Tisdag 4 Okt
Stockholm

Kändisar drabbade av bulimi

De hetsäter och spyr - ibland varje dag.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

De är kända, granskade och kritiserade av omvärlden.

Men bakom de glättiga klänningarna, pratshowerna och de ständigt förbättrade och nya kropparna döljer sig ofta depression och en dålig kroppsuppfattning.

Många kändisar lider av ätstörningar av olika slag. Ett av de vanligaste formerna av ätstörning är bulimi. Det kan visa sig att genom att personen hetsäter och varvar detta med ett kompensatoriskt beteende, som till exempel kräkningar och bantningskurer. Nu publicerar vi listan på några av de mest kända personerna som drabbats av sjukdomen.

Se bilder av alla kändisarna i bildspelet ovan.

Melanie C:

Spice Girls-medlemmen Melanie Chrisholm utvecklade bulimi precis i början av karriären. Ätstörningarna kom sig av att hon blev paranoid från skriverierna kring hennes kropp i media. Efter flera tunga år använder sig nu Mel C av alternativa behandlingsmetoder såsom akupunktur för att slappna av från kroppsnojjan.

Prinsessan Diana:

Princess Diana gifte sig med Prins Charles vid knappa 20 år. Pressen från att 750 miljoner tittare följde bröllopet och att ständigt bevakas av pressens journalister gjorde att Diana utvecklade en ätstörning. I en intervju avslöjar Diana att hon hetsåt och kräktes flera gånger om dagen när depressionen var som värst.

Paula Abdul:

Sångerskan och Idoljury-medlemmen Paula Abdul erkände redan 1995 att hon lidit av bulimi i 17 år. Anledningen sägs vara hennes konkurrerande dansare (Abdul började karriären som det) som var längre och smalare än henne. Sedan 1998 går Abdul på möten för Anonyma hetsätare.

Geri Halliwell:

Ginger Spice kände samma press som bandkamraten Melanie C och utvecklade bulimi som resultat. Halliwell säger själv att hon rasade i vikt efter att ha lämnat bandet och sedan blev ett "träningsfreak". Hon har seda dess kommit över sin dåliga kroppsuppfattning och jobbar för att representera ett hälsosamt kroppsideal för sin dotter Bluebell.

Justin Hawkins: Frontmannen i badet The Darkness blev en synonym med den tajta cat suiten han bar i videon för hiten "I believe in a thing called love". Hawkins blev livrädd för att han skulle sluta som en fet Elvis Presley och gjode allt han kunde för att motarbeta rädslan. Hawkins lades in 2006 för ett tungt kokainberoende och alkoholmissbruk.

Sharon Osbourne:

Ozzy Osbournes fru är fortfarande bulimiker efter 35 år av sjukdom. Hon har berättat att hon har haft viktproblem sedan barndomen och att hon ständigt pendlar i vikt. Sharon Osbourne träffar en terapist varje vecka och säger att hon tidigare brukade spy upp till fyra gånger per dag men nu bara gör det en gång per vecka,

Elton John:

Efter att populariteten började dala för den populära sångaren på 90-talet fann Elton tröst i alkohol, droger och mat. Han blev behandlad för både alkohol- och knarkmissbruk samt bulimi.

Lindsay Lohan:

Den föredetta barnskådisen erkände i tidskriften Vanity Fair 2006 att hon var bulimiker. Sedan dess har hon åkt in på rehab för olika missbruik. På senaste tiden har Lindsay tappat alldeles för mycket vikt och börjar snart se ut som ett benrangel igen.

Amy Winehouse:

Amy har kämpat mot bulimin sen tonren och fick det allt svårare när hon blev känd och skvallerpressen kallade henne fet. Hon har sedan dess blivit en tung knarkmissbrukare och ser mer och mer ut som ett skelet..

Russel Brand:

Mest känd som rolig komiker och som värd för MTV-galan tidigare i höstas. Började hetsäta som elvaåring och har sen dess kämpat mot ätstörningarna i perioder. Har missbrukat knark men är nu fri från droger och går regelbundet på AA-möten.

Jane Fonda:

Fonda blev drabbad av bulimi som 21-åring när hon jobbade som modell och skådespelerska. Kampen mot bulimin höll i sig ända till 36 års ålder då hon började producera träningsvideos. Är numera mycket öppen med sina ätstörningar.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.