Laila Bagge är entreprenör, tv- och radioprofil.
Laila Bagge är entreprenör, tv- och radioprofil. - Foto: Christine Olsson/TT och Stella Pictures

Laila Bagges miljonlön – så mycket tjänar radioprofilen

Entreprenör, radio- och tv-profil. Ja, Laila Bagge har sannerligen många strängar på sin lyra, vilket också tycks ge ekonomisk utdelning. Nyheter24 har kikat närmare på Bagges inkomst och bolag.


För de allra flesta blev Laila Bagge ett välkänt ansikte när hon klev in som jurymedlem i "Idol" år 2008. 

Efter sju år lämnade Bagge TV4-långköraren och sedan dess har hon synts i tv-program såsom "Kan vi hjälpa till?" med Lee Christiernsson, "Lailaland" med sonen Liam Pitts och "Svenska Powerkvinnor" med bland andra Camilla Läckberg och Antonija Mandir

Samtidigt har Bagge lanserat flera varumärken, däribland Rock by Sweden och Kolai.

MISSA INTE: Laila Bagge visar superkroppen vid 51: "Mot stranden"

Laila Bagge var med i "Svenska Powerkvinnor". Foto: Anders Wiklund/TT

LÄS MER: Laila Bagge och Korosh Kananian separerar efter nio år

Laila Bagge är aktiv i flera miljonbolag

Och att Laila Bagge är en entreprenör av rang blir minst sagt tydligt när man tittar på hennes bolagsengagemang som uppgår till hela sex stycken. 

Det största av bolagen är True Products i Stockholm AB som ligger bakom just tidigare nämnda Kolai, vilka ägnar sig åt hår- och hudvård. Där redovisade man en omsättning på 10,7 miljoner kronor och en vinst på närmare 2,9 miljoner kronor. Tillgångarna uppgick då till strax över 8,6 miljoner kronor. 

Laila Bagge var tidigare gift med Niclas Wahlgren som är morbror till entreprenören och influencern Bianca Ingrosso. Foto: Stella Pictures

Vid samma tidpunkt redovisade Bagges bolag L B Management AB, som bedriver bland annat artist- och musikförlagsverksamhet, en omsättning på cirka sex miljoner kronor. Vinsten och tillgångarna landade på 1,4 respektive 5,7 miljoner kronor. 

MISSA INTE: Laila Bagge chockade bilisterna i morgontrafiken

Laila Bagges lön – så mycket pengar tjänar hon

Men hur står det egentligen till på lönefronten för Laila Bagge? Enligt handlingar från Skatteverket som Nyheter24 tagit del av hade hon en fastställd förvärvsinkomst på 1 259 700 kronor under 2022, vilket är de senaste uppgifterna som finns att tillgå.

Samma år hade Bagge ett överskott av kapital på 470 672 kronor. 

LÄS MER: Så ska Laila Bagge och Korosh Kananian dela upp förmögenheten

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!