Anna Book opererades akut i magen

- 22/10/2009, 08:34 -

"Tarmvred kan komma akut och det är vanligt, speciellt om man gjort en GBP (gastric by pass)... "

Artisten Anna Book opererades akut för tarmvred och vårdas nu på intensivvårdsavdelning där hon får ryggmärgsbedövning mot smärtorna.

Det var på tisdagskvällen som hon föll ihop. Mitt under ett träningspass. Hon fördes med ambulans till sjukhus med svåra smärtor.

– Mitt i ett träningspass sa det pang. Akuta smärtor. Hennes blodtryck sjönk väldigt hastigt. Hon började må dåligt. De andra på campen hjälpte då till att ta hand om henne. Hon fick kramper under tiden som hon stressade upp sig själv, säger dottern Felicia, 18, till Expressen.

Förra året genomgick Anna Book en gastric bypass, en magsäcksförminskning. En del av tarmsystemet togs också bort. Allt för att minska i vikt.

Som en del i Books önskan om att gå ner i vikt deltar hon nu i ett hälsocamp i Rättvik i Dalarna under ledning av ex-brottaren och träningscoachen Martin Lidberg. Här tränar hon tre gånger om dagen.

Och det var under ett av dessa pass som hon föll ihop.

sin blogg understryker Anna Book att detta inte hände på grund av överansträngning:

"Jag vill verkligen understryka att det här absolut inte hände pga att jag överansträngt mig eller något, tarmvred kan komma akut och det är vanligt, speciellt om man gjort en GBP (gastric by pass)?"

Skrivet av: