Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Artistelit i förhör om grova brott

Nöje | 05/09/2009 10:21

Flera kända svenska artister har tagits in för förhör gällande grova ekobrott.

Charlotte Perelli, Pernilla Wahlgren och Kayo har ofrivilligt dragits in i en stor härva av ekonomisk brottslighet. Anledningen är managern Staffan Jordansson, 49, som nu åtalas för grova skatte- och bokföringsbrott. I går stod han åtalad på en rad punkter och riskerar upp till fyra års fängelse samt näringsförbud.

Enligt förundersökningen ska Jordansson ha fört över miljoner från sitt företag Stockhouse till ett privat konto där han sedan inte redovisat flera genomförda transaktioner.

Under mitten av 2006 och slutat av 2007 betalade han på detta sätt ut svarta löner till flera stora svenska artister. Bland annat en halv miljon kronor till Pernilla Wahlgrens företag, 378 000 till sångerskan Charlotte Perelli och 110 184 till artisten Kayo, enligt Aftonbladet.

Nu har flera av artisterna tagits in för förhör, dock är ingen av dem misstänkt för något brott. Till polisen säger Charlotte Perelli att hon inte haft någon kännedom om Jordanssons övriga affärer. Artisterna Jan Johansen och Mikael Rickfors tros även de ha betalats med svarta löner.

För närvarande ligger Staffan Jordansson i tvist med sångerskan Pandora om sex miljoner. Pengar som han ska ha försökt betala ut svart.

– Jag tyckte han var oseriös, det var en av anledningarna till att jag inte ville jobba med honom, säger Pandora enligt Aftonbladet.

När hon bröt med honom vräkte han henne ur sin bostad och snodde åt sig en teve som han gett hennes sambo som betalning för ett jobb.

Skrivet av: