Stockholm

Intervju24: Michaela Forni

1 av 7
. Foto: Linnea Frank.
2 av 7
. Foto: Linnea Frank.
3 av 7
. Foto: Linnea Frank.
4 av 7
. Foto: Linnea Frank
5 av 7
. Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
6 av 7
. Foto: Charlotte Brunzell/All Over Press
7 av 7
. Foto: Eero Hannukainen/All Over Press Sweden

Nyheter24:s Pascal Engman har träffat Michaela Forni och talat om att slå ner sin bloggläsare, trasha hotellrum i Göteborg, rymma hemifrån, osexiga killar, raggningstekniker och tonårskriser.


Läs mer
Fakta

Namn: Michaela Forni

Ålder: 21

Bor: Kungsholmen

Yrke: Chefredaktör på Devote.se och moderedaktör på Nöjesguiden

Michaela Fornis laptop ligger kvarglömd på en bardisk på Sturecompagniet. Efter bara några minuter i hennes sällskap har jag inte kunnat undgå att lägga märke till att hon behöver lite assistans då och då. Nu har hon snabbt pausat intervjun för att gå ut och filma en scen till Glamourama. Jag tar upp hennes dator och går in till fiket där intervjun ska genomföras. Där har Michaela redan slagit sig ner och sitter och pratar i min mobiltelefon. Hennes egen har nämligen slut på batterier, vilket hon upplyste mig om redan när vi skakade hand. Sedan dess har min mobiltelefon legat i hennes ficka.

Är du feminist?

– Ja, det är jag. Jag tycker att vi tjejer ska hålla ihop och hjälpa varandra. Det finns så många tjejer som bara snackar skit om varandra och är elaka, det tycker jag är skit. Men jag har inte satt mig in i feministfrågan på djupet.

Vad har du själv gjort för elaka saker mot tjejer?

– Börjat bråka med tjejer på krogen när de står och snackar skit.

Hur vet du att de inte bara är tycker det är kul att det är du?

– Det märker man. Om de säger: ”Åh, kolla där är Michaela Forni” eller ”Där är Michaela Forni den där slampan”. Jag är rätt snabb på att säga ifrån om någon tränger sig i toakön eller står och pratar om mig.

Så att du börjar slåss?

– Det har hänt, ja. En gång på Sturecompagniet, när min kompis Dasha gick på kryckor för att hon skadat foten, så stod vi i ett hörn tillsammans med våra vänner…

Jag måste fråga, vad hade din vän Dasha på den andra foten: högklackat?

– Nej, hon hade en Converse-sko. Men hon hade faktiskt tänkt ha stilettklackar först. Själv skulle jag haft det, så klart. Jag hade skitit i kryckorna, lindat foten istället och haft högklackat, så gjorde jag på studenten. Fötterna var helt blåa och svullna.

Okej, tillbaka till ditt krogslagsmål.

– Ja, det kom fram några småtjejer och var jobbiga, stötte på våra killkompisar och var allmänt unga till sättet. Ena tjejen gick in i Dasha, som bad henne att vara lite försiktig. Men hon fortsatte dansa in i Dasha, gång på gång. Till sist tog jag tag i bruden och välte omkull henne på marken, lutade mig över henne och skrek: ”Ser du inte att hon har gjort illa foten! Vad i helvete håller du på med?”. Hon blev livrädd, och när hon låg där på marken pep hon, med tårar i ögonen: ”Jag älskar din blogg”. Jag fick sjukt dåligt samvete och bad om ursäkt. Å andra sidan var det ju hon som hade varit elak från början, hon hade ju gått in i Dasha flera gånger med flit trots att hon visste att hon gjorde henne illa. Jag kommer alltid försvara mina vänner.

Det kan faktiskt vara bland det roligaste jag hört. Vad har du mer gjort på fyllan?

– För ett år sedan var jag i Göteborg och trashade ett hotellrum. Det var jävligt rock’n’roll. Jag hade varit dj på nattklubben Push, efteråt gick jag tillbaka till hotellet. Dagen efter vaknade jag upp med världens huvudvärk, reste mig upp och ser mig själv i spegeln. Då stod jag naken, inlindad i ett duschdraperi. När jag såg mig omkring hade jag trashat hela hotellrummet.

När du var 13 gjorde du tonårsrevolt. Hur vild var du?

– Det var en hemsk period. Jag gjorde uppror mot allt jag tidigare varit. Tidigare var jag duktig i skolan, bytte bokmärken på rasterna, allmänt ordentlig och väldigt försiktig. När jag fyllde 13 piercade jag läppen. Jag snodde min mammas leg, fejkade hennes signatur och åkte till en studio.

Det låter inte så farligt?

– Jag rymde hemifrån också i tre dagar bara för att mina föräldrar sagt att de inte tyckte om en av mina kompisar. Jag sov på lite olika ställen, första kvällen hemma hos en tjejkompis, men min pappa hittade mig. Så när han kom för att hämta mig hoppade jag ut genom fönstret och sprang därifrån. Någon natt sov jag i en tjejkompis gäststuga, hon kom med mat till mig. Det var överlag en rätt konstig period av mitt liv. Jag levde på mandariner, åt minst 20 stycken om dagen. Jag gick runt på gatan eller längs Nacka Strand på dagarna och åt mandariner medan alla andra var i skolan. Dessutom hade jag rymt i ett par orangea pösiga byxor med reflexer på av någon anledning.

Michaela Forni var alltså rejvare från början, vilket scoop.

– Jag försökte i alla fall.

 

Längtar efter barn

Hur träffades dina föräldrar, din pappa är väl italienare?

– Mamma jobbade som servitris och pappa såg henne och tänkte att ”den tjejen ska jag gifta mig med”. Han började ragga på henne och följa efter henne men hon var inte alls intresserad. Han gav sig inte utan fortsatte, gick in i köket när hon jobbade och var allmänt jobbig. En kväll, när hon stängde, stannade han kvar och frågade om han fick följa henne hem. Och sedan dess har de varit tillsammans, hon var 21.

Och två år senare föddes du. Längtar du själv efter barn?

– Ja, när man kommer från en väldigt kärleksfull familj och är uppvuxen med att familjen är det viktigaste i livet, allt annat är en bonus. Jag vill ha barn tidigt – måste bara hitta den rätte först.

Hur ska mannen som ska bli far till dina barn vara?

– Jag har insett, efter att ha diskuterat livet och män med mina väninnor, att när man var yngre ville man ha en kille som skulle vara rolig, snygg, kunna komma in på klubbar och sånt. Jag hade faktiskt en vän som på allvar ställde som krav att killen skulle kunna ta sig in på klubbar utan hennes hjälp, hon ville inte behöva fixa in honom. När man är yngre har man helt annorlunda krav på sin kille, man ville ha häftiga killar. Någon som kanske är klubbis eller jobbar med reklam eller något annat man tände till på. Nu märker jag på både mig själv och mina vänner att man letar efter en man som man kan bygga upp ett liv tillsammans med. Nästa kille jag hittar ska vara på riktigt. Jag vill inte ligga runt, nästa kille ska bli pappa till mina barn. De viktigaste är att han är snäll.

På tal om pojkvänner, vad hände mellan dig och Cimon?

– Jag vill inte prata om det alls. Det är ett avslutat kapitel för mig. Jag gick vidare och nu är jag lycklig.

Inga smaskiga uttalanden då. Inget frossande i detaljer?

– Nej.

 

Osexiga killar

Är du lättflörtad?

– Nej, jag tycker de flesta killar är totalt ointressanta på alla sätt och vis. Fula, saknar humor och charm, inte tillräckligt intellektuella och tråkiga. Det är sällan man träffar en man som är tillräckligt intressant för att man ska orka fortsätta stå och prata med honom.

När hände det senast att någon lyckades charma dig?

– Inga kommentarer. Men killar brukar tro att jag raggar på dem när jag bara försöker vara trevlig, det är så jävla osexigt! Jag vill inte ligga med någon bara för att jag för en konversation. En annan osexig grej är snåla killar och män som inte har någon social känsla.

Är du bra på att ragga när du väl försöker?

– Mina tjejkompisar brukar säga att jag är bra på att flörta men dålig på att ragga. När jag väl vill ha någon blir jag supernervös och börjar stamma. Det finns en kille som jag träffat fram och tillbaka i flera år – i hans sällskap blir jag en femårig flicka. Han är så vacker att jag helt tappar det. I stället för att vara den roliga tjej jag tycker att jag är så blir jag den töntigaste och lamaste bruden någonsin. Berättar jättekonstiga grejer och drar sjukt tråkiga skämt. Han måste tycka att jag är världens oskönaste tjej. Herregud, jag är ett skämt. Det är därför jag låter killar ragga upp mig istället.

Efter en intervju du gjorde för Nöjesguiden med fotomodellen Caroline Winberg, blev du rejält sågad av en annan journalist. Hon tyckte att du verkade alltför imponerad, var du det?

– Hur skulle jag inte kunna vara imponerad av Caroline Winberg? Hon är en av världens största modeller och tjänar hur mycket pengar som helst. Hon har ett jobb som folk skrattar åt fast det är jävligt otacksamt att vara modell, det är fruktansvärt jobbigt. Hon är asgrym, klart jag var sjukt imponerad. Jag vet inte ens vem den där bruden som skrev det där om mig är, och jag bryr mig inte heller. Om hon tycker att jag är en värdelös skribent så är det väl bara att inte läsa saker jag gör. Det är så typiskt bittra-kredd-stockholmare att allt ska vara så jävla svårt, otrevligt och elakt. Det är bullshit!

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.