Edward af Sillén är regissör och manusförfattare.
Edward af Sillén är regissör och manusförfattare. - Foto: Stella Pictures och Jessica Gow/TT

Så mycket pengar tjänar Eurovision-profilen Edward af Sillén

Edward af Sillén är högaktuell som regissör och manusförfattare för Eurovision Song Contest 2024, men har ett imponerande cv sedan tidigare. Nyheter24 har tittat närmare på af Silléns inkomst.


Eurovison Song Contest 2024 är i full gång i Malmö och en som ligger bakom stora delar av produktionen är Edward af Sillén, som är både manusförfattare och regissör.

Men det är ju långt ifrån första gången af Sillén är inblandad i tävlingen. Han hade även ett finger med i spelet år 2013 och 2016 då Eurovision också gick av stapeln på svensk mark. Däremellen och därefter har han kommenterat sändningarna – något han även gör i år, men med viss anpassning då tävlingen arrangeras i Sverige.

"Uppgiften ser annorlunda ut när vi är ett värdland. Som kommentatorer är vi förlängda armar till programledarna och vi ger tittarna information om de tävlande artisterna, men vi kommenterar inte programledarnas insats. Precis som tidigare år när Sverige arrangerat", har han sagt i en skriftlig kommentar till TT.

Allt om Edward af Sillén: Partner, föräldrar och barnlängtan

Edward af Sillén. Foto: Anders Wiklund/TT

Edward af Silléns hån mot Melodifestivalen: "Ingen går säker"

Edward af Silléns imponerande karriär

Utöver Eurovision Song Contest har Edward af Sillén en hel del andra tunga uppdrag på sitt cv. Han har till exempel regisserat långfilmen "En del av mitt hjärta", med Malin Åkerman och Jonas Karlsson i huvudrollerna, och varit manusförfattare till långfilmen "En underbar jävla jul", regisserad av Helena Bergström.

I höstas hade musikalen "Änglagård", baserad på filmen med samma namn, premiär och då axlade af Sillén rollen som regissör och manusförfattare. Föreställningen blev rejält hyllad, av både publik och resenscenter. 

"Djupt rörd och tagen av publik- och kritikermottagandet. Tack. Vi är golvade av reaktionerna", skrev af Sillén på Instagram efter succén.

Edward af Sillén i chock efter premiären av Änglagård: "Vi är golvade"

Så mycket pengar tjänar Edward af Sillén

Framgångarna och uppdragen avlöser med andra ord varandra för Edward af Sillén. Men syns det på hans inkomst? Nyheter24 har kikat närmare på saken.

Under 2022 hade manusförfattaren och regissören, enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av, en fastställd förvärvsinkomst på 827 400 kronor. Fördelat över årets tolv månader gav det af Sillén, som inte har några bolagsengagemang, drygt 69 000 kronor i månatlig lön.

Edward af Sillén fick sparken – efter grova skämtet om Pernilla Wahlgren

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!