Fredag 14 Maj
Stockholm

Så krossade Jessica männen

Och Alexandra Pascalidou är överlycklig över att det var en kvinna som vann tävlingen i år.
1 av 4
Och Alexandra Pascalidou är överlycklig över att det var en kvinna som vann tävlingen i år. Foto: PATRIK ÖSTERBERG / SCANPIX
Tony Irving tycker att Jessica var en solklar vinnare.
2 av 4
Tony Irving tycker att Jessica var en solklar vinnare. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Jessica Andersson och Kristjan Lootus.
3 av 4
Jessica Andersson och Kristjan Lootus. Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
4 av 4

Den sjätte säsongen av Let's Dance är avgjord och Jessica Andersson tillsammans med Kristjan Lootus står som vinnare. Därmed bröt hon en mansdominerande trend bland vinnarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Tidigare vinnare

År 2006: Måns Zelmerlöw

År 2007: Martin Lidberg

År 2008: Tina Nordström

År 2009: Magnus Samuelsson

År 2010: Mattias Andréasson

Jessica Andersson var den andra kvinnan under Let's Dance alla sex säsonger att vinna tävlingen. Tillsammans med Tina "Mat-Tina" Nordström har hon krossat mansväldet. Och det är hon sannerligen stolt över.

– Ja, äntligen lyckades jag bryta trenden att det är bara män som har vunnit. Att jag är den andra kvinnan som tar hem den här tävlingen blir jag så himla rörd över, säger Jessica Andersson till Nyheter24.

Det totala jurybetyget för Jessica Andersson blev 114 poäng. Hon överöstes med hyllande omdömen från juryn och uppenbarligen hittade hon också hem till svenska folkets hjärtan.

– Hon har kämpat i tolv veckor, hon har kämpat genom dueller, hon har slagit bort andra, hon har tränat häcken av sig själv och hon är här! Hon förtjänar det här, säger Tony Irving, jurymedlem, till Nyheter24.

Tidigare utröstade Alexandra Pascalidou är glad att Jessica vann till slut.

– Jag har varit helt säker på att hon skulle vinna. Hon är en klockren vinnare och jag är otroligt stolt över henne. Hon har växt så enormt mycket, berättar hon för Nyheter24.

Hon är den andra kvinnan att vinna på sex säsonger, vad säger du om det?

– Det har jag tjatat om under hela den här tävlingen. Det finns ett tydligt genusperspektiv och nu visade Jessica att även vi kvinnor kunde. Jag är otroligt glad över att det blev en tjej!

– Hon är bäst, avslutar Alexandra Pascalidou för Nyheter24.

Kommentera
Kopiera länk
Dela