Torsdag 17 Jun
Stockholm

Madonna: Maken, maten och magrutorna

Den värsta tyrannen med kontrollbehov på 1.65 som skådats sedan Stalin och Mao.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Början till slutet

När Madonna och Guy Ritchie blev ihop i början av tvåtusentalet var det en regerande popdrottning och blivande filmkung som träffades. Ritchie skröt i intervjuer om att han fick ligga med världens vackraste kvinna. Då var hon fortfarande strax över 40 och snygg som få.

I dag är hon en 50-årig ödla som gör sitt yttersta för att stanna sin kropps åldrande. Genom rigorösa träningsmetoder och matkontroll har hon inte bara sabbat sin rygg utan också sitt äktenskap. Här är historien om Madonna och Guy Ritchie.

Madonna och Guy Ritchie är totalt olika. En ölstinn snubbe från London och en groddar-hippie från Manhattan. Med pappan till Lourdes, Carlos Leon, hade Madonna åtminstone träningen gemensamt.

I ett försök att närma sig Ritchie började hon med judo, då Ritchie har svart bälte. Detta var i samband med att de försökte få sitt andra barn. Hur mycket hon än försökte blev det inget. Hon var närmare 50 och infertil.

Allt kom som en blixt från klar himmel för popstjärnan, som varit störst och snyggast. Hon var gammal. Ett gediget arbete att träna upp sin kropp och utvinna dess celler till det yttersta tog vid.

"Jag tänker inte trappa ner, sitta hemma och bli tjock. Det finns ingen genväg till att bli Madonna"

Magrutorna

Madonna blev en träningsnarkoman. Hennes extrema träningsrutiner styrde hennes liv. Minst två timmar per dag och sex dagar i veckan späkade hon sin kropp. Samma dag som hennes adopterade son David Banda kom från Malawi tränade hon fyra timmar. Varje dag skulle hon pressa. Under alla högtider och till och med på sin födelsedag stod hon i gymmet.

– Jag tänker inte trappa ner, sitta hemma och bli tjock. Det finns ingen genväg till att bli Madonna, sa hon i en intervju till Daily Mail.

Stjärnan som dragit in fyra miljarder under sin karriär ser sin kropp som den största tillgången och den ska vårdas. En vanlig dag i hennes liv börjar efter frukost. Då går hon till gymmet med tränaren tränaren Tracy och kör hårt. Sen springer hon, lyfter stål och simmar. Hon prövade även en Gyrotonic som skulle dra ut hennes muskler. Därför har hon både knä- och ryggproblem. Med på hennes turnéer finns alltid en kiropraktor och en sjukgymnast.

Maten

"Ritchie var tvungen att ha äcklig rismjölk i sitt te"

I hemmet styrde hon som en köksdiktator. Likt många tyranner med kontrollbehov var hon noga med maten. Bara de finaste råvarorna, utvalda av Madonna själv gick för sig. Kaffet kom från bönor handplockade i Colombia och hon åt blåbär influgna från Kanada.

Detta gällde inte bara henne utan hela familjen fick lida. Ritchie som är en riktig engelsman var tvungen att dricka äcklig rismjölk till sitt te. Till julen fick han inte äta sin traditionsenliga julkorv. När Ritchie åt en njurpaj sprang Madonna ut ur rummet äcklad som om någon släppt en fis.

Ritchie klagade på att barnen fick ohälsosamma vanor. Då socker var förbjudet blev de som tokiga i kakor och glass. En vän till Ritchie vädjade för att lilla Rocco skulle få en tårta på sin födelsedag. Men förgäves. Socker, salt och mejeriprodukter var tokförbjudna i hemmet.

När paret gick ut och åt middag, som var enda tillfällen de sågs, vägrade Madonna smaka på maten. Hon litade inte alls på restaurangernas kök. Inte ens på lyxkrogarna. Där satt hon och drack mineralvatten samtidig som Ritchie åt. Madonna styrde även samtalsämnena med järnhand: det enda som fick diskuteras var George Bush och kabbala.

Maken

"De sov i seperata rum och pratade via sina assistenter"

Sexlivet kan inte har varit något vidare. När paret gick till kojs kletade Madonna in kroppen. Men inte i glidmedel. I stället smorde hon in sig i en lyxig hudkräm som kostade henne 7 000 kronor per burk. Hon sov förvisso inte med underkläder på men istället hade hon en kroppstrumpa i plast som skulle rädda henne från rynkor.

Mot slutet sov de i seperata rum. De hördes endast via sina assistenter. Den stackars Ritchie fick inte se på teve eller läsa tidningar. Hans vänner var bannlysta från hemmet. Enda gången han fick leva ut var när han jagade med kamaraterna på deras gods. Då fick han servera frukost till sina vänner.

Till slut höll det hela inte längre. Ritchie fick äntligen en filmsuccé efter flera år av bedrövelser. Han hade tröttnat på kabbala och kålrötter. Han var på gång igen. Seperationen tog fart när Ritchie köpte sig en pub i februari. Där fick han se det verkliga livet.

Nu kanske lille Rocco äntligen får smaka en tårta. Ritchie kommer i alla fall med säkerhet att äta korvar tills han blir blå.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela