Svenska kändisar vi älskar att störa oss på

- 08/07/2011, 08:06 -
1 av 4

All over press

2 av 4

All over press

3 av 4

All over press

4 av 4

All over press

Tveksamma utspel, karriärval och frisyrer. Följande kändisar ger ständigt svenska folket nya anledningar att håna dem för.

Vad har Linda Rosing, Sisela Kyle och Fadde Darwich gemensamt? De är alla offentliga personer som är fruktansvärt tacksamma att störa sig på givetvis. Varför kan du läsa här.

Marcus Birro

Sportjournalist, poet, författare, bakåtsträvare. Marcus Birro kan egentligen stundtals bara vara jävligt jobbig när han intar sin signifikativa martyrroll. Och kanske är det även därför svenska folket älskar att hata honom. Precis som barn på dagis petar och kastar vi pinnar på Marcus Birro till han flyr sandlådan, (i Marcus fall till Rom), och när han kommer tillbaka är det lika roligt att peta på honom igen. Den här gången finns det ju en möjlighet att han stänger ner sin Twitter eller blogg om vi petar tillräckligt. I så fall har vi ju sett ett resultat, vi kan göra skillnad, och då är det ännu roligare.

Linda Rosing (Thelenius)

Att snacka skit om Linda Rosing är mer ett tidsfördriv än vad det är genuint hat. Man hatar Rosing på slentrian, av ren vana. För lat för att byta offer. Det finns alltid något tacksamt och aktuellt att raljera om vid köksbordet. Sönderblekt hår, stackars hennes barn, ligga i teve eller om det tryter varför inte det där med att hon skulle göra porrfilm.

Elisabeth Höglund

Att störa sig på Elisabeth Höglund är att sparka in en öppen dörr. Det hela blev så fruktansvärt uppenbart efter hennes katastrofala medverkan i Förkväll. Och svenska folket sa ifrån. Efter att TV4 valt att ta en timeout med programledaren kommenterade Elisabeth det hela med att säga ”jag är för överkvalificerad” till Nöjesbladet. Vilket är sant. Om överkvalificerad betyder att avbryta sina kollegor, ställa idiotiska frågor, vara malplacerad och se lite läskig ut. Men, vi ska inte sticka under stolen med att den erfarna journalisten och teve-profilen faktiskt är omtyckt också. Facebookgruppen ”Elisabeth Höglund fans” har faktiskt sju medlemmar.

Sissela Kyle

Sissela - det verkliga livets svar på Marge Simpson. Att vara komiker innebär inte alltid att man måste vara rolig, uppenbarligen. Sissela satte för ett tag sedan upp en show på Rival som ironiskt nog hette - ”Dina dagar är räknade”, kvinnan har i alla fall självinsikt. Varför dessutom Parlamentet så länge valde att ha kvar denna donna i programmet är lite oklart. En vandrande pinne är roligare att titta på än Sisela, det är så det går när man propsar på kvinnlig könskvotering. Svenskarna älskar att hata Sisselas jobbiga röst, plumpa skämt och katastrofala frisyrer.

Fadde Darwich

Fadde, Fadde, Fadde. Något gick fel, mannen som skulle ha sina 15 minutes of fame fick plötsligt 15 år. Var ska vi börja. Att ha varit tillsammans med Sveriges kanske mest hatade blondin är väl en bra ingång på den här listan. (Se person nummer två på listan.) Från Spy Bar till pengafiffel, fängelse, förlovningen med Bonde Söker fru-vem-bryr-sig-vad-hon-heter och debuten som ståuppkomiker. Sedan toppade Fadde hela sin "karriär" med att bli ansiktet utåt för någon polsk sportdryck. Kanske inte helt oväntat men fortfarande precis lika illa. Svenskarna frossar i märkliga utspel och smaskiga rubriker från denna man. Givetvis älskar svenskarna att hata Fadde av helt befogade anledningar.