Michael Jackson gick bort 25 juni i fjol.
1 av 3
Michael Jackson gick bort 25 juni i fjol. - Foto: All Over Press
Joe Jackson lovar att Murray ska få betala för felbehandlingen han har utsatt hans bror för.
2 av 3
Joe Jackson lovar att Murray ska få betala för felbehandlingen han har utsatt hans bror för. - Foto: All Over Press
Doktor Conrad Murray förbereder sitt försvar.
3 av 3
Doktor Conrad Murray förbereder sitt försvar. - Foto: All Over Press

Jacksons läkare planerar för rättegång

Doktorn som behandlade Michael Jackson, Conrad Murray, håller redan på att planera sin strategi till den möjliga rättegången angående felbehandling.


Enligt kändissajten TMZ håller doktorn, Conrad Murray, som behandlade Michael Jackson redan på att förbereda ett eventuellt försvar om det blir en rättegång.

Han har anklagats av Michaels bror, Joe Jackson, för vållande till annans död. Han har lämnat in en stämningsansökan där han vill hålla Murray ansvarig för Michael Jacksons död.

Källor till TMZ menar att Conrad Murray redan har anlitat en försvarsadvokat, Charles Peckham, som specialiserar sig på doktorer som ställs inför de här rättegångarna.

Komplicerad situation

Det har visat sig vara en något mer komplicerad situation än vad man på förhand kunde tro. Det är nämligen så att Conrad Murray inte har någon praktik i Kalifornien där han behandlade Michael. Vilket är en förutsättning för att hans felbehandling ska få täckning.

Murrays ståndpunkt är att han första gången såg Michael Jackson som en Nevada-patient och vad han gjorde för honom i Kalifornien bara var en förlängning av Nevada-behandlingen.

Murrays rättsteam tror att försäkringen kommer att täcka alla kostnader för juridiskt biträde och eventuell dom.

– Vi förväntar oss helt att försäkringsbolaget kommer täcka sådana kostnader, säger en insatt källa till TMZ.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

Efter succén: "Sluta leta efter min stalker"

Netflixsuccén "Baby reindeer" har skapat en jakt på de verkliga personerna bakom händelserna i dramaserien. Nu vill huvudpersonen sätta stopp för spekulationerna.

Årets museum ligger i Göteborg

Ett museum som genomgått en flera år lång förvandlingsprocess får utmärkelsen Årets museum. Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg vann i konkurrens med Bildmuseet i Umeå och Eskilstuna Stadsmuseum.

PJ Anders Linder lämnar tidskriften Axess

Tidskriften Axess Magasins chefredaktör PJ Anders Linder lämnar posten efter elva år. Han efterträds av Nina Solomin, för närvarande kulturchef på nyhetsmagasinet Fokus.

Därför är Steffi Mendez extremt känd – utanför Sverige

1 timme sedan
Stephanie "Steffi" Mendez är dotter till DJ Mendez, och utanför Sverige är hon extremt känd. Här är allt du vill veta om Steffi – relationen med Dante Lindhe, familj, barn, jobb och mycket mer.

Pernilla Wahlgren flyttar: “Har lite hybris”

2 timmar sedan
I ett Instagram-inlägg berättar Pernilla Wahlgren om flytten, något som hon förklarar ha "lite hybris" över. Nu hamnar hon nämligen på samma ställe som Sarah Jessica Parker.