Lördag 18 Sep
Stockholm

"Jag hade dödsdroger"

1 av 5
2 av 5
3 av 5
4 av 5
Thorsten Flinck.
5 av 5
Thorsten Flinck. Foto:

Nyheter24:s Quetzala Blanco möter Thorsten Flinck.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Thorsten Flinck

Född: 17 april 1961 i Solna.

Aktuell: Med albumet Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern, där han tolkar covers som till exempel Nick Caves "Where the wild roses grow".

Thorsten i korthet: 1979 släppte han med sitt band Rockvindar sitt första album På Lörda E Re Fest Hos Catrin. Thorsten går ut Teaterhögskolan i Stockholm 1984 tillsammans med bland annat Peter Dalle och Claes Månsson. Flinck var anställd på Dramaten som skådespelare och regissör från 1986 fram till 2002.

Tidigare i veckan åkte Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco ut till en bilparkering i Tyresö för att träffa teatergeniet, skådespelaren, regissören och artisten Thorsten Flinck i hans husbil.

Det blev ett samtal om allt från Thorstens 50-års kris till Christer Sjögrens skådespelarskills, dödsdrogerna heroin och morfin och hur det ligger till med självhatets kyrkogård.

– Jag hade dödsdroger. Morfin. Morfin och heroin...Det kan du bara ta i väldigt, väldigt små doser. Och då blir du inte påtänd. Så då kan du lika gärna strunta i det. Jag har gjort så mycket så jag vill använda det här uttrycket – ibland måste man gå den långa vägen för att komma rätt, förklarar Thorsten i den öppenhjärtliga intervjun.

Läs hela söndagsintervjun med Thorsten Flinck nu på söndag här på Nyheter24.se.

VIDEO: Thorsten Flinck

Kommentera
Kopiera länk
Dela