Sexåtalade radioprofilen stängs av

- 01/07/2011, 10:01 -

En folkkär medieprofil, känd från bland annat Sveriges Radio och diverse teveuppdrag, har åtalats för sexövergrepp på en minderårig. Nu stängs han av från sitt jobb.

En rikskänd och folkkär radioprofil åtalades under gårdagen i Stockholms tingsrätt för att ha förgripit sig sexuellt på en minderårig. Då offret är under 15 år rubriceras brottet som väldtäkt mot barn, skriver Metro.

Vid fällande dom riskerar programledaren nu minst två års fängelse för det sexövergrepp som ska ha ägt rum den 26 mars i år. I stämningsansökan anklagas radioprofilen för att ha ”genomfört en sexuell handling som med hänsyn till kränkningens art och omständigheterna i övrigt är jämförbar med samlag.”

Uppgifter från läkare

Kammaråklagare Alexandra Bopp säger att profilen, känd från Sveriges Radio och tidvisa teveuppdrag, nekar till brott. Med hänsyn till brottets karaktär och de inblandade parterna låtar Bopp meddela att hon inte kan uttala sig ytterligare.

Åtalet byggs bland annat på uppgifter från läkare på Astrid Lindgrens barnsjukhus i Stockholm. Även en psykolog från Barn och Ungdomspsykiatrin, som talat med målsäganden, ska vittna i fallet.

Stängs av

Enligt Sveriges Radios programdirektör Björn Löfdahl får radioprofilen inte arbeta med programverksamhet under den tid som den rättsliga processen pågår, skriver Aftonbladet.