Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Michael Douglas har besegrat cancern

- 11/01/2011, 08:23 -
1 av 6

ALL OVER PRESS

2 av 6

All Over Press

3 av 6

4 av 6

AP Photo/Disney, Kent Phillips/Scanpix

5 av 6

AP Photo/NBC, Peter Kramer/Scanpix

6 av 6

AP Photo/NBC, Peter Kramer/Scanpix

Michael Douglas: Tumören är borta.

Den 17 augusti 2010 kom beskedet – skådespelaren Michael Douglas, 65, hade en elakartad cancertumör i halsen. Strålbehandling och kemoterapi tärde hårt och chanserna att Michael Douglas skulle överleva såg små ut.

– Det är troligt att det handlar om 20 procent chans att överleva. Han är förmodligen deprimerad och trött. Det är väldigt troligt att han kan dö, sade den New York-baserade läkaren Eric Braverman till Sunday Express i oktober.

Ser ljust på framtiden

I sin första teveintervju sedan han påbörjade sin behandling mot strupcancern berättar nu Michael Douglas själv att hans tumör är borta.

– Nu när tumören är borta är oddsen med den här typen av cancer att jag har besegrat den, säger Michael Douglas till journalisten Matt Lauer.

– Tumören är borta, men jag måste fortfarande gå på kontroller varje månad. Det är väl ingen total eufori, det kommer säkert ta ett par månader att få allt under kontroll. Men det har varit en helt vild resa under sex månader, säger han, enligt OK Magazine.

Skräckbilderna på en borttynande Michael Douglas är inget vi ska oroa oss för längre – Michael har nämigen återfått sin aptit och äter nu vansinniga mängder mat.

– Jag äter som en gris! Jag tappade ungefär 14-15 kilo, och jag har redan gått upp flera kilo. Men jag har ytterligare 10 kilo att gå upp, säger han.