Anna Hibbs döms till samhällstjänst för narkotikasmuggling

- 17/03/2011, 10:08 -
1 av 2

Charlotte Brunzell/All Over Press

2 av 2

Charlotte Brunzell/All Over Press

Döms till 50 timmars samhällstjänst efter att ha beställt narkotikaklassade preparat från internet.

Det var den 13 oktober förra året som tullpersonal på Arlanda gick igenom ett paket adresserat till Stureplansprofilen Anna Hibbs. Försändelsen visade sig innehålla 112 tabletter av de narkotikaklassade preparaten Zolpidem respektive Zopiklon.

Anna Hibbs medgav under rättegången att hon beställt tabletterna men förnekade att hon känt till att de var narkotikaklassade.

– Jag vill betona att det var insomningstabletter jag beställde på internet för ett halvår sedan. Tabletter som inte är narkotikaklassade någon annanstans än i detta landet. Just nu får detta att känna mig som om jag försökt smuggla in femton kilo heroin, skriver hon på sin blogg.

I dag kom domen som förkunnade att stureplansbloggerskan döms till 50 timmars samhällstjänst för narkotikasmuggling. I domen står det att om fängelse hade valts som påföljd hade Hibbs dömts till fängelse i en månad.

Enligt ett inlägg Anna Hibbs skrev under onsdagen kommer hon att överklaga domen.

– Jag måste hålla mig från att skriva något just nu, eftersom vi kommer att överklaga. Men det kliar i fingrarna. Herregud så det kliar i fingrarna. Jag har så mycket jag vill berätta för er om hur hela processen var, men nu måste jag ha is i magen.