1 av 7
- Foto: Marcus Hansson/Festival24
2 av 7
- Foto: All over press
3 av 7
- Foto: All over press
4 av 7
- Foto: All over press
5 av 7
- Foto: All over press
6 av 7
- Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX
7 av 7
- Foto: Jurek Holzer / SvD / SCANPIX

Minns du skandalerna? Andreas Kleerup

Varje torsdag friskar Nyheter24:s nöjesredaktion upp ditt minne – minns du våra mest folkkära svenska kändisars skandaler? Den här veckan har turen kommit till Andreas Kleerup.


Andreas Kleerup

Namn: Andreas Per Kleerup
Född: 2 april 1979
Bor: Stockholm
Familj: Mamma, pappa, brodern Jonas Kleerup, blivande hustrun Sahara Widoff och sonen Vincent Ace Nils Kleerup tillsammans med ex-tjejen, discjockeyn Sonja Berggren.
Andreas Kleerup slår igenom med singeln With Every Heartbeat som han gör tillsammans med Robyn. Låten blir englandsetta och toppar de svenska listorna i 55 veckor. 2008 släpper Kleerup sitt debutalbum Kleerup. År 2009 remixar han Lady Gagas superhit Alejandro. Samma år vinner han grammis för Årets kompositör, Årets nykomling samt Årets producent.

Kokain för två miljoner, supermodellflickvänner, sönderslagna hotellrum och bråk med Swedish House Mafia – rockstjärnan Andreas Kleerup har på bara ett par år levt ut rockstjärnemyten så till den milda grad att han får Tommy Lee att framstå som en grådassig farmor. Spana in Kleerups vilda leverne nedan.

2006

 • I slutet av 2006 dyker Andreas Kleerup upp som kapellmästare i SVT:s underhållningsprogram Bingo Royale. Efteråt berättar Kleerup att han var konstant påtänd under inspelningarna.

2007

 • År 2007 blir ett hårt år för Andreas Kleerup. I en intervju med tidningen Filter berättar han att han under den här perioden köpte sju gram kokain i veckan.
  – Ett om dagen i princip. Det kostade mig typ två miljoner kronor, säger han till tidningen.
 • Andreas Kleerup hinner under året dejta både supermodellen Adina Fohlin och senare supermodellen Elsa Hosk.

2008

 • Kleerup släpper sitt debutalbum Kleerup, som han till största del producerat på ett behandlingshem. Albumet hyllas av kritiker och blir en försäljningssuccé.
 • Andreas Kleerup skrivs in på ett rehabhem.
 • Andreas Kleerup och Carolina Gynning inleder en kärleksrelation. Relationen blir kort och intensiv. Efter parets uppbrott får Gynning ett sms att Linda Rosing och Andreas Kleerup ska gått hem tillsammans från en fest hand i hand.
  – My god detta kräver champagne, a match made in heaven. Ha,ha,ha, slurp, skriver Gynning i sin blogg. Linda Rosing kontrar snabbt.
  – Ja, det är inte någon av Gynnings left overs i alla fall, som hon kallar det. Men vad jag vet så är Gynning Andreas left overs. Inte tvärtom. The story nerver ends, säger Rosing.
  Kleerup själv bryr sig inte nämnvärt.
  – Jag bryr mig inte. Om mitt namn kan bli uppmärksammat så jag kan hjälpa svältande barn då är det värt det, säger han till Aftonbladet.

2009

 • Andreas Kleerup vinner tre priser på årets Grammisgala. Festen blir ingen dans på rosor. Kvällens inleds med att Kleerups tidigare flickvän Carolina Gynning delar ut ett pris till Håkan Hellström.
  – Jag trodde redan det här var klart i och med att du delade ut priset. Ni har ju haft ihop det och så..., skojade Hellström. Kleerup uppskattar inte skämtet utan håller för öronen.
 • Men kvällen skulle komma att bli betydligt värre. Kleerup får lämna urinprov till polisen. Programledaren Adam Alsing får lugna ner Kleerup vid flera tillfällen. Till slut får Kleerup nog och drar från galan.
  – Det här handlar om Säpo, jävla idioter! skriker Kleerup innan han attackerar en Expressenfotograf med en spark mot smalbenet och ett par knuffar i bröstet.
 • År 2008 arbetade Swedish House Mafia-stjärnan Axel ”Axwell” Hedfors med Kleerup på Cyndi Laupers album Bring ya to the brink. Men 2009 passar Axwell på att ge Kleerup en känga.
  – Killen har aldrig ens varit på Ibiza, han vet inte ett piss. Han kan fan knulla sin morsa med sitt jävla “hej, jag har testat alla droger som finns”-snack. Varför ska han springa runt och spela någon sorts drogambassadör, det är helt bisarrt. Ingen är intresserad av hans droger, han kan sticka upp dem i röven, säger Axwell i en interjvu med tidningen King. 
 • Axwell ber senare om ursäkt och säger att intervjun gjordes under onyktra former. Kleerup hälsar tillbaka att han inte kommer att glömma påhoppet, men att "det är lugnt."
 • Andreas Kleerup är på shoppinghumör. Spenderbrallorna är på och han beger sig auktionshuset Bukowskis. Där ropar han hem ett foto på Ingmar Bergman med Igor Stravinskij för 27 000 kronor, meddelar att han snart är ”back for more”, och lägger någon timme senare ner budgivningen på Bergmans stereo strax under 100 000, skriver journalisten Johan Wirfält i sin blogg.
 • Kleerup berättar att han tidigare legat inne på rehab för droger men att han självmedicinerat sig på grund av tourettes, depression och adhd.
 • Provsvaren från Kleerups urinprov på Grammisgalan visar att han hade kokain i kroppen. Han döms till böter på 9 500 kronor.
 • Kleerup och hans flickvän Sonja Berggren, som är gravid med Kleerups barn, är hos barnmorskan för en tremånaderskontroll. Kleerup känner sig stressad och åker hem för att vila. När han kommer sätter han i sig en hel burk ångestdämpande tabletter. I samma sekund ringde hans mamma på mobilen – något som räddar hans liv. I ambulansen slutar hans hjärta att slå, men ambulanspersonalen lyckas få i gång det igen.

2010

 • Kleerup har inte glömt bråket med Swedish House Mafia. På Twitter skriver Kleerup en hälsning till Axwell. "I wonder why aspiring producer @Axwell doesn't step out of the closet and talk about his homosexuality ?it could help young dj's i think", skriver Kleerup på sin Twitter. Varpå Sebastian Ingrosso kontrar med svaret: har du läst boken mitt liv i gips?
 • Kleerup är gäst i Nyhetsmorgon på TV4 för att prata om musiken han skrivit till teaterföreställningen Aniara på Stadsteatern. Men Kleerup mår inte särskilt bra. Han beter sig lite underligt, tittarna rasar, intervjun avbryts och Kleerup uppsöker läkare direkt efter sändningen. Han lider av bukspottkörtelinflammation.

  – Efter sändningen blev jag tvungen att åka direkt till min läkare. Mitt immunförsvar var så jävla nedsatt att jag har fått svinkoppor, utslag i knävecket och i ansiktet, säger han till tidningen Filter.

2011

 • Kleerup berättar in en intervju att han lidit av ätstörningar hela sitt liv.
 • Tillsammans med sitt nya band Me and My Army släpper han albumet Thank god for sending demons.
 • I januari slår Kleerup sönder ett hotellrum på Hotell Gothia Towers i Göteborg.
 • I april spelar Kleerup med sitt band Me and My Army i Umeå. Kleerup grips av polis, enligt källor till Tv4 ska Kleerup ha slagit en musiker. Kleerup misstänks för misshandel och ringa narkotikabrott.
 • I juni 2011 väcks åtal mot Kleerup då han inte har betalt skadegörelsen för missödet på Gothia Towers.
 • I talkshowen Skavlan berättar Kleerup att han ska gifta sig med sin flickvän Sahara Widoff. De blev ett par i maj 2010, men har känt varandra sedan de var tonåringar och gick i samma årskurs i gymnasiet på Södra Latin.

VIDEO: Kleerup feat. Robyn – With Every Heartbeat

VIDEO: Kleerup i Nyhetsmorgon

Senaste nytt

Svenskiranske regissören gör drama om Trump

1 timme sedan

Köpet av Peter Jacksons teknik en flopp

1 timme sedan
Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Köpet av Peter Jacksons bolag en flopp

1 timme sedan
Mjukvarutillverkaren Unity skrotar stora delar av ett miljardprojekt kopplat till specialeffektsteknik, som man köpte av storregissören Peter Jackson för bara två år sedan.

Dynamostipendiet till nattfestival

1 timme sedan
Konstnärsnämndens Dynamostipendium går till Märta, Karin och Linnéa Nylund – som driver ”European festival of the night”.

Tittarnas ilska mot Hela Sverige bakar i TV4: "Dags att sluta titta"

2 timmar sedan
Det senaste avsnittet av TV4:s "Hela Sverige bakar" bjöd på storslagen dramatik, men alla tittare är inte helt nöjda med juryns beslut. "Det här avsnittets domslut förstörde hela tävlingen", skriver en person i sociala medier.

Kadefors tillbaka – första romanen på tio år

2 timmar sedan
I april nästa år kommer Sara Kadefors med boken "Silver". Det är författarens första vuxenroman på tio år. Handlingen kretsar kring manusförfattaren Ellen som försöker finna meningen med livet efter en skilsmässa och när barnen har flyttat hemifrån.