1 av 3
- Foto: MARC FEMENIA / SCANPIX
2 av 3
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
3 av 3
- Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Sandelin: "Förstår inte hur jag kunde berätta"

Nästan ett år efter sin medverkan i "Så mycket bättre" har Christer Sandelin svårt att förstå hur han kunde lämna ut sig själv och sitt privatliv på det sätt han gjorde i programmet.


Så mycket bättre

I fjolårets program deltog Barbro "Lill-Babs" Svensson, Lasse Berghagen, Petra "September" Marklund, Petter och Tomas Di Leva tillsammans med Christer Sandelin.

Programmet drog en stor publik och satte rekord med 1 442 000 tittare under Lasse Berghagens avsnitt.

I fjolårets upplaga av succéprogrammet Så mycket bättre talade artisten Christer Sandelin ut om de tunga åren av droger och depression. Nu - nästan ett år senare - har han svårt att förstå hur han kunde öppna sig så mycket framför de ständigt bevakande tevekamerorna.

– Under den här veckan vände jag ut och in på mig själv, från att aldrig tidigare ha pratat om mig själv under min karriär. Nu när jag är mer balanserad och lugn i livet så är jag lite konfunderad över hur jag kunde berätta så mycket, säger han till Nyheter24.

I programmet berättade Sandelin bland annat om sitt uppvaknande från missbruket, då han en morgon vaknade av att hela sängen var fullkomligt nedblodad, och att "det såg ut som om någon varit inne och stuckit mig med en kniv".

– Man glömde snabbt bort att det fanns kameror och mikrofoner överallt. Dessutom så var man väldigt, väldigt trött under inspelningen. Det är ju helt omänskligt att vara kreativ och säga bra saker framför kameran hela dagarna. Till slut så kunde man inte spela en roll, utan man var tvungen att vara sig själv.

– Då var det skönt att det var så mjuka kuddar runt bordet. Det kom fram så mycket grejer som man inte trodde att man skulle prata om, och alla fanns där och var stöttade.

En tung ryggsäck

Under inspelningen befann sig Sandelin i en djup personlig kris, något som han själv tror är en starkt bidragande orsak till hans privata utlämnanden.

– Jag tror att anledningen till att jag valde att berätta så mycket var att jag var i ett så ömtåligt skick just då, eftersom jag gick igenom en jobbig skilsmässa. Men det känns bra att jag fick chans att tala ut. Jag hade så mycket i min ryggsäck som behövde komma ut.

– Men det är klart, ibland kan jag undra om det var rätt att tjonga ut det i teve. Just då kändes det bara skönt att slänga av sig ryggsäcken. Efter att ha varit en offentlig person under så lång tid, kände jag mig mogen. 

I årets upplaga av programmet medverkar Mikael Wiehe, Tomas Ledin, Lena Philipsson, Timbuktu, Laleh och Eva Dahlgren.

– Det återstår att se om årets artister kommer kunna öppna sig. Någon som jag hade velat se i programmet och höra berätta om sig själv är Joey Tempest. Han haft en enorm världskarriär, men aldrig riktigt pratat om sitt privata.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Prestigefyllt EU-pris till tysk film

1 timme sedan

Tummad äventyrsbok återlämnad – efter 105 år

2 timmar sedan
Ett exemplar av sir Walter Scotts klassiska bok "Ivanhoe" har återlämnats till ett bibliotek i Colorado. Den lånades ut 1919 men ingen förseningsavgift, som klättrat upp till motsvarande cirka 150 000 kronor, kommer att krävas in.

Så gör du hitlåtar med AI – enkelt och helt gratis

idag 16:01
Udio är ett nytt AI-verktyg som kan skapa realistiska låtar. Här är allt du behöver veta om Udio och hur du använder det för att skapa din egen AI-musik.

CAIA Cosmetics reklam med Mentos väcker ilska: "Smaklöst"

idag 15:47
CAIA Cosmetics släppte i dagarna en serie läppglans som är ett samarbete med godiset Mentos. Nu möts en av reklamfilmerna för produkterna av hård kritik. "Har CAIA tappat det helt?" och "Smaklöst" är några reaktioner.

Antonija Mandirs korta svar till TV4: "Ur arslet"

idag 15:41
Det var under veckan som Antonija Mandir berättade för sina följare att hon fått ett erbjudande från TV4 som hon valt att tacka nej till.

Efter 55 år – Beatlesfilm får nypremiär

idag 15:38
Filmen "Let it be" har länge legat orörd i arkiven. Men nu ska Beatlesdokumentären visas igen – nästan 55 år efter premiären, uppger Variety.