Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Abba-Frida förlorade 46-miljonerstvisten

- 26/11/2010, 13:49 -

Ulf Berglund/SCANPIX

Anni-Frid Reuss ville ha tillbaka 46 miljoner kronor som hon satsat i ett konferensscenter. Men Malmö tingsrätt beslutade i dag att Abba-Frida inte får tillbaka pengarna.

De senaste två åren har Anni-Frid Reuss och hennes make Henry Smith satsat mångmiljonbelopp Marcus Bongarts konferenscenter Yangtorp. Totalt har paret pumpat in 46,2 miljoner.

Ett lån, hävdade Abba-Frida. En gåva eller investering, hävdade Marcus Bongart.

Sedan det stod klart Anni-Frid inte skulle få tillbaka några pengar har hon begärt att moderbolagen bakom Yangtorp skulle försättas i konkurs.

Men nu väljer Malmö tingsrätt att gå emot Abba-Fridas krav och konstaterar att "omständigheterna kring undertecknandet av skuldebrevet i flera avseenden framstår som oklara".

Tingsrätten säger alltså inte ja till parets ansökan om att sätta företaget i konkurs. Dessutom ska Anni-Frid Reuss och Henry Smith betala rättegångskostnader på 170 000 kronor, skriver Expressen.