Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Minns du succéidolernas första auditions?

1 av 1

Nöje | 19/05/2011 07:51

Hjärnsläpp, gåshud och smörsång. Så var stjärnidolernas första möte med den skräckinjagande juryn.

Måns "Mums Mums" Zelmerlöw gjorde en exemplarisk första audition, blev på rekordfart kallad stjärna av Peter Swartling, och knep givetvis en gyllene biljett till Stockholm. Väl på plats i den kungliga huvudstaden lyckades lundasonen även fånga svenska folkets bultande balladhjärtan, och gav återigen skäl för sitt skvallrande smeknamn - "Smöret från Lund".

 

Lika lätt gick det inte för Danny Saucedo, som - trots sin coola attityd och wiggah-stil - fick en något knackig start. Men en sak är säker; charmgenerna är det minsann inget fel på.

 

Förmodligen det bästa och mest musikaliska framträdandet genom hela Idols historia står Anna Bergendahl för på sin allra första audition. Det är gåshud, glädjetårar och hela konkarongen. Anna for president!

 

Ola Svensson var en tuff fotbollsgrabb när han sökte till Idol. Inte riktigt lika kaxig blev han efter denna audition, där hjärnverksamheten tycks ha gått på sparlåga.

 

Marie Picasso kom in som ett blont och bystigt yrväder i Idol, med en illavarslande Big Brother-medverkan i bagaget. Men att bruden från Sveriges mesta skämskudde-produktion skulle göra mos med landets största guldvaskning var det få som på förhand trodde.

 

Den rälsprydda och av Clibbedi-Clabbedi-Clabbe utnämnda "sköningen" Darin Zanyar satte landets alla flickhjärtan i brand - likt en regelrätt brudpyroman.