Michael Jackson gick bort 25 juni i fjol.
1 av 3
Michael Jackson gick bort 25 juni i fjol. - Foto: All Over Press
Joe Jackson lovar att Murray ska få betala för felbehandlingen han har utsatt hans bror för.
2 av 3
Joe Jackson lovar att Murray ska få betala för felbehandlingen han har utsatt hans bror för. - Foto: All Over Press
Doktor Conrad Murray förbereder sitt försvar.
3 av 3
Doktor Conrad Murray förbereder sitt försvar. - Foto: All Over Press

Jacksons läkare planerar för rättegång

Doktorn som behandlade Michael Jackson, Conrad Murray, håller redan på att planera sin strategi till den möjliga rättegången angående felbehandling.


Enligt kändissajten TMZ håller doktorn, Conrad Murray, som behandlade Michael Jackson redan på att förbereda ett eventuellt försvar om det blir en rättegång.

Han har anklagats av Michaels bror, Joe Jackson, för vållande till annans död. Han har lämnat in en stämningsansökan där han vill hålla Murray ansvarig för Michael Jacksons död.

Källor till TMZ menar att Conrad Murray redan har anlitat en försvarsadvokat, Charles Peckham, som specialiserar sig på doktorer som ställs inför de här rättegångarna.

Komplicerad situation

Det har visat sig vara en något mer komplicerad situation än vad man på förhand kunde tro. Det är nämligen så att Conrad Murray inte har någon praktik i Kalifornien där han behandlade Michael. Vilket är en förutsättning för att hans felbehandling ska få täckning.

Murrays ståndpunkt är att han första gången såg Michael Jackson som en Nevada-patient och vad han gjorde för honom i Kalifornien bara var en förlängning av Nevada-behandlingen.

Murrays rättsteam tror att försäkringen kommer att täcka alla kostnader för juridiskt biträde och eventuell dom.

– Vi förväntar oss helt att försäkringsbolaget kommer täcka sådana kostnader, säger en insatt källa till TMZ.

/
/
/
/
/
/
/
Senaste nytt

Konstnär duckar inte för skjutningarna

1 timme sedan

Nya "Grand Theft Auto" släpps 2025

idag 01:12
Nästa installation i "Grand Theft Auto" – en av världens största spelserier – släpps 2025. Det framgår av en trailer för det nya spelet, det sjätte i ordningen, som publicerades natten till tisdag svensk tid.

Här bryter Lojsan Wallin och sambon mot lagen: "Väldigt nöjda"

igår 21:21
I helgen la Lovisa "Lojsan" Wallin och hennes sambo Buster Reuterswärd ut bilder och videor när de bryter mot lagen. Något som kunde stå paret dyrt.

Miljoner till museer – ska utmana kolonialt arv

igår 18:38
Världskulturmuseerna i Sverige har beviljats tio miljoner kronor från Riksbankens Jubileumsfond till ett projekt med syftet att utmana museernas koloniala historia.

Pernilla Wahlgrens flörtiga kommentar om Joachim Lennholm – och kängan till Bauer

igår 15:49
Pernilla Wahlgren var länge tillsammans med polisen Joachim Lennholm, och trots att det var 15 år sedan som paret gick skilda vägar så tycks Pernilla fortfarande ha ett gott öga för exet...

Lasse Holm ställer in vårturné

igår 15:08
Lasse Holm ställer in sin vårturné "Nutida nostalgi – hits från förr till nu", skriver Sundsvalls Tidning. Holm har under hösten synts i TV4:s "Så mycket bättre" och är i sommar aktuell med 20-årsjubilerande "Diggiloo"-turnén.