1 av 3
- Foto: Pelle T Nilsson/ Nyheter24
2 av 3
- Foto: HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
3 av 3
- Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Loreen: "Idol skiter fullkomligt i artisterna"

Snart inleds en ny säsong Idol, och ex-idolen, tillika Melodifestivalen-aktuella, Loreen menar att det är en tuff kamp för att lyckas efter programmet. De vill ha höga tittarsiffror, och jobbet får du göra själv, säger hon till Nyheter24.


Mer om Loreen

Namn: Loreen Talhaoui

Född: 16 oktober 1983

Bor: Stockholm

Loreen syntes senast med bidraget "My heart is refusing me" i årets Melodifestival, där hon fick ett starkt genomslag och snart toppade den svenska dancelistan.

Tidigare har hon kammat hem en fjärdeplats i Idol och agerat programledare. Nu är det dock en helhjärtad satsning på musiken som står i centrum.

– För tillfället så jobbar jag med mina kommande singlar, och låter samtidigt "My heart is refusing me" få leva vidare. Senare under året så blir det flera turnéer och en massa andra roliga musikprojekt, säger Loreen till Nyheter24.

Kritiker menar att Melodifestivalen har blivit förlegat och att tävlingen har fastnat i gamla spår. Man menar att det svenska musiklandskapet inte inte är tillräckligt nytänkande i sin musik på grund av att samma koncept återupplivas år efter år.

Den tesen ställer sig Loreen dock tveksam till, men hon ser däremot en annan problematik med festivalen.

– Melodifestivalen är det enda programmet som är kvar där du kan få möjlighet att promota dig själv och uppträda inför svenska folket med din egen grej. Jag ser inte programmet som skäggigt eller mossigt, men ett problem ligger i att inte så många kreddiga artister vill ställa upp.

– Själv bryr jag mig inte alls om kreddighet. Är man en stark artist så ska man kunna beröra och leverera oavsett forum. Om man är kreatör så får man stå ut med att folk kan tycka att man är top notch eller kanske suger balle.
 

"En jävla waste of time"

På sin hemsida beskrivs Loreen som "Kvinnan som förför Jantelagen". Hennes vilja att synas och korsa gränser kunde även observeras under schlagerturnén, då hon fick mycket uppmärksamhet för sina klädval och krationer.

– Jag har alltid varit påverkad av jantelagen, och det tror jag genomsyrar livet för alla som bor i Norden. Allt ska vara så tillrättalagt och på ett visst sätt. När jag kom på att det var en jävla waste of time att rätta sig i ledet så har jag lyckats jobba bort de tankarna. Klä dig som du vill, var som du vill och säg vad du vill!

Startskottet för ännu en säsong av Idol har nyligen gått, då auditionturnén för tillfället besöker flertalet städer runt om i Sverige.

När nu tävlingen går in i sin åttonde säsong har tävlingen lämnat efter sig såväl krossade drömmar som en rad väldigt aktiva och uppskattade artister. Loreen kan nu stolt sälla sig till den sistnämnda gruppen.

– Genom Idol fick jag ett wake up-call gällande att man måste hitta sin egen identitet som artist. Man kan inte förvänta sig att tävlingen ska göra jobbet åt en.

– Produktionen skiter fullständigt i hur det går för dig som artist sen. De vill ha höga tittarsiffror och underhållningsvärde. Ska du ha en framtid i musikbranshen så får du jobba för den själv, förklarar hon för Nyheter24.
 

Loreen i en akustisk version av "My heart is refusing me":

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Annika Norlin får lyssnarnas bokpris

Falciani var "för tjock" – nu anställer företaget Bianca Ingrosso

2 timmar sedan
Det var år 2017 som Nicole Falciani fick ett viktultimatum av underklädesmärket Calzedonia. "Jag fick ett mejl där de skrev att de tycker att jag är för tjock".

Shirley Clamp till attack mot artistkollegorna: "För fasen"

2 timmar sedan
Dotter, Medina och Titiyo är några av de artister som har valt att hoppa av Eurovision-festen i Malmö. Mello-veteranen Shirley Clamp har däremot inga planer på att ställa in sin spelning. I en ny intervju riktar hon nu en känga mot de artister som har valt att avbryta sin medverkan.

Hanna Friberg gripen i USA: "Saker hände"

3 timmar sedan
Hanna Friberg har blivit gripen i USA tillsammans med vännen Stella Cocozza. Vännerna höll helt enkelt på att bli utslängda från landet.

Många avhopp från Eurovision i Malmö

3 timmar sedan
Mellan 15 till 20 procent av artisterna bokade till kringarrangemangen i samband med Eurovision i Malmö har hoppat av. Bland dessa finns Dotter och Titiyo – sammanlagt har nu ett 20-tal artister meddelat att det inte längre vill vara med, uppger Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Kritikstorm mot killarna i Bachelorette – Sonjas svar: “Tycker inte om..."

3 timmar sedan
Årets säsong av ”Bachelorette” fortsätter att skapa stor diskussion och många ställer sig kritiska till killarnas beteende. För Nyheter24 berättar Sonja Livbom om sina känslor kring det hela.