Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Giertz möter: Bingo Rimér

Bingo Rimér, glad som vanligt.
1 av 5

Bingo Rimér, glad som vanligt.

CLAUDIO BRESCIANI/SCANPIX

Katrin Zytomierska, Bingo Rimér och sonen Ringo.
2 av 5

Katrin Zytomierska, Bingo Rimér och sonen Ringo.

Charlotte Brunzell/ All Over Press

Elias Giertz har träffat Bingo Rimér.
3 av 5

Elias Giertz har träffat Bingo Rimér.

STEFAN FRANZÉN HARTZELL/BINGO RIMÉR

Nyheter24:s Elias Giertz blev plåtad av Bingo - under en intervju.
4 av 5

Nyheter24:s Elias Giertz blev plåtad av Bingo - under en intervju.

BINGO RIMÉR

Bingo, taggad på födelsedag!
5 av 5

Bingo, taggad på födelsedag!

STEFAN FRANZÉN HARTZELL/BINGO RIMÉR

Nöje | 23/06/2011 11:05

I dag fyller Bingo Rimér 36 år. Nyheter24:s Elias Giertz har träffat honom och pratat om de galna åren, fått höra om hemmafesterna hos Paris Hilton och om relationen med flickvännen Katrin Zytomierska.

En bit bort från Karlaplan i Stockholm ligger Bingo Rimérs Studio. Gamla Britney-hits pumpar på hög volym över hela stället, en uppstoppad krokodil ligger på golvet och bilder från plåtningar hänger på väggen. I en soffa slår vi oss ner.

– Du, jag var inne på din blogg. Fan, vi måste byta den där bilden du har där uppe, den fungerar ju inte alls, säger Bingo Rimér till mig.

Sedan följer en lång diskussion om paketering, strategi, varumärke och kreativa uttryck. Att lita på Bingos utlåtande är inte ett dugg svårt. Hans övertygelse känns helt rätt – just tack vare den erfarenhet han samlat på sig.

– Jag är en sådan person som var kassör i elevrådet, ordförande i festkommittén, hittade på VIP-kort när vi gick på gymnasiet, gjorde medlemsbarer, fixade visitkort och inbjudningar. Man har allt det där på något sätt.

Just den kreativa ådran är någonting som Bingo Rimér byggt sin karriär kring. Direkt efter gymnasiet satte han igång med lärlingsjobb på en fotostudio. Erfarenheten? Noll. På gymnasiet hade han läst ekonomiska kurser.

– Jag var intresserad av bild, jag gillade att måla och rita. Det var min passion kan man säga, det enda ämnet där jag hade riktigt bra betyg. Och det var väl för att jag var väldigt engagerad i allt.

En flickfotografs bekännelser

Resan från anställningen på familjevännernas fotostudio i Karlshamn till att bli Sveriges kändaste fotograf har varit lång och händelserik. I självbiografin ”En flickfotografs bekännelser” berättar han om resan som pågått sedan tonåren.

– Arbetsnamnet ”En flickfotografs bekännelser” har funnits i över tio år. I början av 2000-talet var jag i kontakt med Albert Bonnier för att presentera idén. När jag till slut sålde in idén blev han intresserad och ville provläsa lite grann. ”Inga problem”, sa jag!

Det tog tio år innan det gick att provläsa någonting ur boken. Bingo Rimér inser i efterhand att ett boksläpp som 25-åring inte hade varit det mest önskvärda.

– Jag trodde ju att jag hade en färdig historia att berätta, men den har ju bara legat och marinerat. Jag har ju levt ett gränslöst liv och jag är otroligt glad och tacksam över att jag inte fick ut boken då.

Mikaela, som är Bingos högra hand enligt honom själv, serverar honom en låda spaghetti med köttfärssås. Samtidigt berättar hon om nästa veckas schema och berättar att Sean Banan kommer för att fotograferas på torsdag. Dottern Nova, 8, jublar.

– Får jag vara med, pappa? utbrister hon och tar en paus från inslagningen av paketet inför födelsedagsfirandet.

Bingo nickar och svarar ja – till Novas stora förtjusning. Han är också pappa till sonen Ringo, 1.

Är du aldrig rädd för vad dina barn ska tycka om det du gjort under ungdomens glansdagar?

– Det kan jag inte vara, det är ju bara för de att läsa min bok. Jag står ju för den jag är – i alla lägen. Jag har alltid stått rak i ryggen för mina bilder, för att jag anspelar på sex, att jag är kommersiell. Många kända personer försöker leva något slags dubbelliv, men det känns inte ärligt.

Inför boksläppet försökte hans pappa göra allting som stod i hans makt för att stoppa utgivningen av boken.

– Han var helt skogstokig. Han kunde inte för sitt liv förstår hur man valde att öppenhjärtigt berätta om sina misstag i en bok. Han förstod inte logiken.

Någon som däremot förstod logiken var Nova.

– Hon hörde väl oss tjata på varandra i bilen eller något och så sa hon till mig: ”Det är ju din bok, du måste få skriva vad du vill! Om han har synpunkter får han väl skriva en egen bok”.

– Nova är otroligt förnuftig och klok, säger Bingo samtidigt som den blonda dottern står och pillar honom i håret och ler generat.

Intervjun avbryts. Helt plötsligt stormar hans kollegor in med tårta och presenter. Vännerna sprutar vispgrädde i munnen på Bingo. Han sätter på sig en jokerhatt – festen är igång. Den kommande halvtimmen tillbringar vi ätandes chokladtårta och genom att öppna presenter.

– Så, vart var vi? säger Bingo när allting är klart, och skiner upp med sitt allra största leende.

 

Katrins inflytande

Vi börjar prata om hur åldern förändrar personer. Men det är inte bara livserfarenhet som fått Bingo att på senaste tiden lugna ner sig.

– Min mognad är kopplad till två saker: Att jag fick mitt andra barn och att jag träffade Katrin (Zytomierska, red anm). Katrin har fått mig att prioritera mitt privatliv. Tidigare har jag aldrig tänkt tanken att köpa ett sommarställe i skärgården. Jag har aldrig tagit ut någon hög lön, jag har aldrig sparat pengar privat. Jag har bara tänkt på bolagen, för jag har ju aldrig haft några privata omkostnader.

Samtidigt känner Bingo att mognad och ansvar är någonting som faller sig naturligt med åren.

– Till viss del är det ju också en naturlig övergång från den unga, vilda, gränslösa Bingo. Det är ingen som har sagt åt mig att göra så eller ställt ett ultimatum, det har bara kommit – som skäggväxt.

 

”Jag är som en dampunge”

Att fylla 36 år är ingenting fotografesset känner ångest över. Tvärtom, hans liv hittills har varit roligt och spännande – någonting han ser som värt att fira.

– Du vet, jag har ju jobbat med så mycket olika saker, du vet. Jag är ju fotograf, entreprenör. Jag har har producerat, regisserat, skådespelat. Jag har varit rösten till Red Bull. Jag har ju gjort så jävla mycket. Jag har gjort sjuka grejer. Jag har varit barnprogramledare. Jag är som en dampunge, säger han med drömmande ögon.

Samtidigt är det jobbigt att röra sig längre ifrån ens barndom med alla minnen som finns där.

– Alla de här förstagångsupplevelserna. Det går aldrig att hitta tillbaka dit. Hur mycket opium du än röker på och heroin du pumpar upp i kroppen så kan du aldrig hitta det naturliga lyckoruset.

Han berättar om de första stegen in på kändisfesterna och hur han – under sin tid som fotoassistent – hade satt på sig dubbla kläder för att alltid vara redo för fest. Under overallen hade han kostymen redo för att så fort han hade slutat kunna springa direkt.

– Jag bara kastade mig ner på stan och in på någon nattklubb eller nån fest. Det var ju för fan som att ta ett lyckopiller.

 

Hemma hos Paris Hilton

Men sedan blev kändisfester vardagsmat för Bingo Rimér, som på kort tid seglade upp som en av Sveriges mest kända män. För Nyheter24 berättar han om hur de första besöken hemma hos Paris Hilton var.

– Hon fyllde år. En vän som jag var på besök hos i Los Angeles frågade mig på kvällen ”Vad fan ska vi hitta på?”. Så började han lista upp en massa alternativ, och mitt i alltihop kom det fram att vi var bjudna till Paris Hiltons födelsedagsfest hemma hos henne. Jag försökte låta oberörd och sa något om att vi kunde väl kolla läget, säger han och skrattar.

Väl hemma hos Paris Hilton gör Bingo något som senare får stor medial uppmärksamhet.

– Jag sitter i Paris Hiltons säng och försöker tjuvlyssna på henne och Nicole. Jag är i hennes sovrum, pissar i hennes toalett. Det var så jävla sjukt alltihop. Så jävla sjukt.

Under sommaren 2010 blossade ett stort bråk mellan världsstjärnan och Bingo Rimér upp. Bingo hade filmat henne på en av de privata festerna och använt materialet i en musikvideo för ett rockband. Paris Hilton initierade då en långdragen rättsprocess med avsikt att stämma Bingo.

– Jag tyckte bara att det var otroligt roande. Eftersom jag överhuvudtaget inte kommenterade det under den perioden och höll mig undan så blev det ju som ett självspelande piano. Och det gjorde ju att det genererade en jävla massa trafik till den där videon för det där rockbandet. Och jag visste ju att det aldrig skulle leda någonstans.

Vi börjar runda av intervjun och reser oss upp från soffgruppen där vi precis spenderat strax över tre timmar. Hälften hamnade på band, resten var livsfilosofiska diskussioner som vi satt och förde oss emellan.

I samma stund som jag börjar röra mig mot utgången hojtar Bingo till. ”Vi måste plåta dig ju!”. Då åker gamla skinnjackor, cowboyhattar och silvertejp fram. Kamerablixten ljuder högt.

Efter avslutad photoshoot utanför studion står det klart - en intervju med Bingo Rimér blir aldrig som man tänkt sig. En överraskningsfest och en modellplåtning – mitt i alltihopa.

Födelsedagsbarnet lever som aldrig förr. Och tur är väl det.