Mikael Tornving.
Mikael Tornving. - Foto: Nyheter24 och Stella Pictures

Mikael Tornvings avslöjande om ekonomin: “Dyraste jag köpt”

För Nyheter24 har Mikael Tornving berättat om vad som är hans dyraste utgifter, och hur han gör för att hålla i slantarna.
– Jag använder ju inte narkotika. Så jag sparar mycket pengar på det, säger Tornving skämtsamt.


Mikael Tornving
  • Mikael Tornving föddes 1961 i Östersund. 
  • Mikael Tornving har två barn, Hugo och Harald
  • Sedan 1982 har Micke Tornving varit reservofficer vid Jämtlands fältjägarregemente i Östersund.
  • Mikael Tornving har en särbo, vars namn inte är känt.

Många känner igen Mikael Tornving från TV4:s Parlamentet, eller kanske som platschefen Tommy i “Playa del Sol”. Andra känner igen honom som Patrik Agrell i “Johan Falk”-serien, eller som en av programledarna för programmet “Kompani Svan”. 

Det råder i alla fall inga tvivel om att skådespelaren, komikern och programledaren Mikael Tornving har en imponerande karriär i bagaget. 

Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!"

Sedan 2023 är Mikael Tornving även programledare för frågesportsprogrammet “Jeopardy!” på Kanal 5 och discovery+. Det var när programmet hade nypremiär som Tornving tog över programledarrollen, och en hel rad med kändisar har sedan dess tävlat i “Jeopardy!”. 

Mikael Tornving om incidenten i Jeopardy: “Bryter alltihop”

Mikael Tornving är programledare för "Jeopardy!". Foto: Stella Pictures

Mikael Tornving om sin hemliga särbo 

Mikael Tornving är en av våra mest folkkära profiler, och många är därmed nyfikna på hans privatliv. I en intervju med Allas hösten 2023 berättade Tornving att han är i en relation, men vem den nya kärleken är förblir hemligt. 

– Det finns flera speciella i mitt liv, men sen finns min särbo som jag har haft en relation med i många år nu, har Mikael Tornving sagt till Nyheter24

Så träffade Mikael Tornving sin hemliga särbo

Med andra ord verkar det som att paret bor på varsitt håll, och Nyheter24 har tidigare skrivit om att Mikael Tornving valt att flytta till mindre. När Tornving gästade Nemo Hedéns podcast så berättade han om sitt beslut att köpa en 38 kvadratmeter stor lägenhet i Nacka. 

– Det är så viktigt så jag har valt att flytta till en pytteliten lägenhet just för att ha så låga kostnader som möjligt. Därför att det ger mig oberoende, sa Mikael Tornving i "Nemo möter en vän”.

Därför bor Mikael Tornving på 38 kvadrat

Mikael Tornving. Foto: Jessica Gow/TT

Mikael Tornving om sitt dyraste köp: "Sticker iväg"

I en intervju med Nyheter24 fick Mikael Tornving frågan om just vad som är det dyraste han köpt det senaste året, och berättade då lite mer om sitt lägenhetsköp. 

– En lägenhet. Men det var en mycket mindre lägenhet än den jag hade förut. Den är ganska exakt 50 kvadrat mindre faktiskt. Så det är nog det dyraste jag har köpt. Annars brukar det vara verktyg.

Tornving förklarar att verktygen används mest till byggen som görs uppe i hans stuga. 

– Jag köper en handöverfräs för det tycker jag att jag behöver. Och då sticker det iväg lite grann. Men, vad fan… Jag köper ju inte så mycket kläder, säger Tornving och fortsätter skämtsamt: 

– Ja, och så använder jag ju inte narkotika. Så jag sparar mycket pengar på det.

Mikael Tornving om de sämsta förlorarna i Jeopardy: "Tydligt"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!