Hanna Friberg
Hanna Friberg gick på en Bajenmatch. - Foto: Instagram/Hanna Friberg & Claudio Bresciani/TT

Hanna Friberg erkänner: "Därför gick jag på Bajen-matchen"

Det var under söndagens allsvenska premiär som Hanna Friberg gick i Hammarbys marsch samt på matchen.


Influencern Hanna Friberg, 29, mötte en hatstorm förra året efter att hon gått på fotbollsderbyt mellan Hammarby och Djurgården. Hon stod då i Djurgårdenklacken tillsammans med sina vänner och supportrarna reagerade starkt på att hon filmade när Djurgården låg under.

Hanna Friberg hamnade i blåsväder förra året då hon filmade från djurgårdens klack. Bildkälla: hannaferiberg/Instagram

I år kände Hanna för att gå på ytterligare en liten allsvensk fotbollsmatch. Men denna gång lämnade hon djurgårdshalsduken hemma. De ljusblåa färgerna var istället utbytta mot Bajens gröna. Hanna gick nämligen med sina Bajenkompisar på matchen mellan Hammarby och Kalmar FF. 

Hanna Friberg lägger upp rumpbild med orm mellan skinkorna

Dagen inleddes med uppladdning från klockan 09.00, barhäng och sedan den sedvanliga Hammarbymarschen hela vägen fram till arenan. 

På sig hade Hanna en jacka med ett Hammarbymärke. 

Hanna Friberg var på den allsvenska premiären. Bildkälla: hannafriberg/Instagram

Och reaktionerna – de lät sig inte väntas på. 

Redan samma kväll började Twitter att koka och dagen efter var Hannas andra "fotbolls-hatstorm ett faktum". 

Några av kommentarerna. Bildkälla: Twitter

Hanna Friberg: Därför gick jag"

Under tisdagen gästade Hanna Friberg Fotbollsmorgon och berättade om reaktionerna samt hur det kommer sig att hon gick på Hammarbys match. 

– Reaktionerna blev ju väldigt likt... sist sen jag filmade i klacken... Och den här gången var det inte bara på nätet hatat ägde rum. Utan på matchen kom det fram en kvinna som var väldigt hotfull. Hon kallade mig förrädare och sa 'du hejar inte ens på det här laget'. 

Hanna Friberg hotas efter videon från Stockholmsderbyt – nu svarar hon

– Hade du tänkt att det kunde bli så här med tanke på det som hände sist? Just att du sist var på Djurgården som mötte Hammarby och då stod i Djurgårdsklacken. Och denna gång... kliver över på andra sidan?, frågade en av programledarna. 

– Jag tänkte väl att någon skulle skriva men inte... så här många. Jag var ju inte i klacken så jag tänkte att det är nog klacken som retar upp folk mest, sa Hanna. 

Hanna Friberg gästade Fotbollsmorgon. Bildkälla: Youtube

– Jag är på din sida i det här. Men finns det en dimension kring att du vill provocera? För nu var ju halsduken på och så vidare?

– Ja men jag kände att om jag ska gå på matchen så måste man väl ha halsduken på sig? Jag gick ju med mina vänner som är bajare och då tänker jag att.... ja men att det är en del av hela upplevelsen? Vi gick ju på uppladdningen innan. Gick i marschen och så vidare... 

Hanna Friberg och Mr Big har gjort slut: "Hela Stockholm vet att..."

– För många så gör ju du det värsta man kan göra i fotbollsvärlden. Att byta lag. Sen kanske man inte kan säga att du var så mycket djurgårdare förra gången heller. Kan man säga att du testar dig fram? 

– Men precis som med fotbollsreportrar så kan man ju säga att... jag inte hejar på någon utan jag går och kollar på fotboll. Jag tycker fotboll och allt runtomkring är superkul. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!