- Foto: Stella Pictures

Allt om Adam Aamann: Barn, fru och Smörrebröd

Adam Aamann ersätter Tareq Taylor som kock i Trädgårdstider. Men hur mycket vet du egentligen om den danska kocken? Nyheter24 har tagit reda på vad svenskarna googlar mest om honom.


Adam Aamann ålder – hur gammal är han?

Adam Aamann föddes 1974, därav fyller han 50 år 2024.

Adam Aamann fru – är han gift?

Aamann är gift med Sara, som han har varit tillsammans i över 20 år.

– Hon är bra på att dra ner mig lite när jag har för mycket på gång. Sedan frågar hon: 'Varför måste du åka dit? Är det vad du vill?'. Hon är en utmärkt mamma, och hon är galet smart. Jag kan verkligen kolla allt med henne, sa han till Woman 2016.

Så träffade Christopher O'Regan 21 år yngre flickvännen: "Dreglande som jag var..."

Har Adam Aamann barn?

Aamann och hans fru har tre barn tillsammans, MiraInes och Sofia.

Foto: Stella Pictures

Adam Aamann kock – har han en restaurang?

Aamann arbetar som kock och har flera egna restauranger. Han har blivit en dansk tv-kock i matlagningsprogrammet Madmagasinet och belönats med Gastronomiska Akademiens hederspris, rapporterar Ateriet.

Kvinna dök upp på inspelning – för att se Rickard Thunérs hår: "Konstigt"

Adam Aamann Trädgårdstider – ersätter Tareq Taylor

Under våren 2024 kommer han att synas i SVT:s tv-program Trädgårdstider där han ersätter Tareq Taylor som programmets kock. Han berättar för Godare att han tycker om att programmet spelas in utomhus, men det gjorde också att han stötte på ett par problem.

– Det finns såklart ett manus men det är inte gjutet i betong. I april upplevde vi både regn och snö. Jag stod ute och lagade mat i alldeles för tunna kläder och vantar kan man ju inte ha. Till slut kände jag knappt mina händer, och det kan ju bli farligt med en väldigt vass kniv, säger han till Godare.

Foto: Stella Pictures

Adam Aamann förnyade smörrebröd

Amann kallas även för den danska smörgåskungen. Då han 2006 förnyade den danska smörgåsen, smörrebröd. 

– Min passion var dansk lunch. Alla känner till det nordiska köket, men den danska lunchen är den danska gastronomins stora gastronomiska skattkista. Jag älskar lunchen, patéerna... Jag satte upp ett mål att låta den danska lunchen vara hjälten, och det bästa sättet var smörrebröd, sa han 2019 till Ateriet.

Smörrebröd med ädelost. Foto: Leif R Jansson / TT

Adam Aamann Köpenhamn – bor han där?

Aamann bor med sin familj i en villa i Köpenhamn. Villan är från 1855 och byggdes ut 1955 av den danske arkitekten Kaj Gottlob, skriver Expressen

– När vi flyttade in var det massor av små rum här i tre våningar och ett nytt, trist kök. Vi backade bakåt mot originalet, även om en del av detaljerna höll på att falla isär av ålder. Men jag gillar när det syns att huset har en historia, säger han till Expressen.

Sigrid Åhs avslöjar händelsen backstage i Postkodmiljonären: “Han är…”

Vad heter Adam Aamann på Instagram?

Aamann heter @Adamaamann på Instagram. 

Postkodlotteriets skarpa varning till medlemmarna: "Felaktigt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Följarnas ilska efter Kenzas bild med hunden Mani: "Elakt"

Lennon och McCartneys söner har en låt ihop

Lennon och McCartney är här med ny musik. Fast denna gång handlar det inte om John och Paul, utan om sönerna Sean och James.

Ger ut "sista boken" om mordet på Olof Palme

Mängder av böcker har skrivits om mordet på Olof Palme. Men nu kommer "den sista".

Tommy Myllymäki avslöjar: Det är det äckligaste jag ätit i Sveriges mästerkock

1 timme sedan
Som jurymedlem i "Sveriges mästerkock" på TV4 får Tommy Myllymäki smaka både det ena och det andra. Nu avslöjar han det värsta som serverats i tävlingen. – Det luktade inte bra, säger han till Jönköpings-Posten.

Rickard Olsson före och efter hårda träningen: "Har sexpack"

2 timmar sedan
Rickard Olsson har legat i hårdträning med powerwalks, många timmar på gymmet och periodisk fasta. Tränings och kostupplägget Rivstart har minst sagt gett resultat. Sexpacket är på plats och energin är på topp. Men det är inte den enda anledningen till att Rickard Olsson har skippat soffan till förmån för gymmet.

Svenska influencern raderar kroppsbild efter hatstorm

2 timmar sedan
Jelena Meacham publicerade under veckan en bild på sin mage. Men efter att bilden genererade ett mindre ramaskri på sociala medier raderade hon den.