Michael Jackson tog en överdos.
1 av 23
Michael Jackson tog en överdos. - Foto: Scanpix
Anna Nicole Smith.
2 av 23
Anna Nicole Smith. - Foto: All Over Press
En död som lade framgångssagan Nirvana åt sidan.
3 av 23
En död som lade framgångssagan Nirvana åt sidan. - Foto: All Over Press
Kurt Cobain gick och dog.
4 av 23
Kurt Cobain gick och dog. - Foto: All Over Press
David Hasselhoff lyssnar ingen på längre.
5 av 23
David Hasselhoff lyssnar ingen på längre. - Foto: All Over Press
Mariah Carey.
6 av 23
Mariah Carey. - Foto: All Over Press
Robbie Williams och Gary Barlow.
7 av 23
Robbie Williams och Gary Barlow. - Foto: All Over Press
Robbie Williams gör allt möjligt.
8 av 23
Robbie Williams gör allt möjligt. - Foto: All Over Press
Leonardo DiCaprio håller samma höga kvalité som vanligt.
9 av 23
Leonardo DiCaprio håller samma höga kvalité som vanligt. - Foto: Shizuo Kambayashi/AP/SCANPIX
Senast i Inception.
10 av 23
Senast i Inception. - Foto: AP Photo/Christophe Ena/Scanpix
Celine Dion med maken Angeli.
11 av 23
Celine Dion med maken Angeli. - Foto: All Over Press
Hon är personlig tränare åt Courtney Love. Vilket helvete.
12 av 23
Hon är personlig tränare åt Courtney Love. Vilket helvete. - Foto: All Over Press
Men lämnade många minnen efter sig.
13 av 23
Men lämnade många minnen efter sig. - Foto: Michael A. Mariant/AP/SCANPIX
Jim Carrey - kungen av komedier.
14 av 23
Jim Carrey - kungen av komedier.
Jerry Seinfeld.
15 av 23
Jerry Seinfeld. - Foto: All over press
Trots ganska få roller på senaste tiden.
16 av 23
Trots ganska få roller på senaste tiden. - Foto: All Over Press
Pamela Anderson går det inte sådär superbra för.
17 av 23
Pamela Anderson går det inte sådär superbra för. - Foto: ALL OVER PRESS
Jennifer Aniston är fortfarande på topp.
18 av 23
Jennifer Aniston är fortfarande på topp. - Foto: ALL OVER PRESS
Gwen Stefani.
19 av 23
Gwen Stefani. - Foto: All Over Press
Behöver vi säga mer?
20 av 23
Behöver vi säga mer? - Foto: All Over Press
Supermodeller, knarkskandaler och missbruk av allt möjligt.
21 av 23
Supermodeller, knarkskandaler och missbruk av allt möjligt. - Foto: All Over Press
Charlie Sheen... ja, alltså.
22 av 23
Charlie Sheen... ja, alltså. - Foto: All Over Press
Nyheter24 ger dig svaren - vad hände med 90-talsikonerna?
23 av 23
Nyheter24 ger dig svaren - vad hände med 90-talsikonerna? - Foto: MONTAGE

Vad hände med 90-talsikonerna?

Celine Dion, David Hasselhoff, Leonardo DiCaprio, Pamela Anderson, Tom Hanks - alla är ikoner från det långa 90-talet. Men vad hände egentligen efter deras storhetstid? Lyckades de behålla stjärnglansen? Nyheter24 vet.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Svenska bubblare

Camilla Henemark

Inledde musikalisk karriär 1984 som bakgrundssångerska. Senare inledde hon tillsammans med Alexander Bard, Jean-Pierre Barda och Camilla Thulin musikgruppen Army of Lovers. Efter deras fall var hon ganska tyst, tills skvallret i Den motvilliga monarken - om kung Carl XVI Gustav - dök upp. Nu ska hon skriva en självbiografi.

Kicki Danielsson

Hon släppte en del hits under både 80- och 90-talet, men sedan började hon mest gråta ut om falukorvar i Expressen. Men nu har det varit tyst ett tag. Vem blir nya tidens Kicki? Big Brother-Rickard, kanske?

Martin "E-Type" Eriksson

Singelguden under 90-talet. Nu gör han inte så mycket. Deltog senast i Melodifestivalen 2008 tillsammans med The Poodles.

Släpper en EP under 2011.

Jennifer Aniston

När Vänner, teve-serien där Aniston slog igenom, lades ner fruktade hängivna fans att stjärnan skulle försvinna ut i tomma intet.

Men de skulle icke ha fruktat. Hon spelade kort därpå mot ikonen Jim Carrey i Bruce den allsmäktige och sedan dess har det rullat på. I dag förekommer hon flitigt i Hollywood-produktionerna och syns mest hela tiden i amerikanska magasin.

Trots en mindre depression efter separationen från Brad Pitt har hon hållit uppe sitt Stimorolvita leende utan att tvivla. Dessutom verkar hon och Bradley Cooper ha hittat varandra. Vem vet?

 

Charlie Sheen

Det vore fel att skriva att det har börjat gå rejält utför för Charlie Sheen. En mer korrekt beskrivning vore att säga att det har fortsatt precis som väntat - rakt ner i helvetet.

När Sheen "råkade" skjuta fästmön Kelly Preston var det väl ingen som riktigt tvivlade på att det skulle gå åt helvete. För det gjorde det i alla fall.

Knarkmissbruk, sexmissbrukare, våldsmissbrukare - säg någonting killen inte är.

 

Celine Dion

Hennes namn är synonymt med Titanic och bara det beskriver väl hennes storhet under 90-talet.

Men det känns inte riktigt som att hon åstadkommit så mycket sedan dess. Visst, hon har väl släppt några album här och där, medverkat i några blödiga franska filmer och sprungit på galor. Men det är ju inga stordåd hon uträttat. Och det är ju tråkigt.

 

Kurt Cobain

Han gick ju och tog livet av sig. Trist.

Men han har lämnat avtryck efter sig. Om inte annat har han ju gett de trogna fansen något att göra - spekulera. Spekulera, spekulera och spekulera. Det är allt Kurt Cobains fans gör nuförtiden.

 

Robbie Williams

Robbie är lite av en allt-i-allo numera. Skådespelar, sjunger och coachar andra blivande stjärnor. Men han verkar åtminstone ha lugnat ner sig lite - nu satsar han allt mer på bandet Take That som i höstas släppte albumet Progress.

Dessutom är han ytterst engagerad i UNICEF. Vi får hoppas att han - som Mikael Persbrandt - inte tar lite kola på krogen och förlorar det jobbet. Vore ju tråkigt för en mångsysslare av sådan rang.

 

Gwen Stefani

Det händer inte så mycket för Gwen längre. Hon gör inte så mycket längre. Senaste singeln var Early Winter som slog igenom på plats 95 på den slovakiska listtoppen. Det säger väl allt.

Trots det har Gwen Stefani lyckats hålla sig ständigt aktuell. Om det beror på hennes groteskt fula, men underhållande, outfits eller om hon är genuint värd det vet vi inte.

 

Jerry Seinfeld

Både en Golden Globe och en Emmy har han hunnit med att ta emot. Hans mycket uppskattade insats i serien Seinfeld där han spelade en semifiktiv roll av sig själv betydde mycket för 90-talet. När han 1998 beslutade att avsluta serien möttes han av upprörda fans.

Men han fortsatte och körde sitt eget race. Han påbörjade en filmkarriär med ett helt okej resultat, men det var väl ungefär det.

Visserligen går hans storhet inte att underskatta, men att han skulle vara lika stor för 15-åringar i dag som för 15-åringar under 90-talet är att ta i. Jerry Seinfeld är ganska död.

 

Leonardo DiCaprio

Han håller samma höga, om inte till och med bättre, kvalité som i Titanic nu också. Revolutionary Road, Shutter Island och Inception är bara tre exempel på hans senaste verk. Att säga att Leonardo DiCaprio inte lyckats hålla sig fräsch och aktuell är som att säga att Blondinbella saknar självkänsla.

 

Jim Carrey

Kungen av komedier. Han var det på 90-talet och han är det fortfarande.

Men han ska inte luta sig tillbaka alltför mycket, det har nämligen varit mycket tyst från Jim Carrey på senaste tiden. Han har visserligen gjort några filmer, men de slår definitivt inte Ace Ventura eller Truman Show. Och han behöver nog ett sådant genombrott - igen - för att hålla sig kvar.

 

Pamela Anderson

Som en av de mest betydande stjärnorna i Baywatch hade hon stort inflytande på 90-talet världen över, mer eller mindre. Men på 2000-talet har det blivit sämre. Trots egna modekollektioner och tappra försök till att bli en erkänd författarina har hon misslyckats.

Just nu arbetar hon som personlig tränare åt Courtney Love. Vilket bottennapp.

 

Anna Nicole Smith

Playboy-modellen som definitivt utmanade världen när hon på ett skamlöst sätt stod upp för sin rätt att vara mullig, bystig och annorlunda - trots att hon var modell!

2002 gjorde hon en Big Brother-liknande dokusåpa om sitt eget liv - The Anna Nicole Show.

Efter det var det ganska tyst från stjärnan - åtminstone i Sverige. Men i februari 2007 kom bomben - Anna Nicole Smith hade begått självmord.

 

Mariah Carey

Under 90-talet hade hon minst en singeletta varje år på Billboardlistan i USA. Dessutom har hon slagit Elvis Presley i antalet listettor (18 stycken) och slås endast av The Beatles som toppar listan med 20 stycken.

2001 satsade Mariah Carey på filmkarriären och spelade in filmen Glitter. Samma år kollapsade hon på grund av utmattning. Om det berodde på den katastrofalt dåliga kritiken som filmen fick vet vi inte, men man kan ju gissa.

I julas släppte hon en julskiva och det är väl ett tecken på att man är ganska död som artist.

 

David Hasselhoff

Hasselhoff har både sjungit och skådespelat. Mest känd är han för hans huvudroll i Baywatch. Och på musikfronten är det Looking for Freedom som människor än i dag har på hjärnan och nynnar runt på.

I dag varken sjunger eller skådespelar han. Eller det kanske han gör. Men klart är i alla fall att ingen hör eller tittar.

 

Michael Jackson

Hans död satte världen ur balans. Tidningar släppte extrabilaga efter extrabilaga, radiokanaler hade hyllningsdagar dagarna i ända och teve-kanaler sände dokumentära filmer om stjärnanas liv i flera månader.

Det säger en del om hans storhet.

När han efter en mindre dvala - succésiffror på listorna till trots - utannonserade sin comeback under rubriken This is it var jublet världen över ofrånkomligt. En knapp månad senare avled han efter en påstådd överdos.

 

Tom Hanks

Ingen kan sluta älska Tom Hanks. Hans roll i Forrest Gump har låtit honom klättra rakt in i så mångas hjärtan att det är omöjligt att tänka annat än goda tankar om honom.

På senare tid har han dock börjat lägga skådespeleriet åt sidan och satsar mer på att själv vara regissör och manusförfattare. Om han lyckas återstår att se. Det är svårt att överträffa sig själv i Forrest Gump.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/