - Foto: Anders Wiklund/TT Bild, Pontus Lundahl/TT Bild

Det sa kungen till Felix Herngren under krogkvällen

Det var efter ett julbord som Felix Herngren och kung Carl XVI Gustaf träffades – och nu avslöjar Henrik Dorsin vad kungen sa till Felix under kvällen.


TV4-serien Hey Baberiba gjorde stor succé, och mest minnesvärda är kanske de många parodierna av den svenska kungafamiljen. När prins Carl Philip för två år sedan gästade David Hellenius talkshow så berättade prinsen att både han själv och den övriga familjen blev påverkade av Hellenius sketcher.

– I en sketch spelade du mig och inte hittade hem. Det finns med mig fortfarande när jag handlar mat, berättade Carl Philip.

Men Carl Philip sträckte ut en hand och sa att han var "redo att vända blad", något som Svensk Dam rapporterade om då.

Henrik Dorsin om Felix Herngrens möte med kungen

En svensk komediserie som däremot verkar ha gått hem hos kungen är Solsidan. I det senaste avsnittet av Emil Perssons podd Fördomspodden så kommer Emil med ett påstående om att Henrik Dorsin har träffat på kungen på Operakällaren och suttit och "hållit låda".

Kung Carl XVI Gustaf. Bildkälla: Pontus Lundahl/TT Bild

Henrik Dorsin förklarar att han faktiskt inte har det, men att Solsidan-skaparen Felix Herngren däremot har träffat på kungen under en festkväll.  

– Det har inte hänt mig, men det har hänt Felix. Det är ju hans historia att berätta egentligen men Felix blev bortförd…Han hade julbord och blev bortförd till ett chambre séparée där kungen satt och kungen satt med ryggen emot. Så kommer det in nån sån här med röda byxor och säger "titta vem jag har här, titta vem jag har här", berättar Henrik Dorsin.

Felix Herngren var ute på julbord när han blev "bortförd" för att träffa kungen. Bildkälla: Jonas Ekströmer/TT Bild

Det här med röda byxor har länge setts som något som män från överklassen bär, därav Dorsins ord

– Så Felix säger "Hej jag heter Felix". Och kungen knappt tittar på honom och säger "Fredriks?". "Nej Felix…".

Dorsin beskriver att kungens rödbyxade vän förklarade att det var Felix Herngren som har gjort Solsidan.

– Aja ja. Nu kan du gå, sa kungen till Felix Herngren.

Dorsin berättar senare att han hört rykten att Felix jagar med kungen och prins Daniel och prins Carl Philip – så kanske har de haft lite trevligare tillsammans sedan incidenten efter julbordet.

Prins Carl Philip om mötet med Bianca Ingrosso
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!