Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Lady Gaga stal välgörenhetspengar"

- 29/06/2011, 09:35 -
1 av 3

All over press

2 av 3

All over press

3 av 3

All over press

Stjärnan designade armband för välgörenhet. Nu stäms hon, anklagad för att ha lagt pengarna i egen ficka.

Lady Gaga designade armband med budskapet "Vi ber för Japan" där intäkterna oavkortat skulle skänkas till Japan. Tanken var att stjärnan med sitt mäktiga varumärke skulle dra in pengar till förmån för Japans katastrofdrabbade offer. Istället hamnade pengarna någon annanstans.

Nu stämmer en advokatfirma i Michigan stjärnan.

I stämningsansökan mot Gaga anklagas hon för att ha lurat sina fans genom att inte upplysa om det finstilta. På kostaden för varje armband, som fansen betalade 30 kronor styck för, tillkom nämligen skatt och frakt. Pengar som Gaga beskylls för att ha tagit för egen vinning. Stämningsansökan hävdar även att alla intäkter från försäljningen inte gått till det ändamål de var avsedda för.

Stämningsansökan lämnades in i fredags då Lady Gaga var i Japan för en välgörenhetskonsert.
– Den här missriktade stämningen saknar grund och tar tyvärr uppmärksamheten från de goda gärningar fans runt om i världen som stödjer folket i Japan gör. Säger Gagas representanter i ett nytt uttalande enligt Reuters.