Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

TV4-stjärnan i spöklik bilkrasch

- 28/01/2009, 11:09 -

Programledaren för "Det Okända" och hennes teveteam kraschade med bilen.

Långköraren "Det Okända" går i kväll in på sin tionde säsong på TV4+. Men det var nära att inte bli någon ny säsong. Programledaren Caroline Giertz och hennes teveteam var nämligen inblandade i en bilolycka. Långt från närmaste samhälle, långt ute i skogen, mitt i en snöstorm.

– Det var väl mer av ett drama. Vi hade varit på Borgvattnet, ett spökställe långt in i skogarna i Norrland och när vi var klara skulle vi köra därifrån. Vi åkte sent på natten och tänkte att eftersom GPS:en lett oss dit skulle den fungera också på tillbakavägen. Men den ledde in oss på allt mindre skogsvägar och till slut åkte vi ner i diket, säger Caroline Giertz till Nyheter24.

Vad hände sen?

– Vi fick inte upp bilen och vi var minst en mil in i skogen. Vi hade inga varma kläder, ingen täckning på mobilen och det var full snöstorm. Vi insåg att vi inte kommer härifrån.

Var det någon som blev skadad?

– Nej, det var ingen som blev skadad. Men det var fan läskigt, säger Caroline Giertz.

I flera timmar försökte teveteamet få upp bilen innan de lyckades. Bara för att upprepa sitt misstag. De följde GPS:en som än en gång ledde in dem på farliga vägar. Till slut fick de köra tillbaka till Borgvattnet och sova över där.

Hur var det?

– Det beror på vem du frågar. Jag sov som en stock men två av våra kameramän kunde inte sova alls. De hörde en massa konstiga grejer. Dagen efter ville de inte prata om det.

Tror du att olyckan hade något med "det okända" att göra?

– (skratt) Nej, det tror jag inte. Men det kändes som att vi var i Bermudatriangeln. Vi jämförde det med Blair Witch-filmerna. Vi var rätt skärrade.

Det okända finns överallt:

Skrivet av: