1 av 2
- Foto: SVT press
2 av 2
- Foto: SVT

Daniel vinner Ung och bortskämd

SVT:s tittarsuccé Ung och Bortskämd har nått sitt slut efter åtta veckor. Vinnaren: Daniel "Paris" Afshinnejad.


De nio unga och bortskämda deltagarna fick under två månader i programmet bo tillsammans, lära sig att städa, diska och ta hand om sig själva för första gången.

Det blev Daniel "Paris" Afshinnejad som vann föräldrarnas röster och kammade hem segern i finalen. Priset är en jorden-runt-resa värd 50 000kr.

– Jag kan knappt känna igen den personen jag var när jag gick in i huset, sa Daniel i programmet.

Vägen till finalen var inte lätt. I tisdagens finalprogram fick de tre sista deltagarna i uppgift att producera en informationsfilm och en affisch om ett viktigt ämne. Medan stressen blev för stor för de andra deltagarna - som helt sonika bröt ihop - lyckades Daniel ta sig samman.

En expert fick senare bedöma finalisternas framsteg och Daniel var den som enligt honom förändrats mest och kommit längst i tävlingen.

– Jag är chockad, jag kan inte fatta det, sa Daniel efter vinstbeskedet– Föräldrarna tycker att jag är en värdig vinnare och det är inte bara min mamma som tycker det. Det är så sjukt!

– Jag vågar prova saker och ger inte bara upp. Sättet jag levde på var inte okej. Jag skulle vilja ge en kram och en örfil till den gamle osäkre Daniel, säger Daniel Afshinnejad till Expressen.

Daniel uttrycker även sin tacksamhet på bloggen där han vänder sig till tittarna av programmet och sina fans.

– TACK SÅ JÄKLA MKT till alla som hört av sig till mig, min facebook är helt översvämmad i loggen och inkorgen, mailen, mobilen...men fan va jag älskar det. Fan va ja älskar er.

/
SVT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nya skräckbilder på Johanna Toftbys ansikte – vill varna andra

2 timmar sedan

"Songs of conquest" får släppdatum

3 timmar sedan
Göteborgsbaserade Lavapotion är snart klara med sin debuttitel, det turordningsbaserade strategispelet "Songs of conquest", som man filat på sedan 2017.

Trädgårdstider anmälda: "Victoria Skoglund måste stoppas"

3 timmar sedan
För andra gången på kort tid så har SVT-programmet Trädgårdstider nu anmälts till Granskningsnämnden. Den här gången är det Victoria Skoglunds medverkan som ifrågasätts. "Programmet med Victoria och Jenny Strömstedt bör stoppas", står det att läsa i anmälan. – Nu har det gått för långt, inte här också, säger anmälaren till Nyheter24.

Så träffade Kjell Bergqvist 18 år yngre frun Karin

3 timmar sedan
Kjell Bergqvist är en av Sveriges mest folkkära skådespelare. Men hur mycket vet du egentligen om honom? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Kjell Bergqvist.

Allt om Miriam Bryant: Familj, låtar och om hon har pojkvän

idag 14:42
Miriam Bryant har seglat upp som en av de största popartisterna i Sverige. Men hur mycket vet du egentligen om stjärnan? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Bryant.

Tecwyn Ewans ny orkesterchef på Malmö opera

idag 13:44
Tecwyn Evans blir ny ledare för Malmö operas orkester och kör med start den 5 augusti.