Ulf Kristerssons (M) och fru Birgittas lyxvilla ligger ute till försäljning.
Ulf Kristerssons (M) och fru Birgittas lyxvilla ligger ute till försäljning. - Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT/Jessica Gow/TT

Statsministerparets lyxvilla till salu: “Världens bästa hus”

Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans fru Birgitta Ed säljer sin lyxiga villa i Strängnäs. Den ligger nu ute till försäljning och har visning på söndag.


Statsminister Ulf Kristersson (M) och hans fru Birgitta Ed har valt att sälja den gemensamma villan i Strängnäs. Paret köpte villan år 2002 och har alltså haft den i sina ägor i 22 års tid. 

En 400 kvadratmeter stor villa

Det är en tvåplans villa byggd på 20-talet med tio rum och kök. Den är 400 kvadratmeter stor och belägen i hjärtat av Strängnäs. Paret har bott i huset i 22 år och upplevt mycket tillsammans där. Så beslutet om att sälja var inte lätt att ta, menar Birgitta Ed.

“Men nu är det dags att öppna nästa dörr och då vill vi att någon annan tar hand om världens bästa hus. Är det lätt - nej? Men rätt just nu. Strängnäs kommer alltid att vara hemma och nu letar vi efter något mindre, som blir Strängnäsbas för hela vår familj.”, skriver Birgitta i sitt inlägg på Facebook.

MISSA INTE: 

Så bor Persbrandt och Sanna – design för en halv miljon

Därför bor Mikael Tornving på bara 38 kvadrat

Lyxiga detaljerna i huset

Huset ligger ute till försäljning på mäklarsidan Sotheby's, där man även kan se bilder inifrån. Det är en stor villa med flera lyxiga detaljer. Bland annat har huset en vinkällare, eget gym och spa-avdelning med bastu.

Även möblerna är pampiga och lyxiga. På mäklarbyråns bilder syns flera designmöbler. Bland annat har villan ett designbord från Fritz Hansen och en PH-lamp från Louis Poulsen.

“För 22 år sedan köpte vi huset i Strängnäs. Vi har fyllt det med middagar runt det stora bordet, mingel i trädgården, värdefulla samtal och många svåra stunder. Men framförallt har vi fyllt det med vardagar och det som är vårt liv.”, skriver Birgitta i sitt inlägg på Facebook.

MISSA INTE:

Förlustaffären: Nu har lyxvillan från SVT:s “Husdrömmar” sålts

Anders Öfvergård säljer sin lyxvilla – till ett sjukt pris

Villan kommer att ha visning söndagen den 26 maj för alla som gjort en intresseanmälan.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!