Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Quetzala: Kändisar kan alltid fixa en ny näsa

- 16/06/2011, 12:00 -

Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco om kändisar som knarkar.

Justin Timberlake deklarerar sin kärlek till cannabis. Han berättar att han var påtänd under i stort sett hela inspelningen av sitt debutalbum Justified.

Artister som knarkar är ju ingen jättenyhet – nämn den artist som inte rökt på eller dragit en lina i en studio. Kanske inte Darin, men det är väl den enda.

Jag utgår alltid från att alla skådisar och musiker knarkar på ett eller annat sätt. Från att de röker gräs i en park på sommaren, drar en liten lina efter middagen, petar i sig ångestdämpande som någon trevlig pr-person tillhandahåller eller så skiter de helt i konsekvenserna och tar sig en ridtur på den vita hästen.

Gör de inte det – bra och kul för dem, eller nåt. Men de superstars som väljer att knarka har oftast råd.

Hiphoplegendaren Flavor Flav berättade nyss att han brände 16 000 kronor om dagen på knark. Andreas Kleerup blåste två miljoner på kokain på något år. Charlie Sheen satte sprätt på flera hundra tusen på sprit, eskortbrudar och kola på ett par veckor.

Men när jag menar råd så pratar jag inte bara om pengar.

Superstjärnor har råd att förlora alla sina vänner. Det kommer alltid nya. De har råd att förlora nån de älskar. Det kommer alltid nya. De har råd att förlora alla jobb. Det kommer (oftast) nya. De har råd att åka in på svindyra rehabs. De har råd att sköta sitt missbruk som andra daddar en bebis.

Justin Timberlake och Charlie Sheen behöver inte direkt stjäla koppar och kränga på en skrothandel. Och hur hårt nerkörd Amy Winehouse än är i sin heroinmisär så behöver hon inte gå på streetan för att ha råd med nästa sil.

De har råd att förlora sina looks för det går alltid att fixa en ny skiljevägg i näsan eller vad det nu kan vara.

De har råd att nå rock bottom och sen ta sig upp för det gör kanske bara nästa platta eller film ännu bättre. Ljusare eller mörkare spelar inte så stor roll, bara det känns. För knark ger känslor och känslor säljer. Med livet som insats.

Okej?

Och har du inte råd?

Don't try this at home.