Influencern och träningsprofilen Sara Dahlström har dött.
Influencern och träningsprofilen Sara Dahlström har dött. - Foto: Skärmavbild/Instagram

Influencern Sara Dahlström är död – blev 31 år gammal

Influencern och träningsprofilen Sara Dahlström har dött. Hon blev 31 år gammal. "Hon kämpade på in i det sista, men kroppen var för svag", skriver hennes pappa i ett mejl till Nyheter24.


Det var under torsdagen som den tragiska nyheten nådde allmänheten –  influencern Sara Dahlström har gått bort, 31 år gammal. 

Sara var chefredaktör på tidningen "Hälsa & fitness"

Sara har under de senaste åren arbetat som chefredaktör på tidningen "Hälsa & fitness" samt som influencer där hon dragit ett stort lass inom kroppsaktivismen.

Hennes Instagramkonto Fitnessfeministen följs i dag av 43 500 personer som dagligen följs hennes peppande råd om träning, härliga badvideos samt bilder på vin och god mat. 

Drabbades av en hjärntumör som 17-åring

När Sara var 17 år gammal upptäckte läkarna en hjärntumör på Sara efter att hon lidit av synproblem och kraftig huvudvärk. 

– Tumören låg på hypofysen, och det är en del av hjärnan som styr alla hormoner. När den opererades bort innebar det att jag inte längre hade någon normal hormonproduktion, berättade Sara för ett par år sedan i podden "I sanningens namn"

– Alla tror att man är ohälsosam när man är tjock. Men jag tränar stenhårt, lyfter tungt och älskar att träna. Och trots det får man ofta elaka kommentarer om ens kropp. Detta gjorde att jag försökte att späka mig och för att behålla den vikten kunde jag knappt äta någonting. Slutligen bestämde jag mig för att så kan jag inte leva. Och jag tänker peppa andra till att inte leva så heller, berättade hon vidare. 


Saras pappa om dotter: "Kämpade in i det sista"

Sara har i många sammanhang hyllats och vunnit utmärkelser för sitt engagemang kring kroppspositivism samt träning och hälsa. 

För cirka ett halvår sedan drabbades Sara av epilepsi som en följd av operationen som gjordes i tonåren.

"Trots kronisk trötthet och ytterligare starka mediciner så kämpade hon på in i det sista, men
kroppen var för svag.", skriver hennes pappa, Mats Dahlström, i ett mejl till Nyheter24.

Sara var en förebild för många

Han berättar även att Sara levde för att man inte ska se negativt på sin kropp, utan se positivt på vad den är kapabel till.

"Hon levde för att man inte skall se så negativt på sin kropp, utan istället se positivt på vad mycket man kan göra med den. Till exempel lyfta tungt. Hon fick mängder av tack från tjejer som tackade henne för att de äntligen hade tagit på sig baddräkt och vågat gå till badstranden igen.", skriver han.

Han berättar även att Sara mådde som allra bäst när hon fick umgås med sina systrar och syskonbarn.

"De älskade sin färgglada positiva kämpe till moster", avslutar Mats Dahlström mejlet. 

Läs fler nöjesnyheter här:

Phillipe Cohens superlyxiga 30-årspresent från flickvännen

Robinson 2024: Deltagarnas hemliga chatt avslöjad

Medina hoppar av Eurovision Song Contest i protest

Det ångrar Kerstin i Hotell Romantik: "Mitt eget fel"

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!