1 av 16
- Foto: All Over Press
2 av 16
- Foto: All Over Press
3 av 16
- Foto: All Over Press
4 av 16
- Foto: All Over Press
5 av 16
- Foto: All Over Press
6 av 16
- Foto: All Over Press
7 av 16
- Foto: All Over Press
8 av 16
- Foto: All Over Press
9 av 16
- Foto: All Over Press
10 av 16
- Foto: All Over Press
11 av 16
- Foto: All Over Press
12 av 16
- Foto: All Over Press
13 av 16
- Foto: All Over Press
14 av 16
- Foto: All Over Press
15 av 16
- Foto: All Over Press
16 av 16
- Foto: All Over Press

Mischa Barton - uppgång och fall

Från Marissa till den knarkande Mischa - Nyheter24 ger dig hela historien om skådespelerskans utspårade liv.


Mischa Barton blev hela världens lilla älskling när hon slog igenom som den komplicerade Marissa i succéserien The OC. Men precis som för Marissa skulle hennes framtid kana ner i en tillvaro präglad av våldsamma fyllor, knark och tvångsvård på psyket.

Barton började att spela teater vid nio års ålder och medverkade i en hel del off Broadway-produktioner, såväl som film- och teveserier.

När The OC hade premiär i augusti 2003 blev tittarnas respons enorm och för en tid verkade allt flyta på räls för stjärnan. Och Mischa höll sig i skinnet. Men hon var rastlös och tröttnade snart på rollen som Marissa. Efter att hon hoppade av serien 2006 föll tittarsiffrorna drastiskt och kort därefter lades den ner.

Förnekade ätstörningar

Och det var också nu som det började gå snett för skådespelerskan. Mischa blev skrämmande smal. Utstående nyckelben och markerade nyckelben gav upphov till rykten om ätstörningar, ett rykte som Mischa aldrig lyckats skaka av sig.

Debatten kring skådespelerskans vikt har alltid förföljt henne och vid ett antal tillfällen har Mischa dementerat ryktena om att hon skulle lida av anorexia eller bulimi. Men kanske var hon inte tillräckligt övertygande.

Trots att Mischa konstant hävdade att hon var frisk hindrade det henne inte från att yttra sig om sin forna motspelerska Rachel Bilsons figur. Bilson spelade rollen som Summer i OC och har hyllats för sina kvinnliga former – men det är inget som Mischa själv eftersträvar.

– Jag känner mig lång och ranglig bredvid henne, men jag skulle inte våga ha hennes bröst och fyllighet. Jag skulle aldrig operera brösten. Jag gillar att vara förfinat sexig. Rachels kurvor gör henne mer öppet sexig än vad jag är, sa Mischa i en intervju 2005, enligt Contact Music.

Mischa hamnade snart i dåligt umgänge och började spendera mycket tid tillsammans med långhåriga okammade musiker, bland andra Cisco Adler och The Kooks frontfigur Luke Pritchard.

Hon festade på lyxbåtar, rökte gräs offentligt på klubbar och umgicks en hel del tillsammans med it-tjejen Nicole Richie, som även hon började bli skrämmande smal.

Rattfylla och överdos

I slutet på december 2007 arresterades stjärnan efter att ha kört rattfull. Men det var inte allt. Hon greps även för innehav av marijuana och körde dessutom utan sitt körkort.

– Jag blev stoppad... bara det. Jag är självklart 100 procent ansvarig för mina handlingar i det här fallet och jag är riktigt besviken på mig själv... jag vet inte vad jag ska säga, förutom att jag inte är perfekt och att jag aldrig tänker göra något så dumt igen, sa Mischa i radioshowen On Air with Ryan Seacrest.

Samma år ryktades Barton ha tagit en överdos på en fest, men skådespelerskans talesperson förklarade den dramatiska händelsen med att säga att Mischa reagerat illa på sin bronkitmedicin.

Mischas liv i spillror

Under sommaren 2009 nådde Mischa Barton botten och efter en tredagarsfest blev hon så hög på kokain att vännerna fruktade att stjärnan skulle begå självmord, enligt källor till New York Post.

Och snart förvandlades Mischa till ett vrak, långt ifrån den välkammade Marissa som så många fans sett upp till. I juli samma år blev hon tvångsinlagd på psyket.

– Hon kedjerökte, stapplade runt och såg alldeles håglös ut. Det var som om hon promenerade runt i en dimma, uppger en källa.

Till sist ryckte polis ut till hennes lyxvilla i Los Angeles och förde bort henne till ett psykhem.

– Hon blev helt galen. Hon menade att hon drabbats av ojämn hjärtrytm. Hon trodde att hon blivit knäpp, säger en insatt källa till US.

Barton tvångsomhändertogs i 72 timmar och nu gick det inte att få stopp på skvallerpressarna i Hollywood. Enligt uppgifter mådde stjärnan mycket dåligt över paparazzibilder som offentliggjort hennes celluliter.

– Hon trivs inte med sin kropp. Det har varit en stor källa till stress och självhat, säger en källa, enligt People.

"Dricker för att slippa känna"

Även relationen till hennes familj började bli sämre. Rykten om att Mischa hällt hett kaffe och dragit kniv mot sin egen mamma skapade feta rubriker och många hävdade att hennes liv ”var i spillror”. Hon uppgavs ha en ”helt sjuk relation till sin familj”, vilket kanske var förklaringen på varför ingen av hennes familjemedlemmar besökt henne på psyket.

– Mischa har druckit sen hon var 14. Hon dricker inte för att ha kul längre, utan för att slippa känna någonting, uppger Stacey Kives, som arbetade som stylist för OC, enligt The Age.

Barton kommenterade senare händelsen på psyket med att hon mått mycket dåligt under den perioden av sitt liv och att hon kände sig mycket bättre nu. Men gör hon verkligen det?

Häromdagen kräktes skådespelerskan okontrollerat utanför en bar - och gick efteråt tillbaka in och festade. Så kanske mår Mischa fortfarande lika dåligt.
 

Följ Nyheter24:s serie om stjärnorna som förstörts av Hollywood - i morgon kan du läsa om tvillingarna Olsens uppgång och fall. 
 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför ljög Kerstin om sin ålder i Hotell romantik: "Det var synd"

1 timme sedan

Ny musik: ordfattig, arg och självcentrerad

1 timme sedan
Dagens låttexter är mer repetitiva och innehåller färre ord än förr. Dessutom är innehållet argare, visar en genomgång av 40 års musik.

Sofia Geites pik till Steffo Törnquist – beteendet i Nyhetsmorgon: “Värdelös”

2 timmar sedan
Sofia Geite och Steffo Törnquist sänder ofta TV4:s “Nyhetsmorgon” tillsammans. Men ibland går inte allt som planerat…

Skådespelaren Louis Gossett Jr är död

2 timmar sedan
Den amerikanske skådespelaren Louis Gossett Jr är död.

Talkshow blir gisslandrama i Bergfeldts nya bok

idag 11:22
Författarduon Sofie Sarenbrant och Carina Bergfeldt släpper sin andra bok i serien om programledaren Frida von Engen. Efter att den första delen "Födelsedagen" rönt stora framgångar kommer nu den fristående thriller-uppföljaren "Långfredagen".

Felix Herngrens monsterlön – så mycket tjänar folkkära stjärnan

idag 11:04
Felix Herngrens framgångar inom film och tv avlöser varandra. Men hur mycket tjänar egentligen den folkkäre skådespelaren och regissören? Nyheter24 har kikat närmare på saken.