- Foto: Björn Lindgren/Scanpix

Paow: Sverige tar in för många invandrare

En av Sveriges största bloggerskor Paow anklagas för att vara rasist.


Bloggerskan Paulina "Paow" Danielsson har hamnat i blåsväder. Anledningen är att hon i sin populära blogg skrivit om hur trött hon är på att bli trakasserad och antastad av invandrargäng på stan.

Paow skriver i sin blogg hur hon har kallats 'hora' och även blivit tafsad på av "två bruna".

Debatten på hennes blogg stormar. Vissa av hennes inlägg har över 1 000 kommentarer – många håller med Paow medan andra är ledsna, arga och besvikna på bloggerskans åsikter.

Paow förklarar sin syn på invandrare så här:

"Jag är absolut inte rasist, snarare att jag ogillar utländska som beter sig illa mer än vad jag ogillar svenska som beter sig illa", skriver Paow i sin blogg när en läsare frågar om hon är rasist.

"Titta på bara på statistiken i fängelsen, på dom efterlysta, på dom som våldtar, bara ”Mohammed 55 som våldtagit Lisa 13?, invandrarna är överrepresenterade i svenska fängelser", skriver Paow.

Trots många av läsarnas kommentarer står Paow fast vid att hon inte är rasist. Hon försvarar sig i sin blogg:

"Bara för att jag råkar vara en sån människa som Hitler ville avla fram så betyder det inte att jag är rasist", förklarar hon.

Paows motiv är enligt henne själv politiskt, och hon tycker att man ska stödja sverigedemokraterna i årets val.

"Sen så finns det en politisk åsikt från min sida också, som handlar om att Sverige tar in många invandrare" skriver Paow vidare.

/
/
Senaste nytt

James Bond-stjärnan död – spelade Miss Moneypenny

Russell Crowe rakade bort allt skägg – nu ser han 20 år yngre ut

Russell Crowe har i mågna år haft ett buskigt, långt grått skägg. Men nu är skägget ett minne blott. För första gången sedan 2019 har han nu rakat sig – och han ser 20 år yngre ut, tycker fansen.

Pernilla Wahlgren ger konsert på ny festival

1 timme sedan
Pernilla Wahlgren är klar för den nya festivalen Drömmen i Stockholm vår. Därmed gör hon sin första egna livekonsert på många år.

Hanna Friberg svarar äntligen på den vanligaste frågan hon får

1 timme sedan
Hanna Friberg, influencer och tidigare vasaloppsåkare, delar med sig om frågan hon får nästan varje dag om loppet.

Maurizio Cattelan pekar finger åt Moderna

2 timmar sedan
En gång väckte hans meteoritbombade påve polska katolikers vrede, nu har Vatikanen bjudit in Maurizio Cattelan att göra ett verk på årets Venedigbiennal. Men först visas han stort på Moderna Museet i Stockholm.

Justin Timberlake till Sverige

3 timmar sedan
Justin Timberlake ger sig i sommar ut på Europaturné. Totalt blir det tretton stopp i åtta länder och den 2 september kommer turen till Stockholm och Tele2 arena, meddelar konsertarrangören Live Nation.